preko 900 kn neće iči,to sam uvjeren.pobrao je na 900 kn 30.000 dionica i sad će pustiti neko vrijeme da se mali opet naslažu i sami mu obore cijenu i prodaju s diskontom
i ovo dosasd jwe sumanuto tajko da još malo sumanutije ne dolazi viš3 kao iznenadenje
kras trezor dokupio – a to znaci jos malo više glaasačkih prava za tandem pivci-marica
Tržište te već toliko puta demantiralo da me čudi da i dalje imaš potrebu biti u pravu pokušavajući procjenjivati razvoj situacije, a pokazalo se da ti to uopće ne ide. Već sam ti napisao da je 900 kn minimum do kojeg će doći cijena, a ne maksimum. Maksimum će biti najvjerojatnije iznad 1.200 kn a moguće i više.
Pivac će zaraditi masno. Pivac bi u tom scenariju mogao ME prodati za 727 kuna udio od 80% i biti u pozitivi 350 milijuna kuna. Pogledaj kompanije koje imaju i zapitaj se ono što i ja. Je li njima mjesto u Krašu? Je li njima 350 milijuna zarade dobra lova?
A je li moze ova teorija:
– trenutno nitko nema obvezu dati ponudu
– Pivac je u fazi najave dobrovoljne ponude ili možda ako bude s esopom obvezujuće
– Mid ganja 25 % i obvezujucu ponudu kada se njegova ponuda ne tretira kao konkurentska dobrovoljna ponuda i stoga se ne primjenju je čl. 10.5 zpdd ?
@elninho
To da mu nije mjesto u Krasu mene kopka odkada su jace poceli skupljati, zarada isto bi bila vise nego OK! Sada ima ALI, bila je prvo borba protiv Pivaca i nikako im se niti blizu nije dalo prismrditi… sto se poslije dogodilo sami znate. Odjednom je Pivac postao dobar, ESOP radnicko dionicarstvo uz blagoslov Marice omogucuje dokap (nepotrebno), prima Pivce i oni prelaze 30% bez obveze ponude. Sada opet cvrsta stajalista Pivca i ESOPa da idu zajedno. Skupstina je predaleko s obzirom na novonastalu situaciju. Kada Mara i ako proda ma i jednu dionicu, sto nece, to bi bio los znak!
A je li moze ova teorija:
– trenutno nitko nema obvezu dati ponudu
– Pivac je u fazi najave dobrovoljne ponude ili možda ako bude s esopom obvezujuće
– Mid ganja 25 % i obvezujucu ponudu kada se njegova ponuda ne tretira kao konkurentska dobrovoljna ponuda i stoga se ne primjenju je čl. 10.5 zpdd ?
(5) U slučaju konkurentskih ponuda, ništetno je svako stjecanje dionica s pravom glasa ciljnog društva od strane budućega konkurentskog ponuditelja od trenutka objave namjere za preuzimanje prvog ponuditelja
što ovo uopće znači – ja kupim 1 dionicu sad i npr nakon 3 god nakon sto pivac nije uspio ja dam ponudu – i zvbog one 1 dio nre mogu
wtf
I pazi sad ovo. Uprava i Nadzorni odbor “Kraša” krše Zakon, ne vjerujem namjerno, mislim da to čine jer Zakone ne poznaju, a ponašaju se kao da Zakone u malom prstu drže.
U utorak 17.09.2019. “Kraš” d.d., to jest ovlaštena osoba u “Krašu” je za trezor dokupila 549 dionica oznake KRAS-R-A, a po Zakonu, članak 42. stavak 4., to nikako nije mogla i smjela učiniti.
OGRANIČENJA DJELOVANJA UPRAVE I NADZORNOG ODBORA CILJNOG DRUŠTVA
Članak 42.
