po koliko bi po zakonu mogla minimalno ići javna ponuda ovog što danima kupuje? kolko shvaćam propise,ponuda bi morala bit po najmanjoj po kojoj je danas kupovao a zadnje veliko skidanje je bilo po 850 kn? ofkors, moguće da počisti i ovih 10.000 dionica na 900-910 kn pa bi onda ponuda bila po toj cijeni?
Znakovito je kako su se očitovali. Totalno neuobičajeno. onitek sada obuhvaćaju porast cijene sve od 386,54 kn, a od toga prošlo 10-ak dana. ovakvu izjavi ne znam da sam ikada vidjela.
Drugim riječima, kupnja mv se slučajno poklopila sa svim što je slijedilo. ccc
A nakon cijene od 386,54 kn izašle izjave o namjeri preuzimanja ako ništa drugu. Nisu čak niti napisali “osim već objavljenih informacija na zse”.
Bolje da nisu ništa ni pisali.
nema tu novga gazde Pivci , ESOP i Kraš d.d. imaju isto dionica jedino RBA skrbnilki račun skočio na 4. mjesto sa negdje 0.6% na 2,21% , da bi došli do 25% dionica treba im 250 mil kuna , to baš nema svatko , ja mislim da je to sve špekulativnog karaktera netko ili više njih kupuje i prodaje više puta , a i uvjek poslije velikog rasta odjednom, danas 38%, dođe vrijeme korekcije slijedeći dan, odnosno pada cijene
https://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/XFPbb2jgHu69ZZLwUdjEWQ==.pdf
Iz ovoga je jasno da iza ovih brutalnih kupnji ne stoji ni uprava, ni trezor/ESOP, gotovo sigurno ni Pivci obzirom na brutalan rast! Sad je jasno da kupuje netko treći tko će izgledno ubrzo izaći s javnom ponudom, koja ne može biti manja od najviše cijene stjecanja na burzi!
upravo tako! zato uprava i ESOP pucaju po šavovima, a pivcima je i ovako super jer zaradit će da boli glava
nego, kada će se kupac morati otkriti? večeras? a što ako je lukav pa sad kupuje preko drugog skrbničkog računa da se još ne otkrije?
Mislim da će uprava naplatiti kao i neki iz NO svoje hartije….ako do toga dodje naravno 🙂
Da li je priželjkivan takav scenarij, koji se poklapa sa situacijom oko graničnog duga…to je tek priča za sladokrašce 🙂
Kakogod lijepo je vidjet ovo 🙂
nema tu novga gazde Pivci , ESOP i Kraš d.d. imaju isto dionica jedino RBA skrbnilki račun skočio na 4. mjesto sa negdje 0.6% na 2,21% , da bi došli do 25% dionica treba im 250 mil kuna , to baš nema svatko , ja mislim da je to sve špekulativnog karaktera netko ili više njih kupuje i prodaje više puta , a i uvjek poslije velikog rasta odjednom, danas 38%, dođe vrijeme korekcije slijedeći dan, odnosno pada cijene
evo samo ovaj promet danas je 3,3% dionica kraša pa tko bude imao sutra više toliko dinica taj je kupac ,ali ovo je špekulacija iste se dionice vrte samo u krug
Nakon raznoraznih Agrokora i slično, ovo je jako dobro za stvaranje pozitivnije atmosfere na ZSE.
Jako dobar uvod u OPTE i LRH.
išao sam se poigrati sa par tisuća EUR, tamo na 500+kn. Nevjerovatno, nisam ocekivao skoro pa 80%. Eto baš moram kupit jedan skupi rođendanski poklon, ovako je došao u slatkoj Krasovoj formi. 🙂
Iz ovoga je jasno da iza ovih brutalnih kupnji ne stoji ni uprava, ni trezor/ESOP, gotovo sigurno ni Pivci obzirom na brutalan rast! Sad je jasno da kupuje netko treći tko će izgledno ubrzo izaći s javnom ponudom, koja ne može biti manja od najviše cijene stjecanja na burzi!
Ajde mi objasnite kako će taj ‘netko’ treći izaći sa javnom ponudom, ako
je do sada skupio tek 5 – 8% dionica? Javna ponuda se daje kada se
skupi 25% + 1 dionica, a ne prije.
Ovi koji su kupovali u peaku po 850 – 890 kn su već sada u popriličnom minusu
@budfox
1. dobrovoljnu JP može dati kada hoće
2. tko ti kaže da se kupac već nije dogovorio s Pivcima oko njihovog dijela?
Nakon 25% moraš dati obvezujuću ponudu, a dobrovoljnu ponudu možeš dati kad god želiš, ne trebaš niti biti dioničar.
Upravo Pivac je za sada u kategoriji dobrovoljne ponude ako ne zaključi s esopom i ako nije kupovao nove dionice.
U načinu očitovanja Kraša na porast cijene sam osjetio
popriličnu nervozu koja trenutno vlada u Krašu!!