KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

lik uopće ne mora dizati vrijednost na burzi i tako ju je već toliko digao da takvu premiju nitko niti u najlijepšim snovima nije mogao očekivati, lik samo treba dati nemoralnu ponudu za kupnju udjela u kraš-esop doo. i neka uspostavi kotrolu, koliko god to plati, pa i ekvivalent 2k kn/1 dionica, to neće imati veze sa vrijednosti na TK niti utjecati na iznos eventualne ponude za preuzimanje jer kupuje udjele esop doo a ne dionice kras-r-a…

Gluposti. On bi onda bio povezana osoba zajedno sa ESOP doo (jer ima udjele u ESOP doo) i kačila bi ga oveza javne ponude. Odakle samo crpiš informacije i znanje da mi je znati …

[/quote]

hoće – posrednoc stjecanje

vidi slpf – kupljen auctor pa onda i skpf – ide ponuda

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

20k dionica mu stoji za 2 milijuna kuna! Ali cjedi on, sve u svoju popunicu skuplja, ima tu 100, 200, ali i po 1 dionica. To je kao talijani u nasem moru, mrezama i kamen pociste.

1300 i MV dobiva šut u dupe.
Cijela njena vlast tamo je počivala na niskoj cijeni dionice i poslušnoj raji.
Međutim kad dođe prava para all bets are off.

na 1300 kn prodat će mu 95% dioničara
[/quote]

tu negdje na 1200-1300 kn mogla bi biti uspješna javna ponuda jer na ovim cijenama sve je manje prodavača….

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

mogu li se transakcije napraviti direktno između dva subjekta ugovorom bez burze, to je prije moglo, bar kod fizičkih osoba

mogu, a što bi time dobili?
[/quote]

ako sam ja dobro razumio on na 25% + 1 dionicu mora dati javnu punudu za otkup ako Pivci na prinjer daju 30% dionica na slobodno na burzu cijena će pasti zbog velike ponude , zbog toga mislim da će oni kupiti cijeli blok dionica , to sam već vidio da se radi na ZSE, ili međusobno ugovorom , što ako i ESOP pusti slobodno dionice na burzu , tako veliki broj dionica bi izazvao pad cijene , osim ako se ne dogovore

i on ako da ponudu po navećoj cijeni , mislim da to ne znači da mora i kupiti po navećoj cijeni? ako se pojave dva veća ponuđača , koji će konkurirati jedno drugom

isto je tako bilo sa dokaptalizacijom i onda su pale cijene zbog veće ponude dionica

irdeto, 26.09.2019. u 13:52
@belgi

za sad je utržio mršavih oko 6.000 dionica. u zadnjih 10 dana dok je cijena rasla, svaki dan je promet bio najmanje 15.xxx dionica pa sve do 66.000 dionica

to mu je jasan znak da ova cijena više nije atraktivna prodavačima i da bi je trebao dići za bar 50 kuna ako se želi vratiti na prijašnje količine

pa on kupuje po cijeni koja njemu odgovra, a ti pusti cijenu pa češ prodati, on to u stvari i čeka , on kupuje da on zaradi , a ne ti

Zašto bi dizao?
Ovim tempom za desetak dana je na 25%.
Dapače, kako vrijeme bude išlo mnogi će postati nervozni što dionica ne raste, a ostalo da pa će izaći na 1050. Ili manje, ako spusti letvicu.

ako sam ja dobro razumio on na 25% + 1 dionicu mora dati javnu punudu za otkup ako Pivci na prinjer daju 30% dionica na slobodno na burzu cijena će pasti zbog velike ponude , zbog toga mislim da će oni kupiti cijeli blok dionica , to sam već vidio da se radi na ZSE, ili međusobno ugovorom , što ako i ESOP pusti slobodno dionice na burzu , tako veliki broj dionica bi izazvao pad cijene , osim ako se ne dogovore

normalno da pivci neće prodavati dionice pojedinčano na burzi osim ako se dogovore sa šaranovićem pa sve odrade u blok transakciji i prije njegove javne ponude..ali sada i tako ne smiju prodavati jer su najavili vlastitu dobrovoljnu ponudu

i on ako da ponudu po navećoj cijeni , mislim da to ne znači da mora i kupiti po navećoj cijeni?

kod obvezne javne ponude ponuditelj mora dati ponudu po najvišoj cijeni po kojoj je kupovao unazad godinu dana i ta ponuda vrijedi za sve dioničare.u prijevodu, 1050 kn bi bio minimum

A što ako se dogovore ESOP i MIBP u ponedjeljak?
Makar s ovim cijenama malo je izgledno da mnogi neće poželjeti izaći…

@xivas
a što bi se mogli dogovoriti? da će ponuditi više od šaranovićevih 1050 kn? o yeah, čime bi to financirali?

evo i većih riba – po pola milje

sad da krenu ovi mijunasi da ga kite

nakjupi on danas i 10 000

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

irdeto, 26.09.2019. u 14:11
croato

irdeto, 26.09.2019. u 14:11
kod obvezne javne ponude ponuditelj mora dati ponudu po najvišoj cijeni po kojoj je kupovao unazad godinu dana i ta ponuda vrijedi za sve dioničare.u prijevodu, 1050 kn bi bio minimum

on mora dati ponudu po najvećoj cijeni , ali to ne znači da ih mora kupiti za tu cijenu ?, što ako Pivci i ESOP počnu prodavati dionice neovisno jedan od drugoga , konkurencije radi i veće ponude dionica pasti će cijena, a ni ta ponuda koju su dali sigrno ne važi vječno

@xivas

a što bi se mogli dogovoriti? da će ponuditi više od šaranovićevih 1050 kn? o yeah, čime bi to financirali?

pa sada i to je ca2,5 više nego što je blio u dokapitaltzaciji , pa zarada od ca 250% tebi nije ništa?

New Report

Close