Ako kraseva uprava i ESOP prodaju ispod 900 kuna to je jeftino. Ne znam treba li to uopce prodati na ovoj ponudi. Tko god to kupi moze preprodati skuplje. 50 miliona kuna neto godisnje je u 20 godina 1 milijarda kuna + nekretninska imovina čini najmanje 900 kuna po dionici. A gdje je potencijal izgradnje, gdje je potencijal poboljsanja profitabilnosti i sirenja na nova trzista. A brand ? Ipak je ovo izmedju 100 najvecih konditora u svijetu. U " regionu " je jedan od najjacih brandova Ja ne znam isplati li se to prldati i po 900 kuna.
Koja nova trzista?
Koja nova profitabilnost?
🥴🤶
Meni izgleda ovo kao pokušaj obrane od preuzimanja … netko treći kupuje uz dogovor … nabija cijenu, a na kraju će sve to trezor pokriti
Ovo je poniženje za naše fond menadžere. Dionica koja je po svemu odavno trebala biti njhova sad im izmiče ispred nosa. A za usporedbu samo u Petrokemiji šišani su u više navrata po velikim dokapima a na kraju su ostali bez svega. A uložili su puno više nego RBA sada.
Ma fond menadzeri su odavno poniženi i nesposobni.
Uf 38 mil. Kn fina brojka… jel to kolicina novca koja je dovoljna, da ako se vrati na druge pozicije na ZSE, napokon malo sve upali i pokrene sa onih mizernih prometa od par desetaka tisuca kn??
RBA će nastaviti i danas grabiti bez obzira na neke prognoze od jučer. To što se cijena spustila pred kraj nema nikakve veze s objavom nego je svaki dan završna cijena bila bliže prosječnoj cijeni za taj dan nego maksimalnoj. Tko ne vjeruje, neka pogleda trgovinske podatke.
Ako kraseva uprava i ESOP prodaju ispod 900 kuna to je jeftino. Ne znam treba li to uopce prodati na ovoj ponudi. Tko god to kupi moze preprodati skuplje. 50 miliona kuna neto godisnje je u 20 godina 1 milijarda kuna + nekretninska imovina čini najmanje 900 kuna po dionici. A gdje je potencijal izgradnje, gdje je potencijal poboljsanja profitabilnosti i sirenja na nova trzista. A brand ? Ipak je ovo izmedju 100 najvecih konditora u svijetu. U " regionu " je jedan od najjacih brandova Ja ne znam isplati li se to prldati i po 900 kuna.
Koja nova trzista?
Koja nova profitabilnost?
🥴🤶
[/quote]
Smanjis rashode i vec si na neto 60 miliona, zar ne ?
Ako Kras kupi kompanija kojoj je trziste cijeli svijet, a ne MIBP, tada rastu trzista, zar ne ?
Npr, da je Bambi kupila MIBP, a ne Coca Cola sto mislite ima li MIBP jednako trziste kao Coca Cola ?
U kojem slucaju je radnicima bolje ? Raditi za Coca Colu ili za MI Braća Pivsc ?
Ne mislim da Kras kupuje Coca Cola, nažalost. U ovu investicijsku.meku nema investicija od svijetskih mega kompanija.
https://lider.media/arhiva/197/
Nije zgoreg da se podsjetimo. Te 2005.godine igru oko preuzimanja Kandita vodila je osoba koja sada vodi igru oko preuzimanja Kraša. Pročitajte nešto iz Liderove arhive pa sami zaključite što, kako, zašto, gdje, kada….
Ma ne trebaju ni čitati, recept je isti kao i u slučaju Mi-Vajde, tako da uopće nije diskutabilno tko stoji iza skrbničkog… Pravo je pitanje, u kojem trenutku će glazba stati!?
https://lider.media/arhiva/197/
Nije zgoreg da se podsjetimo. Te 2005.godine igru oko preuzimanja Kandita vodila je osoba koja sada vodi igru oko preuzimanja Kraša. Pročitajte nešto iz Liderove arhive pa sami zaključite što, kako, zašto, gdje, kada….
Ma ne trebaju ni čitati, recept je isti kao i u slučaju Mi-Vajde, tako da uopće nije diskutabilno tko stoji iza skrbničkog... Pravo je pitanje, u kojem trenutku će glazba stati!?
[/quote]
ako je tako onda pivci hanfi šalju lažne podatke jer skrivaju novostečene dionice
09.09.2019 16:00
KRAŠ d.d. – Obavijest Pivac
16.09.2019 15:46
KRAŠ d.d. – Ispravak Obavijesti o objavljivanju ponude za preuzimanje
u obe obavijesti isti broj dionica
dakle, vaša tvrdnja ne stoji . ili doista mislite da pivci lažu hanfu
Danas počinje kupovati skrbnički račun broj 2?
Zašto ne bi uveli još jednog kupca?
Dvije nevolje su gore od jedne.
I što je tu čudno? Ni prvi ni zadnji… A hvala Bogu pa je HANFA uber sposobna!
Zez, mogu oni i 5 skrbnickih otvoriti, ali prelaskom 5% imaju 3 dana da svekolikoj javnosti kazu tko iza kupnje stoji.
RFB u četvrtak 12.9. prikupio još 12.737 dionica od 15735 protrgovanih. Više od 80%.
I sada je oko 11.000 komada na kupnji na 7 kn. Vjerojatno će opet u jednom trenutku pobrati sve naloge na nekoj cijeni, lako moguće do 850 kn.