Kakva idiotarija od HANFE..!!..Zasto su ih bili obavezni tako nesto pitat ..a i ovi odgovarat..Cini mi se da je HANFA malo pogubljena
https://zse.hr/userdocsimages/novosti/AJssU6eRXchtqxdBBgYhZA==.pdf
Pozdrav
Da, totalno van pameti, a vjerojatno i kontra zakona tražiti od njih takvo očitovanje sada jer kappa sad ni ne smije davati javnu ponudu sve dok se Esop ne izjasni o ponudi MIBP o zajedničkoj ponudi.
Ono što proizlazi iz tog odgovora je da se to odnosi samo na dobrovoljnu ponudu (koju i tako po zakonu ne smiju sada dati zbog MIBP). Moje mišljenje je da će nastaviti kupovati do 25% i onda će po sili zakona ići na obvezujuću ponudu. Netko je već jučer pisao o tome i to je najizgledniji scenarij, ništa drugo nema previše smisla nakon što su ušli u Kraš s nekih 250 milijuna kuna (barem što se za sada zna).
netko zločest mogao bi reći da je ovo hanfa napravila namjerno zato što su vidjeli da se danas sve slabije prodaju dionice na 1050 kn pa da su na ovaj način pokušali sutra pojačati prodaju dionica na 1050 kn??? da je ovo netko od nas napravio garant bi ga već prozivali, ali tko što njima može?
“Agencija može od fizičke i/ili pravne osobe zatražiti izričitu izjavu o namjeri preuzimanja”
Kappa izjavljuje izričitu izjavu da nema namjeru objavit dobrovoljnu ponudu za preuzimanje.
Namjeru obvezne ponude ionako ne mogu izrazit, ona nastupa po sili Zakona, kad i ako uvjeti za nju nastupe sukladno Zakonu. Niti su oni obvezni obavijestit o namjeri da te uvjete stvore, ako se ne varam.
Dakle kontraponuda Kappe za vrijeme Pivčeve ponude je sad sa sigurnošću otpisana mogućnost. Kao i dobrovoljna ponuda nakon isteka Pivčeve. Ali to se nekako i podrazumijevalo već, jel? Znači nismo ništa puno pametniji sada nego prije sat vremena… Ili opet nisam nešto dobro pročitao 🙂
Kakva idiotarija od HANFE..!!..Zasto su ih bili obavezni tako nesto pitat ..a i ovi odgovarat..Cini mi se da je HANFA malo pogubljena
https://zse.hr/userdocsimages/novosti/AJssU6eRXchtqxdBBgYhZA==.pdf
Pozdrav
ovo kao da nije napravljeno slučajno? za koga igra hanfa?
prebrzo čitam i komentiram… sad sam još jednom sve prošao, i mislim da ovom izjavom nisu ispoštovali zakon do kraja, barem za sad. Morali su Hanfu obavijestiti o namjeri preuzimanja… ne da li namjeravaju dati dobrovoljnu ponudu… Ako je namjera stvoriti uvjete u kojima su obvezni najaviti ponudu za preuzimanje onda bi i o tome trebali dati izjavu.
Pravni manevar za kupovinu vremena? Ili stiže još jedna izjava?
Ili je Hanfa, iz kojeg već razloga, zatražila samo informaciju o dobrovoljnoj ponudi, no to nije u skladu s člankom 12 stavak 4 na koji se izjava i referira.[/b]
Da, totalno van pameti, a vjerojatno i kontra zakona tražiti od njih takvo očitovanje sada jer kappa sad ni ne smije davati javnu ponudu sve dok se Esop ne izjasni o ponudi MIBP o zajedničkoj ponudi.
Ono što proizlazi iz tog odgovora je da se to odnosi samo na dobrovoljnu ponudu (koju i tako po zakonu ne smiju sada dati zbog MIBP). Moje mišljenje je da će nastaviti kupovati do 25% i onda će po sili zakona ići na obvezujuću ponudu. Netko je već jučer pisao o tome i to je najizgledniji scenarij, ništa drugo nema previše smisla nakon što su ušli u Kraš s nekih 250 milijuna kuna (barem što se za sada zna).
Obveza za preuzimanje na 25% nastaje tek ako su ujedno i najveći dioničar osim ako ne djeluju zajednički s nekim i na taj način postanu najveći. Članak 14. St 10. Iznimke od oveze objavljivanja objave.
