…
Osobno mislim da nije gotovo, dok netko ne ovlada cijelim Krašem. Svih 100% vlasništva.
A tako. Game over nije dok netko ne skupi 100% vlasništva?
Ovakvo tješenje samog sebe na tržištu dionica nisam dugo čuo 🙂 Dooobra.
Inače, slažem se s vama kolega da će na kraju Pivac to utopitii i po većoj cijeni.
Ali za jedno 5-10 godina…kao i sve ostalo što na kraju dođe u strano vlasništvo.
A kaj ti zapravo hoćeš?
Pa nisam ja tema nego Kras i prodaja dionica Pivcima.
Slusaj starček, ne moraš brinuti za mene i moj novčanik, ja sam svoj Kras dobro naplatio, al to ne znaci da ne mislim da će se oni na kraju balade, još bolje naplatiti. Pa zar ne vidiš i sam da Marica nije prodala?
I sto misliš zašto je Saranovic neki dan u intervjuu naglasio da neće dati ponudu za preuzimanje? Prvi test da li je ovo sve skupa dogovor bit će ponasanje Saranovica. Ako on krene u sudsku bitku i pokuša rušiti odluku ESOP-a sa nezadovoljnicima tog društva onda je jasno gdje će se borba nastaviti. Al ako se nastavi ponašati ovako pasivno i izjavljivati da je tako, kako je, onda je jasno da postoji neki dogovor koji će se realizirati u dogledno vrijeme. Ne treba zaboraviti da Kras ima tri pogona s kojima su moguće svakojake kombinacije.
Saranovic je sebe zaštitio sa stjecanjem 25% firme, Pivci i Marica sebe sa većinskim paketom. Dugorocno svi zajedno u Krasu neće moći funkcionirati, a to znaci da firmu čeka ili isplata jednog od kljucnih dionicara ili preprodaja do konacnog vlasnika.
Ja mislim da će najbolje proći oni na kraju i mislim da nema šanse da će to trajati 5 ili 10 godina.
Da li tko zna da li sada Pivci po zakonu o preuzimanju trgovačkih društava trebaju
dati novu javnu ponudu za preuzimanje 100% dionica društva po cijeni od 860kn?
Koliko znam, to je njihova najveća cijena stjecanja dionica Kraša, bez obzira što još
uvijek traje ‘stara’ ponuda za preuzimanje po 430kn…
Ovo je dogovor. IMHO. A stari bi trebao znati da USA vs GER ne postoji. To je isto. Jadni radnici.
A Hrvatska je cirkus. To nije drzava. Komedija i jad i bijeda.
Pa koliko ja znam ponuda je završena u četvrtak ili petak, trajala je do 22. studenog.
Ja mislim da ne moraju dati novu ponudu jer su bili dali dobrovoljnu. Obzirom da otprije zajednički djeluju s ESOP-om nisu dužni dati novu ponudu jer se radi o prijenosu dionica unutar zajedničkih partnera. (Doduše vrijedi primijetiti da su Pivci bili dali samostalno dobrovoljnu ponudu iako su već zajednički djelovali sa ESOP-om). Sigurno su u obvezi onima koji su se javili na njihovu dobrovoljnu pronudu po 430 kuna nadoknaditi razliku u cijeni do 861,20 kuna koliko je cijena u transakciji s ESOP-om (ako je takvih uopće bilo). Za ostalo cemo cuti vjerojatno uskoro.
Kolega, to su vaše želje u kojima nitko ne gubi. Ni veliki ni mali. A opće je poznato da je to skoro pa nemoguće.
Koliko je Pivac zadovoljan dovoljno govori planirana cijena preuzimanja od 450,00kn.
Slušam jednog od Pivaca kako zbori o preuzimanju radničkih dionica a iz drhtavog glasa se da iščitati da žali za ekstra milijunima koje su morali izdvojiti, samo što ne plače, jer da nije bilo ovog Šarana što je napucao cijenu, radnici bi bili isplaćeni po 430 a ne po duplo većoj cijeni. Plan o jeftinom preuzimanju im je propao samo zbog toga što je Šaran svojom kupnjom podigao prosječnu cijenu na iznad 800 kuna.
