Džabe ste mi davali minuse prije par dana kada sam govorio da nema obveze ponude dok ne prestigne pivce, a ako marica progura sporazum onda praktički dok ne pokupi sve ostale dionice…
ljudi nerado priznaju neznanje, ali ako ste prvi to iznijeli i bili u pravu, onda je to tako i hvala na tomu
zato smo na forumu
pravne začkoljice su nezgodne – npr iskusni pravnici izjavu neću dati dobrovoljnu ponudu prevode – dat ću obveznu ponudu
fiškali čisti
amadeo
Ne znam točno kakvi su odnosi u Esop-u, tj. da li udjelničar može izaći i iznijeti svoje dionice van.
Mislim da ne. Jer kad bi to bilo moguće onda skupština ne bi imala smisla. Svaki udjelničar bi bio sam svoja skupština.
Također je pitanje da li Marica ima potpisane nekakve specijalne punomoći ili neke druge instrumente kojima sve drži u pokornosti. Ako to stvarno većinom jesu radnici Kraša onda je već implicitna prijetnja otkazom dovoljna.
Istina je da ova visoka cijena stvara izazov za njih, ali ishod je neizvjestan.
Po meni, ključ je u Pivcima. Oni mogu igrati s Esopom i voditi firmu s Maricom, ali sad će to biti puno teže jer će im ovaj puhati za vratom te je dugoročno to neodrživa situacija.
Ili će prodati (ako smiju) ili iskreno ne znam što bi osim pat pozicije bila treća opcija.
Ma ESOP i Pivci će ići zajedno na skupštini. To će proći, samo pitanje je da li će Pivci i ESOP moći kvalitetno funkcionirati dugorocno uz nekog tko drži 30% kompanije i tko će biti spreman platiti posebnu cijenu za bilo čiji udjel.
Saranovic i njegovi mogu napucati cijenu i na 1500 kuna i ne moraju ako ne predju prag raditi ponudu po toj cijeni. Takva situacija kod Pivaca (od kojih ce Marica zasigurno tražiti posebne ustupke prema radnicima i vladajućem “socijalizmu”), ESOP-a, a i kod svih preostalih dioničara može izazvati zazubice jer naprosto svaki neodrziv deal pada u vodu kad te netko novcima “izuva iz cipela”. Ne kaže nas narod slučajno…. para vrti, gdje burgija neće.
Danas novih 20.000 dionica (cca 20 milijuna kuna) na kupnji na 1050 kn. Pa da vidimo koliki su se uspaničili zbog jučerašnjeg očitovanja… 😉
moguce da je ono jucer s obavijesti napravljeno namjerno iz 2 oprecna razloga:
1. da se saranovica navuce na tanak led jer da je izjavio da namjerava dati dobrovoljnu ponudu onda bi isao kontra zakona koji brani stjecanje dok traje postupak ponude MIBP, a posljedica bi bila gubitak prava na upravljanje tim dionicama (to je teza kontra saranovica)
ili
2. da je ovo napravljeno namjerno da se danas izazove panika i potakne male da rasprodaju dionice po bidu upravo saranovicu koji tamo ceka s mega nalogom od 20.000 dionica! (teza u korist saranovica)
jos nesto
ako se ne varam,u ponedjeljak se odrzava sastanak esopa gdje odlucuju hoce li ici s pivcima ili nece
kolika je vjerojatnoca da saranovic u ponedjeljak da dodatno gas i digne cijenu na ZSE na 1100/1150/1200 i time pokaze radnicima u esopu sto mogu dobiti odbiju li suradnju s MIBP?
evo ga veliki sipaju
mani priču, prodaj opo 1050 jer više ne dobiješ
jos nesto
ako se ne varam,u ponedjeljak se odrzava sastanak esopa gdje odlucuju hoce li ici s pivcima ili nece
kolika je vjerojatnoca da saranovic u ponedjeljak da dodatno gas i digne cijenu na ZSE na 1100/1150/1200 i time pokaze radnicima u esopu sto mogu dobiti odbiju li suradnju s MIBP?
jako velika. u nekim glavama
jako mala u svim drugim
amadeo
Ne znam točno kakvi su odnosi u Esop-u, tj. da li udjelničar može izaći i iznijeti svoje dionice van.
Mislim da ne. Jer kad bi to bilo moguće onda skupština ne bi imala smisla. Svaki udjelničar bi bio sam svoja skupština.
Pogledaj si malo u sudskom registru Kraš Esop, pa ćeš vidjeti da je promjena članova ESOP-a prilično učestala , jer se svaka promjena člana sa udjelima mijenja i upisuje u Trgovački sud
evo ga veliki sipaju
mani priču, prodaj opo 1050 jer više ne dobiješ
ne lupetaj….prodano je smiješnih 7000 dionica do sada…kap u moru do broja koji mu treba…idući tjedan lako moguće da će ovdje opet biti vatromet…
nego, kako ti nije neugodno stalno nagovarati ljude da prodaju po minimalnoj cijeni po kojoj je izgledna javna ponuda kad kappa dostigne potreban % udjela?…
da ne kažem da je ovo tvoje nagovaranje ulagača da prodaju kažnjivo po zakonu, zrelo za prijavu HANFI!
ecobarbar
Sve ok, članovi ulaze i izlaze.
Ali je pitanje na koji način. Da li prodaju svoje UDJELE U ESOP-u za novac ili dobiju DIONICE KRAŠA ako izađu.
Ako je ovo drugo onda Esop kao monolit zapravo ne postoji. A postoji. Marica tamo vitla.
Kužite me?
jos nesto
lako moguće..recimo da digne cijenu na 1300 kn
tim potezom dodatno bi uzdrmao esop i raspolovio ga na barem dvije struje a vjerujem da mu je upravo to cilj
Ako si ti član Esop-a i hoćeš izaći, na koji način te se isplati? I po kojoj cijeni? I imaš li neku drugu mogućnost? U tome je cijeli vic. Kakav je društveni ugovor Esop-a?