Nakon što je putem tržišnog operatera uređenog tržišta objavljena obavijest iz članka 9. stavka 3. i članka 10. stavka 2. ovoga Zakona, do objave izvješća o preuzimanju, uprava i nadzorni odbor ciljnog društva ne smiju, bez odobrenja glavne skupštine ciljnog društva:
1. povećati temeljni kapital
2. sklapati poslove izvan redovitog poslovanja ciljnog društva
3. djelovati na način koji bi mogao ozbiljnije ugroziti daljnje poslovanje ciljnog društva ili sklapati poslove koji bi mogli ozbiljnijeugroziti daljnje poslovanje ciljnog društva
4. odlučiti o stjecanju i otuđivanju vlastitih dionica ciljnog društva ili vrijednosnih papira koji daju pravo na te dionice
5. djelovati na način koji bi imao za cilj ometanje ili onemogućavanje ponude za preuzimanje
Nitko da se oglasi da nam kaže tko to Kraševe dionice kupuje na skrbnički račun kod Zagrebačke banke. A na skrbnički kod Raiffeisen banke znali su tko kupuje čak prije nego je Uprava Raiffeisen banke to saznala. Za ne povjerovati.
(5) U slučaju konkurentskih ponuda, ništetno je svako stjecanje dionica s pravom glasa ciljnog društva od strane budućega konkurentskog ponuditelja od trenutka objave namjere za preuzimanje prvog ponuditelja
što ovo uopće znači – ja kupim 1 dionicu sad i npr nakon 3 god nakon sto pivac nije uspio ja dam ponudu – i zvbog one 1 dio nre mogu
wtf
Konkurentska ponuda je ona koja se daje za vrijeme važenja već neke ponude, a ovdje se zove buduća jer se odnosi na vrijeme obavijesti, znači prije prve ponude.
zapravo ne, ali kad netko upuca 100 milja valjda zna kako dalje
krajjnu namjdrubjos nitko nije dokucio – svise cude a kupac roka dalje
vrlo neobicno ali zasad je tako
[/quote]
kol. investimir, totalno pogrešno, upravo suprotno, tek i samo onda je može dati!
KONKURENTSKA PONUDA
Članak 30.
(1) Konkurentska ponuda je ponuda za preuzimanje koju, sukladno odredbama ovog Zakona, treća osoba može objaviti samo za vrijeme trajanja ponude za preuzimanje i koja se odnosi na iste dionice ciljnog društva kao i ponuda za preuzimanje.
(2) Konkurentska ponuda za preuzimanje mora biti objavljena najkasnije 10 dana prije isteka roka trajanja ponude za preuzimanje i ne kasnije od 28 dana prije isteka krajnjeg roka od 60 dana iz članka 28. stavka 4. ovoga Zakona.
(3) U slučaju objave konkurentske ponude, rok trajanja ponude za preuzimanje produžava se do isteka roka trajanja konkurentske ponude. Ponuditelj je obvezan bez odgode o produženju roka trajanja ponude za preuzimanje dostaviti obavijest ciljnom društvu, uređenom tržištu i multilateralnoj trgovinskoj platformi na kojoj je odobreno trgovanje dionicama ciljnog društva i depozitaru te istu, bez odgode, objaviti.
(4) Na konkurentsku ponudu na odgovarajući način primjenjuju se odredbe ovoga Zakona koje se odnose na ponudu za preuzimanje.
Članak 31.
(1) Konkurentska ponuda može biti objavljena samo po cijeni višoj od cijene u ponudi za preuzimanje, pri čemu se na odgovarajući način primjenjuje odredba članka 29. stavka 3. ovoga Zakona.
(2) Konkurentska ponuda može se uvjetovati dosizanjem određenog praga uspješnosti samo ako je prag uspješnosti određen i u ponudi za preuzimanje i ako isti nije dosegnut do objave konkurentske ponude.
(3) Prag uspješnosti u konkurentskoj ponudi ne smije biti viši od praga uspješnosti iz ponude za preuzimanje.
Članak 32.
Agencija će odbiti zahtjev za odobrenje objavljivanja konkurentske ponude ako utvrdi da je špekulativnog karaktera ili da je istoj cilj promjena cijene dionica koje su predmet ponude za preuzimanje.
wtf
Konkurentska ponuda je ona koja se daje za vrijeme važenja već neke ponude, a ovdje se zove buduća jer se odnosi na vrijeme obavijesti, znači prije prve ponude.
[/quote]
dakle, pričeka pivca da njegova neslavno propadne i onda eda svoju
vezano na post ranije
s obzirom na čl koji si iznio,
…koji bi uopće bio smisao davati konkurentsku ponudu ?
dakle, za sada dok traje aktualna ponuda pivac esop što se može odužiti i 2 mj+, nikakva druga ponuda nije niti najmanje izgledna, jedino ukoliko pivac odustane…