Dakle radnici Kraša možete zahvaliti Srbinu što Vas nisu opljačkali Vaši Hrvati sa Maricom i što ste dobili duplo više od planiranog a 20 i nešto posto manje od trenutne kupovne na burzi. Tko će koga ako neće svoj svoga!
Saranovic ima jedino jos sanse da su Pivci uzeli margin, onda slijedi zakucavanje.
Ali to je SF
Cinjenica je da imaju korak do 50% i 5% u trezoru
Upravo bih ovako i ja napravio . I tako bi ih zakucao da ostanu i bez svoje firme. Čista igra, najbolji pobjeđuje.
Kolega, to su vaše želje u kojima nitko ne gubi. Ni veliki ni mali. A opće je poznato da je to skoro pa nemoguće.
Koliko je Pivac zadovoljan dovoljno govori planirana cijena preuzimanja od 450,00kn.
Slušam jednog od Pivaca kako zbori o preuzimanju radničkih dionica a iz drhtavog glasa se da iščitati da žali za ekstra milijunima koje su morali izdvojiti, samo što ne plače, jer da nije bilo ovog Šarana što je napucao cijenu, radnici bi bili isplaćeni po 430 a ne po duplo većoj cijeni. Plan o jeftinom preuzimanju im je propao samo zbog toga što je Šaran svojom kupnjom podigao prosječnu cijenu na iznad 800 kuna.
Dakle radnici Kraša možete zahvaliti Srbinu što Vas nisu opljačkali Vaši Hrvati sa Maricom i što ste dobili duplo više od planiranog a 20 i nešto posto manje od trenutne kupovne na burzi. Tko će koga ako neće svoj svoga!
[/quote]
Potpisujem u cijelosti.
EV/EBITDA je 15
za mjesec dana će biti 5
a pod Pivcem i sadasnjom Upravom nemojte misliti da će se nešto promjeniti u financijskim pokazateljima
Svi su umreženi. Svi se o svemu dogovaraju. Onaj ili ona, koja sve njih povezuje u jednu cjelinu, očekuje nagradu za sav svoj trud. Nagrada za sav taj trud u umrežavanju trebala bi biti razlika izmjeđu 1061,20 i 861,20. Ta razlika pomnožena sa brojem kraševih dionica u ESOPU iznosi ravno 55.288.200 kuna. Ta razlika će otići nekome na njegov račun kad dionice kraša iz esopa promijene vlasnika. Novi vlasnik će biti spreman, jer već je sad spreman što je na djelu pokazaio, otkupi dionice po 1061,20.
Ovo je dogovor. IMHO. A stari bi trebao znati da USA vs GER ne postoji. To je isto. Jadni radnici.
A Hrvatska je cirkus. To nije drzava. Komedija i jad i bijeda.
po čemu sudiš
ovdje svi pišu kao da je pivac ukrao nesto
ti ljudi su radnici krasa, oni nisu ttrejderi kao mi
sto ce im 200 kn više ako izvube poduzeće. pivce znamju, nebojsu ne znaju
vidjet cemo sutra, mkislim da nebojsa nece pobjeci,bpo 1050 99 posto ekipde je uvb plusu
cemu onda ljutnja
Nije ljutnja. Bas me briga sto ce im se dogoditi. Mislim na radnike. Ali cinjenica je da je kras brand u bivsoj yugi, a pivci to nece znati i moci iskoristiti. Ono sto ce oni raditi je lohn za Lidl i ostale.
Zivotinjarenje. Na kraju ce ih tako.netko i kupti i Kras ce nestati. Kras ce postati kao Zvecevo, Kandit.
Pivci nisu strateski partner. A vec sada Kras zaostaje za konkurencijom. A sto ce tek biti A da je radnike od nasih menadzera i.poduzetnima morao spasavati Srbin je komicno.