lik uopće ne mora dizati vrijednost na burzi i tako ju je već toliko digao da takvu premiju nitko niti u najlijepšim snovima nije mogao očekivati, lik samo treba dati nemoralnu ponudu za kupnju udjela u kraš-esop doo. i neka uspostavi kotrolu, koliko god to plati, pa i ekvivalent 2k kn/1 dionica, to neće imati veze sa vrijednosti na TK niti utjecati na iznos eventualne ponude za preuzimanje jer kupuje udjele esop doo a ne dionice kras-r-a…
Gluposti. On bi onda bio povezana osoba zajedno sa ESOP doo (jer ima udjele u ESOP doo) i kačila bi ga oveza javne ponude. Odakle samo crpiš informacije i znanje da mi je znati …
1300 i MV dobiva šut u dupe.
Cijela njena vlast tamo je počivala na niskoj cijeni dionice i poslušnoj raji.
Međutim kad dođe prava para all bets are off.
na 1300 kn prodat će mu 95% dioničara
mogu li se transakcije napraviti direktno između dva subjekta ugovorom bez burze, to je prije moglo, bar kod fizičkih osoba
mogu, a što bi time dobili?
Prema Barbosi onda je dovoljno otvoriti si pet d.o.o.-ava, na svakog kupiti 20% i kupit cijelu firmu i nemaš obvezu davanja javne ponude 🙂
mogu li se transakcije napraviti direktno između dva subjekta ugovorom bez burze, to je prije moglo, bar kod fizičkih osoba
Da. Sa time da idu obavezne prijave
Slažem se kolega belgi.
Moje je pitanje (i odgovor) ako ne skupi 25% vlasništva i ne da ponudu.
dakle, dok ne nastane obveza za preuzimanje, cijena ponuditelja ne smije biti manja od tromjesečnog ponderiranog prosjeka.
tek nastankom obveze, minimalni limit za ponuditelja postaje najviša cijena koju je u proteklih godinu dana platio zajedno s osobama koje s njim zajednički djeluju.
hvala na info, promaknulo mi je to dok sam čitao zakon
vidim da lupetate svašta, ja uopće nisam rekao da ne mora dati javnu ponudu nego, citiram:
to neće imati veze sa vrijednosti na TK niti utjecati na iznos eventualne ponude za preuzimanje jer kupuje udjele esop doo a ne dionice kras-r-a…
ecobarbar i tovarish, ako vi ne znate čitati i/ili razumijeti pročitano, onda je to samo vaš problem!
.
naravno da mogu, kupoprodajnim ugovorom, darovnim, nasljeđivanjem ili ostalim prijenosima
38. Kako mogu prodati ili prenijeti vrijednosne papire izvan organiziranog tržišta?
kao prvo, tebi uopće nije jasno što je ESOP, da uopće ne idemo dalje od toga. Kao drugo, kada, kao što si napisao, kupuješ nešto u ekvivalentu od 2t/ dionica, onda je to 2t/ dionica
Ali prvo, daj prvo pročitaj nešto o ESOP-u. Za početak pročitaj njegov Statut.
Kolega Barbosa, esop vam je nesto kao ograđene ovce u toru, narocito u trenutnoj poziciji u Krasu… dakle ako ima netko protiv da se zajedno sa MIBP nastupa neka se pismeno izjasni… jel vam sada jasno, hahaha 😂😂😂 mozda nije odgovor za vas!👏🖐
gle ecobarbar , tebi ništa nije jasno a to se i vidi iz hrpe dezimformacija koje nemilice prosipaš tu po forumu!
a ti si se još igrao u pijesku kada su horvat i fima varaždin savjetovali direktore i zainteresirane insajdere , među njima i mene, kako radničkim dioničarstvom preuzeti tvrtku bez novaca pa stoga, ne kenjkaj milo o tome što ja znam a što ne!
daj se idi educiraj umjesto da trolaš gluposti!