KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

a za 25% treba 250 mil kuna RBA skrbnički račun je četvrti , i ima 2,2 % dionica u vrijednisti po 800 kuna dionica 22 mil kuna

Nakon 25% moraš dati obvezujuću ponudu, a dobrovoljnu ponudu možeš dati kad god želiš, ne trebaš niti biti dioničar.
Upravo Pivac je za sada u kategoriji dobrovoljne ponude ako ne zaključi s esopom i ako nije kupovao nove dionice.

Ok, u pravu ste, ali ako se Kraš ESOP dogovori s Pivcima zajedno
sa trezorskim dionicama imaju 51% i idu u javnu ponudu po recimo
500 kn, te neće skupiti ni jednu dionicu, ali im i ne treba ni jedna
dionica da vladaju Krašem. U tom slučaju znamo u kom će smjeru
ići cijena dionice.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/oglasi/o8284263.html

[b]Jednog dana krenuli smo mi putem kojim nisu mogli svi. Bili smo sigurni u svoj hepiend. U svoj dixie band[/b].

Moje mišljenje je da Pivac nije dogovorio prodaju i da razmišlja o kupnji, otkupu i sl. Oni tu godinama skupljaju, znaju pravu cijenu, netko je spominjao podcijenjenost u knjigama zemljišta, brandova…
Ako izgube kraš sigurno će im to biti poslovni poraz i ako zarade.
Ja bih prije rekla da su odlučili na burzi skupiti što više jer je sa socijalistima teško naći cijenu. Ovo bi trebalo odviti na način da nije bilo zajedničkog dogovora nego je neki mudar fond na svoju ruku kupovao jer je procijenio da će prodati skuplje.

Ja sam osjetio da oni ne razumiju jednostavan račun, a bome i više od toga. Kažu:

“Porast cijene dionice u iznosu 209% ” smiješno.
Slijedeće
Ako zanemarimo ovo gore i uzmemo samo postotnu promjenu koja bi trebala biti porast od 209 % s broja 386 dolazimo do cijene od 1190 kn, a ne 810. Amateri. i Tvrtka gdje rade takvi naraste u jednom tjednu preko 100%. Mother of lord.

Vjerojatno su tu mislili na 109%.

Nakon 25% moraš dati obvezujuću ponudu, a dobrovoljnu ponudu možeš dati kad god želiš, ne trebaš niti biti dioničar.
Upravo Pivac je za sada u kategoriji dobrovoljne ponude ako ne zaključi s esopom i ako nije kupovao nove dionice.

1. MESNA INDUSTRIJA BRAĆA PIVAC D.O.O. 30,73
2. KRAŠ – ESOP D.O.O. 18,45
3. KRAŠ D.D. (1/1) 5,03
4. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. – Skrbnički račun 2,21

I'm just a cook.

Ogroman nalog od 5.574 stoji na bidu 700.

na 800 i iznad sijevnuli su nalozi po 3000 i 1000 u vićše navrata

ako je rijec o rba – sad je vec u debelom minusu a izravnati moze samo ako uleti opet i da još para inace ce jios vuuise izgubiti

tu zaerade nema, preuzimanja nema, čisti kamikaza

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Mene zanima kako se formira cijena za ponudu o preuzimanju.

Jel to ponderirani prosjek? Ako je, do kejeg dana se gleda. Do dana do kad su objavili obavijest o objavljivanju ponude za preuzimanje ili do stvarne ponude. Jer ako je ovo drugo i ako neće biti premije prosjek raste drastično zadnjih tjedan dana.

Ali nebi me čudilo da tu bude nešto slično kao na Vajdi.

Moje mišljenje je da Pivac nije dogovorio prodaju i da razmišlja o kupnji, otkupu i sl. Oni tu godinama skupljaju, znaju pravu cijenu, netko je spominjao podcijenjenost u knjigama zemljišta, brandova…
Ako izgube kraš sigurno će im to biti poslovni poraz i ako zarade.
Ja bih prije rekla da su odlučili na burzi skupiti što više jer je sa socijalistima teško naći cijenu. Ovo bi trebalo odviti na način da nije bilo zajedničkog dogovora nego je neki mudar fond na svoju ruku kupovao jer je procijenio da će prodati skuplje.

ma upravo tako, … ovo je školski primjer neprijateljskog preuzimanja i naravno da iza rba stoji pivac ili neka njegova povezana osoba a kada da javnu ponudu, pa taman i da bude u okvirima današnjeg trgovanja, jedini koji ga može nakititi bitnijom količinom je upravo esop a ni tada im prosječna vrijednost po dionici ne bi prešla 600kn

pivac je jedan, ako ne i najveći partner Schwarz grupe na ovim prostorima i sa lidlom i kauflandom te mrežom svojih trgovina ima impozantno tržište za plasman kraševih proizvoda a u prošloj godini, dolazi do uvrštenja kraša na police lidla i kauflanda te prave eksplozije izvoza čokolada na tržište istočnih susjeda kada ukupan izvoz hrvatskih čokolada izvezenih u Srbiji iznosio gotovo 22,7 milijuna eura i budite uvjereni da nije marica tome pridonjela, ona se bavila savjetovanjem u agrokoru dok su pivci radili i ugovarali po regiji…nije ova akcija slučajno, ovo je pomno planirano samo se čekao pravi trenutak…naravno, imaju i plan B ako im iz nekog razloga ne uspije preuzimanje, jednostavno će preprodati i opet zaraditi 50+%…win-win za pivce u svakom slučaju!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Ispravak ponude za preuzimanje, čini mi se iz obavijesti da
Pivac ne kupuje ove dionice preko Raiffeisen-a. Jel netko
to bolje proučio od mene?

http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/jxGraKzaG3FUJXEdbbETIw==.pdf

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

Mislim da se ovdje radi o ispravci redoslijeda poduzetih koraka (ispravak na način da se objavi sukladno …). Prvo dostaviti obavijest agenciji i objaviti.

New Report

Close