KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

👍

Ja sam dio prodao, dio ostavio.

Uglavnom su ostali dio radnika i menadžment odnosno kljucne osobe i naravno ESOP.

Slazem se, vidjet ćemo…. netko će morati još jače odriješiti kesu. Osobno mislim da će Baba Mara uskoro u prijevremenu penziju i da će Pivci ustupiti svoje mjesto pravim operativcima i stratezima. Ljudima koji znaju stvoriti vrijednost.

Ma jašta. Uvijek su tamo dva naloga. Jedan od 20k komada i jedan od 50+k

Ja mislim da će u završnici Kras biti debelo preko 1.300. No, pitanje je kad će ro biti.

Moguce su sve kombinacije.
Od toga da se Saran dogovori s Pivcima mimo Esopa pa do toga da se dogovori i s Esopom mimo Pivaca, mada manje vjerovatni, uz neko vrijeme cuvanja radnickih prava plus stimulativne otpremnine.
Najmanje vjerovatan je status quo uz nekakvo toboznje sirenje u regiji. Pa Saran je regija! I s koliko ima moze blokirati.
Jaki kapital je dosao i jedino sto se mozeje sto skuplje prodati kozu.

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Ili redom:
– sigurni ste da ce izgubiti posao?!
– sigurni ste da ce Pivci unaprijediti posao i dovesti dionicu na 1500kn kroz nekoliko godina?!
– inteligenti ce razmisljati – dakle blesavi prodaju po 1050 vs. 430 – ma dajte

Ukoliko Pivcima to vrijedi vise slobodno su mogli ponuditi vise od trenutno smjesnih 430kn.

P.s. Nemam niti sam imao dionice Krasa – zanimljivo pratiti (a i nevidja se cesto pojedinacni nalog od 80 mil kn)

1. Da. Ne kroz noć, nego kroz vrijeme. Dok god bi Šaranovića koštao zaposlenik u RH prosječno oko 900 eura, a taj isti zaposlenik u Srbiji oko 250 eura, jasno je gdje je jeftinije proizvoditi. Ovdje su u pitanju licence, bilo koji proizvod od Kraša ili grupe se može proizvoditi i u Kini.

2. Da. Inače ne bi ulazili u posao ako ga ne misle poboljšati i zaraditi više. Veća zarada, veća dobit, ako je netko inteligentan i sposoban. Veća dobit… …to je valjda jasno?

3. Pametni sada prodaju po 1050kn i bit će bogatiji od onih koji prodaju po 430kn, ili onih koji će morati prodati po tromjesečnom prosjeku. I sama prodaja ne znači da će dobiti otkaz, nego će količina otkaza biti proporcionalna investicijama investitora. Veći investitor daje više otkaza, manji manje.

Nemam više dionice Kraša, imao sam ih više stotina koje sam prodao po 1050kn.

Oni koji prodaju po 1050 ce biti bogatiji i isto tako nece dobiti otkaz kao i ovi po 400 kuna. Mislim da je racunica jednostavna.

ja da sam radnik prodao bi pa nek mi daju otkaz. onda bi ih tužio, dobio zaostale plaće pa i otpremninu. to se zove win-win situacija.
[/quote]

A zašto bi ti itko dao otkaz ako ne mora, ako ti možeš otići svojom voljom? Dovoljno je premjestiti tvoje radno mjesto u Vojvodinu za prosječnu lokalnu plaću, i s druge strane ti ponuditi neku otpremninu.