Znači u ovom slučaju samostalna obveza nastala bi tek ako prestignu Pivce i postanu br1.
Zaboravio sam navesti i opciju 4, a to bi bilo da Kappa nema namjeru preuzimanja, ali je to onda opet pravni manevar za kupovinu vremena.
Od sutra cijena ide u drugom pravcu … ekipi iz ESOP-a mora biti jasno gdje je granica … preko vikenda će se potpisivati punomoći … biti će red ispred odvjetničkog ureda
ajoj, KAPPA STAR LIMITED nema namjeru objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje izdavatelja KRAS prehrambena industrija d.d., sa sjedi5tem u Zagrebu, Ravnice 48, upisanog u sudski registarTrgovadkog suda u Zagrebu, MBS: 080005858, OIB: 94989605030.
i ajme panike ako sutra spusti ljestvicu na iže..
vjerojatno ima namjeru objaviti obvezatnu ponudu za preuzimanje ali tek kada se steknu uvijeti a do tada…
prebrzo čitam i komentiram… sad sam još jednom sve prošao, i mislim da ovom izjavom nisu ispoštovali zakon do kraja, barem za sad. Morali su Hanfu obavijestiti o namjeri preuzimanja… ne da li namjeravaju dati dobrovoljnu ponudu… Ako je namjera stvoriti uvjete u kojima su obvezni najaviti ponudu za preuzimanje onda bi i o tome trebali dati izjavu.
Pravni manevar za kupovinu vremena? Ili stiže još jedna izjava?
Ili je Hanfa, iz kojeg već razloga, zatražila samo informaciju o dobrovoljnoj ponudi, no to nije u skladu s člankom 12 stavak 4 na koji se izjava i referira.[/b]
Ne može tenitko tražiti da takvu izjavu daš, jer bi to bilo suludo. Već stura mogu nastupiti drugi momenti na tržištu (i burzi i u industriji), a ti se trebao izjavmom obvezati na to da ćeš imati obaveznu ponudu za preuzimanje. Pa bi ti onda lijepo cijenu nabili na 3000 kuna, a ti si se obavezao 🙂
Dali su ono što trebaju dati, a kada nastanu druge okolnosti, nastale su druge okolnosti.
Mislim da ako su korektno izvrsili obvezu prema Hanfi, ovime jedino nije iskljucena mogucnost zajednickog nastupanja kao oblika preuzimanja od strane Kappe… Ako potencijalni dogovor jos nije zakljucen, tada ne bi mogli obavijestiti hanfu o toj namjeri jer bez dogovora o zajednickom nastupanju namjera kao takva defacto jos ne postoji? A ne mogu ni izjaviti da namjere preuzimanja nema, jer su neki koraci ka toj namjeri doneseni.
Mislim da ako su korektno izvrsili obvezu prema Hanfi, ovime jedino nije iskljucena mogucnost zajednickog nastupanja kao oblika preuzimanja od strane Kappe… Ako potencijalni dogovor jos nije zakljucen, tada ne bi mogli obavijestiti hanfu o toj namjeri jer bez dogovora o zajednickom nastupanju namjera kao takva defacto jos ne postoji? A ne mogu ni izjaviti da namjere preuzimanja nema, jer su neki koraci ka toj namjeri doneseni.
Naravno, a mogu početi evo i sutra dogovarati nešto, pa je to novi poslovni momenat. Zato kažem, ne postoje izjave tog tipa na koje te netko može prisiliti – maltene da traži od tebe da budeš Nostradamus. Novi dan, novi uvjeti.
ovo očitovanje je more bit bidne more bit ne bidne
što on hoće, mi i dalje ne znamo
ako stoji što kažu da ni s 25b ne mora dati ponudu jer ima uznad njega većih dioničara on može i 30 posfto ykupiti bez ponude
ali, ruku nac srce, ponuda j3e vec tu – tko god hoce ima 1050
a bili krenuli sa 400
dakle, uzmes pare kazes hvala lijepa i vozis dalje
trgovine iznad 1050 je bilo vrlo malo – oni nesto gube. ali kako su valjda jahali gviseput, kad sve zbroje i lni su plusu
puna saka brade