KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mala sitnica koju vidim da i novinari ne znaju. Šaranović ima obvezu javne ponude tek kada postane vodeći dioničar, znači kada prijeđe Pivce sa 30%, a ako potpišu zajedničko djelovanje sa ESOP-om onda ni tada.
Isto kao što ni BAT nije morao davati javnu ponudu za Tisak kada je preuzeo TDR i dobili sa njim preko 25% jer su bili ispod Todorića

po kojem to članku zakona ? Da li to onda znači primjerice u slučaju HTa da nijedan stjecatelj koji bi prešao 25% nije dužan dati ponudu obzirom da DT ima 51% ? To mi nema smisla.

Izgleda da je malim dionicarima 800kn bajka! Zasto dalje cekati, pa neka, nek vec jednom prodaju🥵🤫

čemu žurba, neudara ovaj u tamo neku Zlatnu dolinu, nego u centar Zagreba, ode 15000 iljada brzopletom na 830, a ovaj već “daje” 940, uskoro će i 1000

Ovo je ozbiljno.
Ide se u preuzimanje i platit će se koliko treba.
Novac nije u pitanju.
Uskoro će i najtvrdokorniji shvatiti da se nema smisla odupirati velikom novcu.
Sjajno. Sjajno.
Bit će para za cijelu burzu.

sad postaje opasno pratiti velikog kupca s manjim kupovnim nalozima jer šanse za neku zaradu su sve manje i manje tj. interesi velikog i nas malih počinju se razilaziti

ignore: one

Sad je samo pitanje tko je prodao te količine od preko 10 mil kn.
To bi se moralo vidjeti u top10.
0.4% je u top10 i vidi se.
Pričekajmo srijedu. Ili četvrtak, ne znam.
Ako je prodala Marica to je to.

Ova transakcija od 12k komada bi trebao biti HPB.

na 940 kn stajala je velika količina u samo par naloga što znači da su to bili veći dioničari….ako je među njima marica koja je danas prodala, onda vjerojatno ide javna ponuda po tih 940 kn i gotova priča….

@ohladi

nije bio jedan nalog već desetak ukupno…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Marica ne smije prodati sve da i hoće. Ne pisite gluposti.

Da je Marica prodala zar bi pisala jučer očitovanje indexu kako nije prodala?

Ja sam uvjeren da MV neće prodavati do javne ponude, s koje god strane da dođe na kraju, to joj je jedini siguran izlaz. Ako proda redovno na burzi, na nišanu je imaju i DORH i novinari, a s obzirom da je ona glavna smetnja glatkim makinacijama oko Agrokora, i politici je stala na žulj.

Ako izađe po 940 ili bilo kojoj drugoj cijeni na burzi, mislim da si je pucala u koljena i može se pakirati za Požegu ili gdje već žene služe kazne

Ja mislim da ide na 25 % jer je moguce da to onda nije kontra ponuda koja kao ne bi bila valjana jer sada kupuje vec bi bila obvezujuca ponuda.
I to sto trezor kupuje znaci da nema dogovor s pivcem.

ja više ništa ne mislim, jer mslim što god mislio da krivo mislim, neću više prodavati, malo sam vratio jučer i sada čekam rasplet do kraja, možda netko ima rješenje za ovaj gordijski čvor, ali ovdje se svakakve konstrukcije spominju, ali stvar je vrlo jednostavna, velike ribe, ma kako se one zvale, pojesti će male ribe, samo je pitanje na kojoj cijeni i kada (vrijeme), naše je da im što duže bježimo i prodamo im svoju kožu što skuplje, rekao bih da si nitko više ne smije dozvoliti luxuz ispitivanja do kuda bi cijena mogla opet nisko, jer mu to može biti velika greška, ako nema unaprijed nekog dogovora među "konkurentima"
[/quote]
malo da se ponovim, iako nije običaj, nismo ni svjesni koliko nam vrijede naše tvrtke, samo zuahvaljujući našim “sposobnim” mirovincima, koji i dalje mažu perje Plenkiju i Mariču po 1-2% kamate, a TK svojom neaktivnošću zabili do neprepoznatlivosti, korisnicima mirovina omogućili da oližu omot od kakve čokolade pronađen u kontejneru, stvarno su se osramotili na ovoj dionici i na tko zna koliko će još

New Report

Close