5) U slučaju konkurentskih ponuda, ništetno je svako stjecanje dionica s pravom glasa ciljnog društva od strane budućega konkurentskog ponuditelja od trenutka objave namjere za preuzimanje prvog ponuditelja.
čl 10
sve da i hoće, jaffa ne nmoze dati ponudu
da? a daj mi link di točno stoji službena ponuda za preuzimanje? Namjera nečega nije i službena potvrda istoga
ako je to istina,preuzimanje neće biti ispod 1000 km. IMHO
[/quote]
Slažem se!
[/quote]
Slažem se!
[/quote]
jedini problem je u sitnici zvanoj zakon
on ne moze dati punurdub na temelju dionica stečenih u tijeku druge rabnkije ponude
Tko mu brani dat ponudu za preuzimanje i da nema niti jednu dionicu ?
Na temelju stecenih nije obavezan
Pozdrav
[/quote]
Slažem se!
[/quote]
jedini problem je u sitnici zvanoj zakon
on ne moze dati punurdub na temelju dionica stečenih u tijeku druge rabnkije ponude
[/quote]
Može, čim istekne rok prve ponude može dati svoju. Manje lupetati, više čitati….
Tko mu brani dat ponudu za preuzimanje i da nema niti jednu dionicu ?
Na temelju stecenih nije obavezan
Pozdrav
Tako je.
Mislim da je kupac već prije bacio oko na KRAŠ.
Ovime je samo htio natjerati Pivce da ponude cijenu oko 1.000 kuna.
Onda možemo tek očekivati protuponudu.
Ono što me čudi kod Pivaca je da nisu očekivali još kupaca za KRAŠ.
To mi je malo sumnjivo…
Znači Pivci za sada moraju pripremiti 100m eura za ponudu ukoliko bi željeli uspješnu ponudu. S tim da se cjenovna letvica može još podići.
ajmo ipak umjesto bajki realije
1. nisu pivci. zbog zakona i esopa kako su mnogi naveli to je bilo yskoro pa kriminalno da su tako isli
2. jaffa je. sto on hoće
a – preuzeti kras npr po 1000 kn tako da pristanu svi – za to mu treba milijarda plus
b – uzeti paket, omesti ponudju i poslije grickati i moguce isftisnuti pivce
Pozdrav
Ono što je fascinatno je kako mali brže bolje poklanjaju dionice velikom kupcu (vjerojatno budućem preuzimatelju) na 700 kn umjesto da sačekaju rasplet jer izgledno je da će ponuda kroz neko vrijeme ići minimalno po tih 700 kn, iako bih se kladio na znatno više tj. 900-1000 kn.
Na kraju bi moglo biti da će gro dionica skupiti na 700 kn i onda ostatak pokupiti kroz javnu ponudu na razini 900-1000 kn?
i prosjek mu je, od oka, oko 700, …buduća mi-esop ponuda se odnosi na sve dionice osim vlastitih pa ako ekipa želi izbaciti trečeg igrača, morati će mu ponuditi urednu premiju…
hm…sve nešto oprezno, prodaja dominira uz po sitno skidanje sa aska…šta je sad, svi šokirani, preskupo, nešto treće?
“Ponuda za preuzimanje nastupa kada dioničar pređe prag od 25 posto, a cijena preuzimanja ne može biti niža od najviše cijene po kojoj su ponuditelj ili osoba koja s njim zajednički djeluje stekli dionice u razdoblju od godine dana prije obaveze.”.
Ajmo gledati i ovako. Bilo tko da kupuje, a izvjesno je da je Nebojša ili netko iz tima Pivac, neće moći ići ispod 850 kuna jer se jedan od njih i na toj cijeni iskeširao.