Kolega irdeto ako se ne varam jucer je vise mil kuna kupljeno/prodano po 890 . Sad nemam uvid u te transakcije ali 850 sigurno nije bio vrh.
Pozdrav
jeste bio je 890 , ali njie u tome stvar ja sam prodao po 850 i svi su nudili za kupnju po 5-10 dionica tako da sam prodao u više transakcija
Kolega irdeto ako se ne varam jucer je vise mil kuna kupljeno/prodano po 890 . Sad nemam uvid u te transakcije ali 850 sigurno nije bio vrh.
Pozdrav
ako nemate uvida u transakcije kako zante da je prodano više mil , kuna po 890?
a bio je 890 , ali njie u tome stvar ja sam prodao po 850 i svi su nudili za kupnju po 5-10 dionica tako da sam prodao u više transakcija, hoću reći kakvi su to strateški investitori koji nude kupnju po 5-10 dionica
A sto znaci panika i tko će paničariti?
Pa vidiš da je lik demonstrirao snagu i ozbiljnost i sad ide PR i objava o kome i čemu se radi.
Marica agitira po fabrici jer je ušao novi Pivac “u kokošinjac”.
Zar stvarno netko misli da bi netko sako tako spržio 10 milijuna eura i onda nestao?
Paralela sa Plivom.
Actavis daje prvu ponudu od 570 kuna po dionici. Ukljucuje se i Barr, a trgovalo se tada i do 760 kuna, a Actavis je kupovao po maksimalnoj cijeni od 720 kuna. U nadmetanju je postignuta cijena od 820 kuna po dionici i Plivu preuzima Barr (favorit NO i Čovića), da bi kasnije izašla priča kako je nadmetanje sa Actavisom namjerno zaustavljeno iako su ponude islanđana bile i 35% veće od Barra. Kad povučem paralelu, osim činjenice da je zasada treći igrač anoniman, prilično slična priča. Zato, moj savjet, ne razbacujte se još.
Opet dezinformiranje od strane Jutarnjeg.
Nebojša je prodao svoju papirnu diviziju i dobio za 75% 133 milijuna eura.
Nebojša je vlasnik Crvenke odnosno Jaffe Vaš link …[/url] i Baninija Vaš link …koji proizvodi noblice i druge kekse i vafle. Istina je da je Marica suhim zlatom htjela kupiti od njega Jaffu… al eto, sada je Nebojša došao kupiti Kras. Nebojša je inače bio dugogodišnje Miskovicev prijatelj, suradnik i direktor u njegovim firmama prije nego sto se osamostalio i ovladao kartonaznim i konditoriskim biznisom u Srbiji.
Zato sam uvjeren da je još netko u igri tko se želi dočepati Kraša ili ih dizanjem cijene na burzi prisiliti da iskeširaju poveću lovu za svaku dionicu i da to Pivcima izaziva popriličnu nervozu.
logika štima..meni također nema smisla da pivci sami sebi dižu cijenu!tko bi normalan sebi izbijao milijune iz džepa?! ne,ne..netko treći je u igri, definitivno
[/quote]
već sam vam više puta pisao da je velika razlika između obvezatne i dobrovoljne ponude…pivci su svoju ponudu datirali 9.9. i od tada je nastupila obveza te se do tog datuma računa ponderirani prosjek a i u ponudi su naveli i da im je najveća cijena stjecanja iznosila 410kn. tako da je ponderirani prosijek do 9.9 irelevantan.
ukoliko oni stoje iza rba skrbničkog onda će morati ponuditi višu cijenu međutim, ukoliko ne, onda je samo stvar njihove ambicije koliku premiju na 410kn kao najvišu cijenu stjecanja će ponuditi.
također, kod dobrovoljne ponude zakon dopušta uvjetovati istu dosizanjem određenog praga uspješnosti koji ne može biti niži od kontrolnog praga a tom mogučnošću, pivci , ukoliko stoje iza rba skrb koji je stjecao po 850+, uvjetovanjem nerealno visokog praga uspješnosti, mogu čak i opstruirati vlastitu ponudu za preuzimanje.
stoga kolege, što god mi tu špekulirali pokušavajući predvidjeti prostor za zavrtiti koju kunu, kako danas stvari stoje, tko je kapitalizirao od 700+, lijepo je zaradio ali onaj koji je kupovao na 700+ …pa baš i ne bi želio biti u njegovoj poziciji …
Pa ja mislim osobno da ispod 900 kuna ponude neće biti ili se ta ozbiljno neće razmatrati, tko god na kraju postigne dogovor s ESOP-om ili krene u neprijateljsko preuzimanje.
Ista je stvar ako je Pivac već dogovorio prodaju svojih dionica.
Pivci nisu sentimentaklno vezani za Kras i siguran sam da bi vrlo rado uzeli 50 mil eura za svoj dio ..ESOP je svoju cijenu(900-1000 kn ) davno naveo i takodjer se nece previse protivit .Ako je kupac taj koji se navodi…ode Kras
Pozdrav
e ježiš ga, ovo mijenja sve…ništa, prilagoditi se situaciji
ako je to istina,preuzimanje neće biti ispod 1000 km. IMHO