KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pivci smiju kupovati a kupnjom stvaraju obvezu za davanje ponude. S obzirom da s esopom jos nije zakljucena suradnja nije nastala obveza davanja zajednicke ponude.
Ali ako kupuju sami nastaje obveza davanja samostalne ponude. Tako da mislim da su trebali ako kupuju obavijestiti Hanfu i zse.
Da li sad trenutno objavljena najava ponude ovu samostalnu ponistava ne znam. Nekako mi se čini da nastala obveza sukladno zpdd ima veću težinu od najave ponude jer se za zajedničku ponudu još nisu stekli uvjeti, nije pitpisan sporazum s esopom.

To je nacudnije da su Pivci bez da su imali sporazum s ESOP izasli s ponudom… bili su natjerani navodno jer su informacije pocele curiti. Prema saznanjima ESOP nikako ne zeli ove preko “RBA”, i radnici su vec potpisali da zele ici s Pivcima, pa na kraju krajeva Pivcima je i omogucen dokap bez obveze za preuzimanje zbog ESOP-a i radnika te njihovih prava.

Prema saznanjima ESOP nikako ne zeli ove preko “RBA”

dobro, ali šta taj pokušava postići

kontrolu ne može dobiti
pivce natjerati na višu ponudu mozda da mozda ne

kad ispuca municiju, što će onda – nije riječ o 20 kn nego o 20 milja i tko zna još koliko

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@investimir
E, to i je pitanje?sto taj pokusava i na koji nacin i s kim postici? To je ono sto se svi pitaju, kako to misle izvesti? Mislim bez Pivaca nikako!!!

Pivci smiju kupovati a kupnjom stvaraju obvezu za davanje ponude. S obzirom da s esopom jos nije zakljucena suradnja nije nastala obveza davanja zajednicke ponude.
Ali ako kupuju sami nastaje obveza davanja samostalne ponude. Tako da mislim da su trebali ako kupuju obavijestiti Hanfu i zse.
Da li sad trenutno objavljena najava ponude ovu samostalnu ponistava ne znam. Nekako mi se čini da nastala obveza sukladno zpdd ima veću težinu od najave ponude jer se za zajedničku ponudu još nisu stekli uvjeti, nije pitpisan sporazum s esopom.

Pa MIBP se poziva na čl.9.st.3) koji glasi:
“Fizička ili pravna osoba, kojoj je, sukladno odredbama ovog članka, NASTALA OBVEZA OBJAVLJIVANJA PONUDE ZA PREUZIMANJE, obvezna je, BEZ ODGODE, o nastanku obveze dostaviti obavijest Agenciji te istu bez odgode objaviti.”
Bingo pitanje: po kojoj osnovi je MIBP nastala obveza objavljivanja ponude???

Obveza nastaje:
1. Potpisom sporazuma s esopom
2. Kupnjom samostalno dionice

samom objavom namjere zajedničkog djelovanja sa ESOP-om

Obveza nastaje:

Sporazum s ESOPom nije potpisan, a ovo drugo…Po meni tajna je u trgovanju na burzi na dane 5. i 6.9.

Nina, ocito nisu onda Pivci niti osobe koje s njima zajedno djeluju kupovale, jel kako navodite duzni su odmah izvjestiti agenciju, ili mozda ne? Obvezu za preuzimanje Pivci nemaju ni po kojoj osnovi, tako da je ovo sve u magli!

Obveza nastaje:

Tek nakon skupstine ce biti potpisan sporazum. A zasto bi Pivci isli prije toga kupovati dionice bas mi i nije jasno?

Prema saznanjima ESOP nikako ne zeli ove preko “RBA”

dobro, ali šta taj pokušava postići

kontrolu ne može dobiti
pivce natjerati na višu ponudu mozda da mozda ne

kad ispuca municiju, što će onda – nije riječ o 20 kn nego o 20 milja i tko zna još koliko

Odkle ta saznanja? Postoje saznanja da esop nece s rba a ne zna se tko je to.

Pivcima je idealan i prvi scenarij bio da potpišu sporazum s esopom i daju obvezujucu ponudu s obzirom na zpdd. Vjerojatno bi dali tromjesečni prosjek i bilo bi uspjesno taman u ponudi ne kupili niti jednu dionicu.
S obzirom da sporazum nije siguran nastala je trenutna situacija na burzi.
Dobra info je i koliki je prosjek kupnje Rba koji, ako je neko treci, kladi se da ce ponuda biti barem 600. I na to na neki nacin prisiljava. Jako puno riskira jer npr Pivac moze reci ako propadne sporazum, a s obzirom na nove momente na burzi, trenutno odustaje od ponude. Ili sam da u ponudi tromjesečni prosjek. Cijena bi odmah pala a pivac bi nakon ponude dalje skupljao na burzi kao i do sada.

Pivcima je idealan i prvi scenarij bio da potpišu sporazum s esopom i daju obvezujucu ponudu s obzirom na zpdd. Vjerojatno bi dali tromjesečni prosjek i bilo bi uspjesno taman u ponudi ne kupili niti jednu dionicu.
S obzirom da sporazum nije siguran nastala je trenutna situacija na burzi.
Dobra info je i koliki je prosjek kupnje Rba koji, ako je neko treci, kladi se da ce ponuda biti barem 600. I na to na neki nacin prisiljava. Jako puno riskira jer npr Pivac moze reci ako propadne sporazum, a s obzirom na nove momente na burzi, trenutno odustaje od ponude. Ili sam da u ponudi tromjesečni prosjek. Cijena bi odmah pala a pivac bi nakon ponude dalje skupljao na burzi kao i do sada.
[/b]

mislim da je to poanta – ili igra ludo hrabro ili mu nesto daje sigurnost a la ramljak-shema

ja ne mogu vjerovati ovo prvo – ne ide mi u glavu

priče kako je netko ujutro popio jsku jkavu pa mu sinulo kako keras vrijedi puno vise i otad pije puno kave i puno kupuje – to je nedostojno zdrave pameti

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close