@RedHat to što su dobili je ok cijena …. esop je opterećen sa 40.000.000 obaveza … tako da su eventualno dali 5% diskonta za 10 godina mira
Meni je ovo sramotno. Znaci ide ponuda na jedva preko 400 kn. Drugi zainteresirani krece kupovati jer zna da vrijedi vise i dize cijenu na 1050 kn. I sada ovi od cca 400 podignu ponudu na 800 kn i njima se proda, a ovom koji kupuje po 1050 kn i koji je i podignuo cijenu sa ocito sramotnih 400 kn njega se izigra.
Ovo ne djeluje nimalo “cisto” na prvu.
Institucije? Od njih ionako nista.
I ne, nemam niti jednu dionicu Krasa ali me ovakve stvari zaloste zato sto tjeraju i ono malo investitora sto dode!
Možda je Marica prodala svojih 8000 dionica jučer Šaranoviću dok ima nalog
na 1050kn…ovo je teatar apsurda…Živjela Hrvatska od 90-tih do 2020-tih…
nije ni čudo da je hrvatsko tržište kapitala propalo…nema novih izdanja, nema
likvidnosti…strani investitori nas izbjegavaju u širokom luku….Šaranović će
vjerojatno zažaliti što je i 1 Eur uložio u Hrvatsku firmu…Institucije po starom
običaju rade svoj posao s jednim okom zatvorenim…učitelji štrajkaju i za nagradu
će dobiti i povišicu i 13. plaću, regres i božićnicu…
Posljednja dva dana prodano cca 30 000 dionica. To je morao biti netko iz top10. Ponovno ce se sve institucije praviti grbave kao kad je Marica kupovala par dana prije objave? Bas smo slucajna drzava, tuzno!
Game over, ovo je sumrak tržišta kapitala u Hrvatskoj….u ponedjeljak
bi dionica Kraša mogla opet zaroniti značajno prema dolje ako Nebojša
makne svoj kupovni nalog na 1050 kn…Živo me zanima kako će Hanfa
reagirati (vjerojatno nikako) u ovom slučaju jer se za vrijeme trajanja
javne ponude torbarilo i kupovalo dionice ispod stola od strane istih
osoba (Pivaca) koji su predali tu javnu ponudu po duplo nižoj cijeni…
@mmarkovic
Prodali su dionice po 860 kn, a drugi javno nudi 1050 kn i tebi to djeluje normalno? Cijelu ovu pricu od pocetka do kraja bi trebalo istraziti. Samo u ovoj drzavi, nazalost, nista od toga. Svi ce se praviti kao da je Pivac koji je nudio i dokapitalizirao po 400 kn pravi i dobar ulagac, a ovaj drugi koji je dignuo dionicu na ove razine zlocinac..
Ja mislim da će Pivci sve to skupa prepustiti Saranovicu ili nekom trećem za znacajnu premiju. Ovo da će Pivci to drzati 10 godina je mrtvo slovo na papiru. Takva klauzula je ionako dokazivo nistava kod kupoprodaje.
Kleli su se Pivci prije dvije-tri godine da neće preuzimati Kras, pa vidimo sto se dogodilo. Mislim da neće biti lako funkcionirati i nastaviti normalno poslovati u ovakvoj vlasničkoj strukturi i zato po mojem sudu posotoji još jedan korak. Kad će se taj korak napraviti, to prepuštam svakome da samostalno procijeni.
Što je krašoljupci???
Jel vam neugodno što sudjelujete na ZSE???
Preuzimanje radi onaj koji je ponudio upola nižu cijenu, a onaj koji je ponudio više, njega HANFA istražuje.
Čestitam dosadašnjim prodavateljima, a vama koji čekate 1300 ili 1500, koliko se ovdje dalo pročitati, poručujem: dobro došli u hrvatsku stvarnost!
A sada slijede žalopojke:
– prevarilo nas!
– izigrani smo!
– ovo nije normalno!
– mi smo bolesna država!
– pa gdje toga ima?
– ovo nije kapitalizam!
i slično.
Nekako mi vas nije žao.
Da ste prije bili pametniji, manjinski dioničari su se trebali držati zajedno.
Ali, u Hrvatskoj vrijedi ono pravilo: dva građanina – tri stranke.
BudFox, zašto game over i sumrak tk, pa upravo je šaranovičeva akcija na tk povečala trž. kapitalizaciju kojom bi dioničari kraša a i sama burza morali biti i više nego zadovoljni, da nije bilo tržišta, kraš bi sasvim sigurno bio preuzet po 430kn a ovako su dioničari ipak kapitalizirali i više nego duplo!
naravno, uvjek ima onih sa nerealnim očekivanjima koji nisu prodali na vrijeme računajući na povečanje vrijednosti uslijed nadmetanja pivaca i šaranovića ali su eto popljugali…tako to najčešće uvijek i bude kada misle da su pametniji od svih pa kad ispuše onda se zaziva hanfa, socijalizam, političke stranke, marice, masoni i sl. gluposti kao u postovima iznad, svi drugi su im krivi za vlastite promašaje samo oni ne…
Dokaz vide da u rvackoj ne treba ulozit ni 1 lipu u bilo koje preduzece. !!!!!!!!!!
Covjek im nudio soma a oni radje prodali za 800!!!!!!
Ako ja kuzim ovu ekonomsku racunicu prodavaca?????
@Barbosa
O cemu ti pricas? Kunu nisam ovdje ulozio, a i dalje sam ogorcen s ovim postupkom! Nadam se da ce osteceni radnici koji se nisu slozili s time da se njihove dionice prodaju 20% ispod cijene pobijati odluku skupstine.
kolega novi, ma o čemu ti pričaš, zašto bi uopće bio ogorčen…što to nije bilo transparentno i tko je pobogu ovime oštečen ???
sav ovaj proces je bio i više nego transparentan, sretna okolnost za sve je nastup šaranovića koji se u stvari sam zeznuo agresivnim nastupom i na kraju se pokazalo da su mu srategija kao i tajming bili promašaj ali to je sada njegov problem i da nije bilo njega pivci bi stekli večinski udio po 430kn a ti radnici koji nisu zadovoljni ponudom za njihov udio u esopu, dakle ne za dionice jer oni nemaju niti jednu dionicu i koji ne bi bili niti zadovoljni niti da je ponuda duplo veća, slobodno sa tim parama mogu kupiti dionice na tržištu…vjerojatno i više nego što su imali kada su ušli u esop i opet dobro…