….vjerojatno će čovjek dati protuponudu za preuzimanje s kojom planira izuti ekipu iz cipela…tko će prodati pivcu za 500 ili 600 ako nebojša ponudi 1000 kn a mogao bi esopu ponuditi nešto više nego Pivac…
Tajni kupac u četvrtak je imao 3,06 posto udjela u tvrtki, a u međuvremenu je kupljeno još 73 tisuće dionica Kraša, što bi bilo oko 4,8 posto svih izdanih dionica Kraša pa je vrlo izvjesno da je u ponedjeljak tajni kupac premašio granicu od pet posto udjela u Krašu. Iako nitko ne razumije poslovnu logiku ove akcije i danas se nastavlja intenzivna kupnja dionica Kraša pa je tako do 14.30 minuta na Zagrebačkoj burzi ostvaren promet od 10,66 milijuna kuna samo na dionicama konditora. Trgovalo se s gotovo 15 tisuća dionica Kraša, a zadnja cijena kretala se na razini od 710 kuna.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/otkriven-identitet-tajnovitog-kupca-dionica-krasa-srpski-kralj-papira-kvari-planove-braci-pivac-1345899 – http://www.vecernji.hr
nitko osim nas forumasa. mi vec znamko da ce biti onako kako nama treba da zaradimo
Pozdrav
Pongo, ma što god mi tu špekulirali, jedno je sigurno a to je da će se pivci i esop sada još više homogenizirati, oni zajedno drže 50+% glasova na gs i nebojša im sa 6-7%, za sada, ne predstavlja problem kod vladanja kompanijom…ili će mu a i svima drugima dati dobru premiju ili će taktički pustiti stvar da se ohladi…po meni, prije ovo drugo
…koliki je ono free float ovdje oko 600 000 komada zar ne…zasada je čovjek pokupio oko 100 000 komada…za tjedan dana…ovom dinamikom od 20 000 komada dnevno za mjesec dana će pokupiti sve slobodne dionice …samo je pitanje po kojoj cijeni.
Pongo, ma što god mi tu špekulirali, jedno je sigurno a to je da će se pivci i esop sada još više homogenizirati, oni zajedno drže 50+% glasova na gs i nebojša im sa 6-7%, za sada, ne predstavlja problem kod vladanja kompanijom…ili će mu a i svima drugima dati dobru premiju ili će taktički pustiti stvar da se ohladi…po meni, prije ovo drugo
Je, ak Pivac nije dogovorio prodaju svojeg paketa. Nisam siguran da Pivci neće vise htjeti s Maricom, ne obratno.
Tajni kupac u četvrtak je imao 3,06 posto udjela u tvrtki, a u međuvremenu je kupljeno još 73 tisuće dionica Kraša, što bi bilo oko 4,8 posto svih izdanih dionica Kraša pa je vrlo izvjesno da je u ponedjeljak tajni kupac premašio granicu od pet posto udjela u Krašu. Iako nitko ne razumije poslovnu logiku ove akcije i danas se nastavlja intenzivna kupnja dionica Kraša pa je tako do 14.30 minuta na Zagrebačkoj burzi ostvaren promet od 10,66 milijuna kuna samo na dionicama konditora. Trgovalo se s gotovo 15 tisuća dionica Kraša, a zadnja cijena kretala se na razini od 710 kuna.
Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/biznis/otkriven-identitet-tajnovitog-kupca-dionica-krasa-srpski-kralj-papira-kvari-planove-braci-pivac-1345899 – http://www.vecernji.hr
nitko osim nas forumasa. mi vec znamko da ce biti onako kako nama treba da zaradimo
Pozdrav
Je li moguće da netko igra dvostruku igru i da želi s trećim “izgurati” sadašnjeg većinskog vlasnika MIBP davanjem protuponude za preuzimanje? Npr. “udruga” sastavljena od 2., 3. i RBA skrbničkog, kada pređu 25% – daju i svoju ponudu za preuzimanje?…
Meni ovo ima rezona jedino ako se novi dogovori s esopom. Netko je napisao da j mv u dobrim odnosima s mogucim kupcem ako je to jaffa.
A što naši “fondovi za penzije” nemaju ovu dionicu?…..jasno da je sad nece ni imati, ali šta im kod kraša nije pasalo?….
nisam pametan
a da ne filozofiram nego pitam racionalno znaju svi koji su jucer mezili po 800 a danaas kipali po 705
naravno, srecom, ovdje nema takvih netgo samo onih koji su kupovali po 700 a prodavali po 890
Zato i mislim da je jedini smisao ovog da sve ostane kod istog vlasnika – tj. npr. 2,, 3. i novog – koji kupuje zajedničku budućnost bez MIBP…
Šta god to značilo i koliko god koštalo… a koštat’ će! :O)
u redu ali na ZSE piše da su podaci od predhodnog dana
a i ustalom ja sam proado po dvostrukoj cijeni nego što sam kupio i nije me briga tko će kupiti kraš
[/quote]
Da. Na ZSE su od prethodnog dana, znači ono što je na ZSE danas je ono što je 16.9. objavljeno na SKDDu, a tamo su podaci od 2 dana unazad. Znači ZSE je 3 dana unazad po tom pitanju.
u redu ali na ZSE piše da su podaci od predhodnog dana
a i ustalom ja sam proado po dvostrukoj cijeni nego što sam kupio i nije me briga tko će kupiti kraš
[/quote]
Na ZSE je stanje SKDD od prethodnog dana, a SKDD navečer objavi listu sa podacima na kraju prekjučerašnjeg trgovanja (T+2). Ne može burza prije objaviti listu nego SKDD koji ju sastavlja 🙂