https://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=2134412
Zanimljivo, vrlo zanimljivo.
@Iknow
Klasična hrvatska priča….vrše pritisak na radnike da ne prodaju dionice po skupljoj
cijeni Šaranoviću, već po jeftinijoj cijeni Pivcima(nude 860kn, a traje javna ponuda po 460!?!) i pazi, to moraju izjaviti i potpisati pred svojim nadređenima, a ne anonimno…
nije ni čudo da nas strani investitori izbjegavaju u širokom luku!!
Gdje je sada tu regulator, tj Hanfa i ostale institucije koje bi trebale štititi radnike
od takvog mobbinga od strane managementa?
Meni je jednom djelatnik regulatorne i nadzorne agencije, na moj komentar o dokapu ispod fer vrijednosti s namjerom pogodovanja jednom dioničaru rekao, da se tu ništa ne može, jel da oni imaju svojeg čovjeka u Agenciji?!?
A da su dionicari donijeli takvu odluku kakvu su donijeli.
kolega, dokap po “fer” vrijednosti…molim te, objasni mi kriterije “fer” vrijednosti, da li je to nominalna, tržišna, knjigovodstvena, ebitda ili nešto drugo ili kombinacija, kako se dolazi do te vrijednosti i zašto misliš da se pivcima pogodovalo?
Nije li to.ona ista hanfa koja je todorica oslobodila obveze preuzimanja belja ?
Mene zanima zasto hanfa ne reagira na ponudu.pivaca i za vrijeme javne ponude ponusu esopu. Sramota. Cirkus od drzave i zakona.
Nije im se pogodovalo?
Pa evo, sad je vise nego jasno da je fer cijena daleko iznad njihove uplate od 405 krznasica. To je značajno ispod unakaženog booka, po kojem se 80 tisuća kvadrata građevinskog zemljista vodi po cijeni od cca 70 milijuna kuna na Ravnicama?! A vrijedi barem 5 puta vise. Gdje su svi brendovi vrednovani sa nula kuna unatoč tome sto predsjednik uprave tvrdi javno da je to najvredniji dio Kraša…. Vaš link …
Moguće je dokazati po svakome parametru da je dionici namjerno srusena procjena i namješten dokap za koji se znalo da ESOP ni radnici neće sudjelovati jer im je tako rekla Marica. Pa i raspon cijene je bio postavljen od 400-800 kuna za dokap, a na kraju je određeno bijednih i smiješnih 405 kuna. Nije Šaranovic lud sto Kras plaća 1050 kuna. Pivci nikako da nauče da moraju dati vecu, a ne manju cijenu ako misle pridobiti radnike…i dioničare. Inače, Marica i Pivci drze do ostalih dionicara koliko Plenkovic do školskih sindikata. Sve dok ne krene “pobuna”…. svatko tko je ikad bio na glavnoj skupštini Kraša, mogao je to vidjeti i čuti.
Koji je problem ovdje Pivcima? Pojavio se netko tko ocito ima vise gotovine od njih i nema potrebe sibicarit. Ova ponuda od skoro 20% manje od trenutne trzisne je ponovno ponizavanje i ucjenjivanje radnika. Sramota
Tko je jamio 1.050 je jamio
Uuuuuuuu!!!!!
Znaci stara rvacka prevara je odigrala svoje.
Sad vise nema razloga da Saranovic drzi nalog na bidu na 1050.
Tko zadnji magarac…
dakle, zato je jučer bio onakav volumen, nakitilo šaranovića dok još drži poziciju na 1050…
također, čestitke pivcima na odlično odrađenom poslu!