430 vs 1050 … Ima li se tu što razmišljati … jasan znak svima … čim prije se ova trakavica završi tim bolje … pretpostavio bih da rade šrederi punom parom
Inteligentni zaposlenici imaju što razmišljati. Mogu sada uzeti 1050kn po dionici od Šaranovića i izgubiti posao, ili si ostaviti posao i dionicu da s 430 dođe na 1500 kroz više godina s Pivcima. Dividenda je tu zanemariva, od deset do dvadeset kuna, ali dugoročno je isplativije s Pivcima dalje.
Većina u Krašu je svjesna da se preuzimanjem njihove firme od strane KSL gasi obveza Agrokora/Rusa prema dobavljačima/Krašu te da se proizvodnja i licence sele u Srbiju gdje isti radnik košta samo 200 do 250 eura mjesečno. Dilema između ostati raditi ili biti isplaćeni investitorima nije bitna, radnicima je.
Pivci su odigrali svoj najavljeni potez. Sad je potez Rusa, Šaranovića i Miškovića. Biti će zanimljiva ova trakavica, a možda će biti još koja prilika opet zaraditi na Krašu ako se spomenuta ekipa ne pokaže dorasla situaciji.
[/quote]
Ocigledno ste u Krasu ili Pivcima, gornje recenice su promaseni jeftini spinovi.
“Inteligentni zaposlenici imaju što razmišljati. Mogu sada uzeti 1050kn po dionici od Šaranovića i izgubiti posao, ili si ostaviti posao i dionicu da s 430 dođe na 1500 kroz više godina s Pivcima. Dividenda je tu zanemariva, od deset do dvadeset kuna, ali dugoročno je isplativije s Pivcima dalje.”
Ili redom:
– sigurni ste da ce izgubiti posao?!
– sigurni ste da ce Pivci unaprijediti posao i dovesti dionicu na 1500kn kroz nekoliko godina?!
– inteligenti ce razmisljati – dakle blesavi prodaju po 1050 vs. 430 – ma dajte
Ukoliko Pivcima to vrijedi vise slobodno su mogli ponuditi vise od trenutno smjesnih 430kn.
P.s. Nemam niti sam imao dionice Krasa – zanimljivo pratiti (a i nevidja se cesto pojedinacni nalog od 80 mil kn)
Oni koji prodaju po 1050 ce biti bogatiji i isto tako nece dobiti otkaz kao i ovi po 400 kuna. Mislim da je racunica jednostavna.
http://hr.seebiz.eu/ulazi-li-pivac-u-utrku-sa-saranovicem/ar-200110/
Nekima tek sada stiže od G do g ono što je od početka bilo jasno. Bolje ikad nego nikad.
Obično naručeno drukanje …. da potakne ulagače koji vole raditi po principu “babi htilo snilo” .. sramota za Frenkija da piše stvari poput “pretpostavka je” ili “analitičari procijenjuju” …. bez izvora, bez podloge … jedina podloga mu je cijena kupnje Bambi AD od strane Coca-Cola HBC … izbacio je cijenu 1.300 kuna i ostao živ
http://hr.seebiz.eu/ulazi-li-pivac-u-utrku-sa-saranovicem/ar-200110/
Nekima tek sada stiže od G do g ono što je od početka bilo jasno. Bolje ikad nego nikad.
Ma jašta. Uvijek su tamo dva naloga. Jedan od 20k komada i jedan od 50+k
Ja mislim da će u završnici Kras biti debelo preko 1.300. No, pitanje je kad će ro biti.
Bambi je imao prihode na razini 600 milijuna kuna prije preuzimanja. To je cca 40% manje od Kraševih. I equity je placen manje, oko 230 milijuna eura, a EV je iznosio oko 260 milijuna eura.
@one u pravu si za 20 + 50 … krajem mjeseca top 3 dioničara i povezani dioničari kontrolirati će preko 85% dionica … jednostavno ne mislim da će tu biti daljnje borbe već win-win dogovor … mogu se naći mnoge sinergije između poslovanja u Srbiji i Hrvatskoj … udruženi mogu i istisnuti male dioničare … sve opcije su mi izglednije nego nabijanje cijene
Oni koji prodaju po 1050 ce biti bogatiji i isto tako nece dobiti otkaz kao i ovi po 400 kuna. Mislim da je racunica jednostavna.
ja da sam radnik prodao bi pa nek mi daju otkaz. onda bi ih tužio, dobio zaostale plaće pa i otpremninu. to se zove win-win situacija.
Jel ostao još tko u ovome papiru?
Kakva su trenutna ocekivanja?
Jel ostao još tko u ovome papiru?
Kakva su trenutna ocekivanja?
ja san osta i ostajen do kraja, nadan se da neće bit na kraju istiskivanje malih dioničara… A očekivanje… a ne znan, iskreno…