Ja bi rekla da su oba naloga od istog kupca samo ovako manje odbijaju prodaju.
Nisam baš siguran u to, počeli su se preskakati na kupnji. Moglo bi uskoro biti svašta tj. čišćenja prodaje 😉
ESOP je udruga sadasnjih ali i bivsih radnika..poprilican broj vec u penziji ili blizu…Ta se udruga brzo razvodni kad cash dodje na stol.
Po sudskom registru vec 17.09.19 ih je nekolicina "izbrisano"…poceli prodavat ?..sami sebi ?..vanjskom kupcu ?
Pozdrav
ne ide to baš tako, radnici su dionice zamijenili za proporcionalan udio u kapitalu esop doo., dakle oni predmetnom akcijom nisu više vlasnici dionica niti prava koje one nose nego su suvlasnici ili udjelničari u predmetnom doo koji je sada vlasnik dionica, stoga ovo što vidiš u sudskom registru je prodaja upravo udjela u kraš-esop doo koji je kupio ili sami doo ili netko treći zavisno od statuta tvrtke esop.
inaće, mnogi su se nasanjkali jer su računali na prava iz dionica koje su pripisali na esop a koji se financira upravo iz tih prava, odnosno dividende pa su tako bivši direktori, najčešće i najveći udjelničari, koji su skoro u pravilu bili i direktori esopa, upravo sredstvima prikupljenim od dobiti isplačivali radnike udjelničare po nominali ili ćesto i manje te tako okrupnjavali vl. poziciju sve dok ne ostane njih par koji na kraju likvidiraju esop doo i između sebe podijele kapital koji se upravo sastoji od dionica društva… kojime su upravljali…
Malo su mi čudni prodavači. Znaju da kupcu 850 kn nije previše za platit pa se guraju jeftinije nprodat. Nije da sam ljubomoran, ostaće mu više za završnu ponudu.
očito je da su dva kupca kad se tako preskaču.
Isti kupac ima naloge i na 705 i na 710 kn, ali mi se čini da kupuje “po sitno” i po 715-730 kn jer ako to ne kupuje on, onda kupuje mrvice a čini se da mu to nije u interesu. Ali stavlja manje naloge da se isti ne bi povezali s njim. Uglavnom je rekao bih 80% isti kupac u pitanju. Tu i tamo neki mali investitor zaluta…
Nisam baš siguran u to, počeli su se preskakati na kupnji. Moglo bi uskoro biti svašta tj. čišćenja prodaje 😉
[/quote]
Kao što napisah, upravo je počišćeno oko 7000 komada do i na 750 kn. Sljedeća postaja 800 kn…a vi samo lupajte jedinice 😁
netko njupnu +6000 na 750kn. Sigurno neki jazo koji će izgubiti lovu…
Čini mi se da je počela konkurentska borba za dionice na burzi.
Netko je stavio "gravitacijsku" ponudu na 700 i s tim spriječio pretjeran odljev svojih para za dionice, u jurišu prema gore.
Taktika prokušana: dok se ja ne namirim po cijeni po kojoj želim nema cijene prema gore.
A drhtavih ručica će se naći, ne brinite.
S druge strane, sprečava da bilo tko tko bi mu htio parirati prođe jeftino.
Vrlo odmjeren potez.
Tak je i Mol stavio ponudu na 2.800 kn. Ali oni najodvažnji su na kraju prodavali INA-u i po 4.500 kn.
[/quote]
Ovo sam napisao prije dan-dva. Imajte to na umu. Samo najodvažniji će ostvarit ekstremne zarade. Burek ulagači su već od straha od rasta izašli.