Ta priča da bi iz Hrvatske išao u Srbiju gdje je sjedište firme pokrenuti sudski spor je zabavna, samo bi shvatio koliko je to uzaludno istog trenutka kada bi prešao granicu.

kolega @ nagasaki to kad vi budete pisali zakone o radnom odnosu bit će moguće legalno premještanje radnika iz zagreba u vojvodinu ili sa zemlje na mars.

who dares, wins

Nebojša ne odustaje od kupnje Kraša, ima intervju
sa Nebojšom u sutrašnjem Jutarnjem, evo naslovnice:

http://online.jutarnji.hr/info/jutarnji-list-5863.html

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/srpski-poduzetnik-u-svom-prvom-intervjuu-objasnio-zasto-kupuje-dionice-krasa/9638821/

Eto, to je gospodin, a ne pivački kokošaneri s drugaricom Maricom njevom saputnicom.
“Nudim 2.5 puta više od braće Pivac.”
“Plaćam koliko smatram da je fer vrijednost i da dioničari trebaju dobiti.”
“Nikad niti jednu tvornicu nisam ni zatvorio ni premjestio.”
Hahahahaha!!!! Totalni kaos. Pošten kupac i investitor. Čudo neviđeno na ZSE i šire. Protivno lopovskoj religiji na ovim prostorima.
Ajmo drugovi, braćo, kesu odrešite, a ne kokošarske dokapničke fore prodavati!!

Bolje jeftino kupovati nego jeftino prodavati.

Zanimljivo, samo je jedna ponuda za kupnju na 1050 kn.
Svi ostali nalozi su se povukli…

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

https://novac.jutarnji.hr/makro-mikro/srpski-poduzetnik-u-svom-prvom-intervjuu-objasnio-zasto-kupuje-dionice-krasa/9638821/

Eto, to je gospodin, a ne pivački kokošaneri s drugaricom Maricom njevom saputnicom.
"Nudim 2.5 puta više od braće Pivac."
"Plaćam koliko smatram da je fer vrijednost i da dioničari trebaju dobiti."
"Nikad niti jednu tvornicu nisam ni zatvorio ni premjestio."
Hahahahaha!!!! Totalni kaos. Pošten kupac i investitor. Čudo neviđeno na ZSE i šire. Protivno lopovskoj religiji na ovim prostorima.

Nek ovako napravi i s Podravkom. Koliko li je tek ona podcjenjena a fondovi su je lijepo izdresirali, kao medvjeda na lancu. Štokholmski sindrom.

razni crnogorci, bjelogorci, zorangutani, amadeo, mikardo, persuric i ostali infantili bez muda su na ignoru..a možda je to sve jedna jadna osoba.

Borba za Kraš se seli na bojno polje ESOP.

Vaš link …

"Nudim 2.5 puta više od braće Pivac."
"Plaćam koliko smatram da je fer vrijednost i da dioničari trebaju dobiti."
"Nikad niti jednu tvornicu nisam ni zatvorio ni premjestio."

Nek ovako napravi i s Podravkom. Koliko li je tek ona podcjenjena a fondovi su je lijepo izdresirali, kao medvjeda na lancu. Štokholmski sindrom.
[/quote]

Pa vidiš Podravka ne bi postigla toliko visoku cijenu kao Kraš relativno gledano. Podravka je miks svega. Tenutno su generičke kompanije ala Belupo “out” i postižu dosta niske cijene, ostalo bi islo maksimalno 10-11 Ebitda odnosno EV/ebitda. Konditori su specifičan biznis i svugdje su u pravilu natrprosjecno vrednovani, i do 50% skuplje u odnosu na recimo kompanije tipa Podravka. Sladoledi znaju isto postići jako visoke valuacije, pa nije slučajno zašto je Ledo bio i jest zanimljiv mnogima. Al opet mislim da je Kras relativno gledano najskuplja roba u kategoriji hrane i konditorskih proizvoda u RH, relativno gledano. Pritom ne mislim na vode i pića, pivo, alkoholna, bezalkoholna, etc

Netko je upravo istresao 8445 komada. Dakle ima jos municije.
Pivci su imali sansu dat normalnu ponudu. Sad ce morat sa Srbinom. I neka
Ak njemu vredi 450 neka sve proda i zaradio je duplo.

New Report

Close