KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sutra nas očekuje zanimljiv dan 🙂

Na bi me čudilo da sutra cijena drastično padne, bez obzira što se očekivala ovakva ponuda od Pivca.
Psihologija koju bi kupac morao iskoristiti.

Šaranovic je inteligentan lik, a ne žmukler koji će se ciganiti kao sto to rade Pivci&Co.

Ne znam što i kako misle radnici Kraša, no ponuda Pivaca je uvreda za zdrav razum svakog razumnog dionicara i zaposlenika te firme.

nece ništa pasti ako nebojsa je jos tu

kolosalno traćenije vremena – bit će 0, 00000000000000 otkupljenihv dionica

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Pivci su dali ponudu po "normalnoj" cijeni.
A Šaran se zapravo razbacuje novcem.
Stvarno ne znam zašto bi netko ovu tvornicu čokolade vrednovao 1.6 mlrd kuna. Jest da smo u dobu kad purani lete.

Auu, ja bih vam svakako savjetovao poslije ove izjave da se počnete baviti nekim drugim poslom. Krajnje dobronamjerno.

evo ga sa 80.000 komada ( 84 milijuna kuna) na kupnji na 1050 kn.nije mi jasno što glumata s tim nalogom kad je jasno da neće kupiti više ništa po toj cijeni?!

s kojim danom pocinje teci rok za ponudu pivaca? jer pitanje je smije li kappa uopce kupovati dionice dok traje ponuda pivaca tj. kasnije temeljem tih kupljenih dionica ici u svoju ponudu??

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Naravno da smije.

Jel smiješ ti kupovati? Smiješ.

Jel tvoje dionice gube pravo glasa zato sto su Pivci u ponudi? Ne gube.

Koja je razlika između njega i tebe?

Sad će radnicima doći iz dupeta u glavu jer jasno je tko je ovdje najslabija karika i tko radi protiv njihovog interesa i drži figu u džepu.

razlika je u tome sto ja s dionicama koje kupim nikako NECU doci u obvezu javne ponude, a on bi vrlo lako mogao! bi li on onda s dionicama koje sada kupi imao normalno pravo raspolaganja tj.bi li te kupnje kasnije bile oznacene kao (ne)valjane ako bi mu bila utvrdjena obveza javne ponude, a dionice je kupovao za vrijeme pivceve ponude?

Pa nisu ni oni došli. Pa ti očito živiš u nekom fantastičnom svijetu gdje se događaji kvalificiraju kao bitni na samu naznaku da bi se nešto u budućnosti moglo ili trebalo dogoditi. Zakoni se ne temelje na hipotetskim situacijama i mogućim scenarijima, nego na onim nastalim i stvarnim.

Fakat ne kuzim. To je elementarna logika.

al on sve radi da dodje u obvezu javne ponude! cemu inace sluzi ogroman nalog od 80.000 dionica na 1050 kn??

A odakle ti znaš tko sad kupuje?

Mislim pišeš bedastoce. Shvati da je sve promišljeno, nije Saranovic dojdek da se igra ko ti ispred ekrana i radi za burek.

Događa se točno ono što smo predvidjeli. Neformalna javna ponuda na zse sa cijenom 1050 protiv formalne sa cijenom 430. Uz napomenu da Pivci nisu bili u obvezi objavljivanja ponude dok je nisu sami sebi nametnuli objavom namjere. To se pokazalo kao velika greška. Nisu se usudili ući u otvorenu borbu za dionice na burzi a to je bilo jedina racionalna strategija jer su bili u puno boljoj startnoj poziciji. Sad se prednost gubi iz dana u dan, dobit će puno manje a platit će puno više ukoliko žele zadržati kontrolu.

Oni koji rastu zadnji rastu najviše.

New Report

Close