Da je Marica prodala zar bi pisala jučer očitovanje indexu kako nije prodala?
JUČER je pisala kako nije prodala i jučer je to bilo točno
vidjet ćemo što će DANAS napisati??
netko je pred dana u postu ukazao da par velikih naloga na 940 kn drži na prodaji preko 10.000 dionica i da to nije slučajno.današnje čišćenje baš do te razine potiče sumnju na dogovor da se tu prebace dionice određenih osoba! vidit ćemo jesu i to bili insajderi kakvi su bili kod kupnje nedavno ispod 400 kn! ako su to sada prodali,onda je to da se želudac okrene
JUČER je pisala kako nije prodala i jučer je to bilo točno
vidjet ćemo što će DANAS napisati??
[/quote]
Znam, ali to stvarno ne bi imalo smisla da danas sama sebi skoči u usta. Tamo je napisala da nije znala za novog kupca, kao da nije povlaštena informacija i ta da Pivac i Esop planiraju ponudu. Mislim da joj nije u interesu povećavati problem.
Mala sitnica koju vidim da i novinari ne znaju. Šaranović ima obvezu javne ponude tek kada postane vodeći dioničar, znači kada prijeđe Pivce sa 30%, a ako potpišu zajedničko djelovanje sa ESOP-om onda ni tada.
Isto kao što ni BAT nije morao davati javnu ponudu za Tisak kada je preuzeo TDR i dobili sa njim preko 25% jer su bili ispod Todorića
po kojem to članku zakona ? Da li to onda znači primjerice u slučaju HTa da nijedan stjecatelj koji bi prešao 25% nije dužan dati ponudu obzirom da DT ima 51% ? To mi nema smisla.
[/quote]
Članak 14 stavak 1
nije žena krhiminalac pa da se tako piše o njoj
ima pravo prodati barem one stare dionice aloi onda time predaje vlast u krasu
ima pravo prodati sto hoce i kad hoce!dionice su njezino vlasnistvo i boli je dzon tko sto pise
Ko je imao cohones u par valova fino je mogao zaraditi. Moja su nažalost otpala pri 700 kn… Sva čast do je iz drzao do sad
Mala sitnica koju vidim da i novinari ne znaju. Šaranović ima obvezu javne ponude tek kada postane vodeći dioničar, znači kada prijeđe Pivce sa 30%, a ako potpišu zajedničko djelovanje sa ESOP-om onda ni tada.
Isto kao što ni BAT nije morao davati javnu ponudu za Tisak kada je preuzeo TDR i dobili sa njim preko 25% jer su bili ispod Todorića
po kojem to članku zakona ? Da li to onda znači primjerice u slučaju HTa da nijedan stjecatelj koji bi prešao 25% nije dužan dati ponudu obzirom da DT ima 51% ? To mi nema smisla.
[/quote]
Članak 14 stavak 1
[/quote]
šta to znači? da kao se ovaj veliki kupac dogovori s esop-om ,onda ništa od javne ponude??
možda je zato marica danas prodala (ako je prodala)jer zna da ne bude javne ponude?
Malo čitam prospekt (od dokapa)…kažu pod razlozi za ponudu slijedeće:
"Društvo u svojim strateškim planovima predviđa značajna ulaganja u
modernizaciju postojećih proizvodnih pogona te preuzimanje poslovnih subjekata
u regiji, s ciljem da se sinergijskim učinkom dodatno osnaži i nadogradi poslovanje
Društva.
Društvo će prikupljenim sredstvima povećati dugoročne izvore vlastitih sredstava
i povećati kapacitet za dodatnim zaduživanjem što će pak povećati financijsku
stabilnost Društva i kapacitet za nova ulaganja. Istovremeno ključni pokazatelji
zaduženosti Društva spustit će se na razine najboljih, usporedivih prehrambenih
kompanija. "
Da li itko ima informaciju o bilo kakvoj modernizaciji proizvodnih pogona?
Čini se da modernizacija dobro napreduje.
Postoji velika mogućnost da padne i ovaj nalog na 1000 kuna, samo očito je da se čeka da se tu nakupi neka dosta velika količina koja bi bila primamljiva kupcu. Znači barem 50 – 70 tisuća komada i onda bi to bio jedan od zadnjih udara kupca po prodaji.