gospodo, od kuda uopće ideja da će treči igrač ikome išta ponuditi, zašto mislite da njega zanima preuzimanje i upravljanje tvrtkom…je logički bi bilo to očekivati ali isti se uopće, niti po ničemu, ne ponaša logički?!
Šaranović: Ponudili smo otkup dionica ESOPu i MIBP.
ESIOP i MIBP: Nije bilo kontakta sa Šaranovićem.
Što je istina?
I pazi sad ovo. Uprava i Nadzorni odbor "Kraša" krše Zakon, ne vjerujem namjerno, mislim da to čine jer Zakone ne poznaju, a ponašaju se kao da Zakone u malom prstu drže.
U utorak 17.09.2019. "Kraš" d.d., to jest ovlaštena osoba u "Krašu" je za trezor dokupila 549 dionica oznake KRAS-R-A, a po Zakonu, članak 42. stavak 4., to nikako nije mogla i smjela učiniti.
OGRANIČENJA DJELOVANJA UPRAVE I NADZORNOG ODBORA CILJNOG DRUŠTVA
Članak 42.
Nakon što je putem tržišnog operatera uređenog tržišta objavljena obavijest iz članka 9. stavka 3. i članka 10. stavka 2. ovoga Zakona, do objave izvješća o preuzimanju, uprava i nadzorni odbor ciljnog društva ne smiju, bez odobrenja glavne skupštine ciljnog društva:
1. povećati temeljni kapital
2. sklapati poslove izvan redovitog poslovanja ciljnog društva
3. djelovati na način koji bi mogao ozbiljnije ugroziti daljnje poslovanje ciljnog društva ili sklapati poslove koji bi mogli ozbiljnijeugroziti daljnje poslovanje ciljnog društva
4. odlučiti o stjecanju i otuđivanju vlastitih dionica ciljnog društva ili vrijednosnih papira koji daju pravo na te dionice
5. djelovati na način koji bi imao za cilj ometanje ili onemogućavanje ponude za preuzimanje
to si dobro uočio….samo što smo mi banana burza na brdovitom balkanu i to očito regulatore ne zanima??
Onaj veliki nalog jučer od 28000 bio je vjerojatno sa Zabina računa koji je u kratkom vremenu zaradio 20-30%.
Možda trezor kupuje jer jedini on može, ako je odluka o stjecanju donesena prije objave, i sada pokušava doći do dionica. Pivac i esop ne smiju ako su u postupku objave, najave objave.
Gledam ovo sastrane i tu se vise ne zna tko-koga. 🙂
Jos se sad trezor ukljucio bez ikakvog smisla kupovati na ovim cijenama. (i jos vjerojatno protuzakonito). Ocito velike borbe se događaju u pozadini, a panika u Krasu.
Cestitke svima koji su zaradili. 🙂
nema trezor ponudu nego esop, trezor nikad nije u niti jednoj opciji
a tko upravlja novcem trezora?
marica i clanovi esop-a!
prema tome, jasno je da su espo/trezor/marica-uprava povezane osobe i to je krsenje zakona!
ps -velika je rupa na kupnji – jaki kupac se povukao tako da bi cijena lako mogla nazad na 800-820 kn
Ok, Amadeo, možda si ti u pravu, ali to su različite pravne osobe, Esop i kraš d.d.. U naprijed navedenoj točki Zakona piše da uprava, a to je Kraš odnosno trezor, ne smije odlučiti.
Pivci su pusteni u.dokapu bez obveze javne ponude da bi bili isplaceni da dobiju garanciju da ce sve ovo odigrati.ovako.
Mislim da upravo gledamo dogovoreno preuzimanje.
preko 900 kn neće iči,to sam uvjeren.pobrao je na 900 kn 30.000 dionica i sad će pustiti neko vrijeme da se mali opet naslažu i sami mu obore cijenu i prodaju s diskontom
i ovo dosasd jwe sumanuto tajko da još malo sumanutije ne dolazi viš3 kao iznenadenje
kras trezor dokupio – a to znaci jos malo više glaasačkih prava za tandem pivci-marica
Tržište te već toliko puta demantiralo da me čudi da i dalje imaš potrebu biti u pravu pokušavajući procjenjivati razvoj situacije, a pokazalo se da ti to uopće ne ide. Već sam ti napisao da je 900 kn minimum do kojeg će doći cijena, a ne maksimum. Maksimum će biti najvjerojatnije iznad 1.200 kn a moguće i više.
[/quote]
al si ti pametan. i sve znas. joj da sam ja bar pola tioga
Ok, Amadeo, možda si ti u pravu, ali to su različite pravne osobe, Esop i kraš d.d.. U naprijed navedenoj točki Zakona piše da uprava, a to je Kraš odnosno trezor, ne smije odlučiti.
amadeo ima pravo, to su povezane osobe što zakon jasno regulira