KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Prije će Pivci prodati svoj paket dionica Kraša nego plaćati više od 550 kuna po dionici. Oni su u svakom slučaju na dobitku. Ako ima netko drugi tko je spreman plaćati Kraš i po 600 – 650 rado će mu prepustiti i svoje dionice po toj cijeni a sami će ponuditi ne više od 500. Kako god okreneš ovdje su svi na dobitku. Dobra pozicija baš za sve učesnike, rijetka situacija.

U objavama subjekata na sudskom registru vam je poziv na skupštinu Kraš ESOP-a sa prijedlogom ugovora o zajedničkom djelovanju u kojemu pišu cijene po kojima su kupovali zadnje vrijeme. Kada jednom prođe javna ponuda bojim se budući da su sklopili ugovor o zajedničkom djelovanju mogu prebacivati dionice bez javne ponude. Dobro bi došlo i od nekoga pravnog stručnjaka da li to uključuje da međusobno mogu trgovati i po višoj cijeni bez obveze plaćanja razlike ljudima koji su prihvatili ponudu.
Jedna točka ugovora je
investimir, 13.09.2019. u 14:59
Članak 9.
ESOP jamči PIVCU:
– da je u razdoblju od jedne godine računajući unazad od 09. rujna 2019., kao dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Društva, stekao ukupno 5.000 dionica u dokapitalizaciji Društva;
– da je najviša cijena po kojoj je stjecao dionice Društva u razdoblju navedenom u prethodnoj alineji HRK 405,00;
-da niti s jednom drugom osobom ne djeluje zajednički prema Društvu;

PIVAC jamči ESOP-u:
– da je u razdoblju od jedne godine računajući unazad od 09. rujna 2019., kao dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Društva, stekao ukupno 118.947 dionica Društva, od čega 117.284 dionice u dokapitalizaciji Društva, a 1.663 dionice kupnjom na uređenom tržištu;
– da je najviša cijena po kojoj je stjecao dionice Društva u razdoblju navedenom u prethodnoj alineji HRK 410,00;
– da niti s jednom drugom osobom ne djeluje zajednički prema Društvu.

[/quote]

ovo meni ne izgleda bas kao da pivci ili esop meze po 600

oni govore o 400ak kn, na to ide valhjda premija, ali 600 naspram 400 – ja ne znam da je itko ikad u rgh dao takio velikodušnu ponudu

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

U objavama subjekata na sudskom registru vam je poziv na skupštinu Kraš ESOP-a sa prijedlogom ugovora o zajedničkom djelovanju u kojemu pišu cijene po kojima su kupovali zadnje vrijeme. Kada jednom prođe javna ponuda bojim se budući da su sklopili ugovor o zajedničkom djelovanju mogu prebacivati dionice bez javne ponude. Dobro bi došlo i od nekoga pravnog stručnjaka da li to uključuje da međusobno mogu trgovati i po višoj cijeni bez obveze plaćanja razlike ljudima koji su prihvatili ponudu.
Jedna točka ugovora je
Anonimno, 13.09.2019. u 15:10
Članak 9.
ESOP jamči PIVCU:
– da je u razdoblju od jedne godine računajući unazad od 09. rujna 2019., kao dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Društva, stekao ukupno 5.000 dionica u dokapitalizaciji Društva;
– da je najviša cijena po kojoj je stjecao dionice Društva u razdoblju navedenom u prethodnoj alineji HRK 405,00;
-da niti s jednom drugom osobom ne djeluje zajednički prema Društvu;

PIVAC jamči ESOP-u:
– da je u razdoblju od jedne godine računajući unazad od 09. rujna 2019., kao dana nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Društva, stekao ukupno 118.947 dionica Društva, od čega 117.284 dionice u dokapitalizaciji Društva, a 1.663 dionice kupnjom na uređenom tržištu;
– da je najviša cijena po kojoj je stjecao dionice Društva u razdoblju navedenom u prethodnoj alineji HRK 410,00;
– da niti s jednom drugom osobom ne djeluje zajednički prema Društvu.

oni govore o 400ak kn, na to ide valhjda premija, ali 600 naspram 400 – ja ne znam da je itko ikad u rgh dao takio velikodušnu ponudu
[/quote]

Pa Pivci svaku kunu prije nego je potroše okrenu 3 puta… Šta mislite da bi
inače svoje radnike plaćali minimalac ili malo iznad, a sada bi tu davali ne
znam kakve premije…ako daju ponudu po 450 kn, što je više od dokapa od
prošle godine od 405 kn (kada su upisali oko 5 % dionica), puna šaka brade, a
ako se dogovore sa ESOP-om i ponuda će biti pro forma jer i ovako imaju
preko 51% dionica i kontrolu u firmi. ESOP-u tako i dalje ostaje ‘moć’ da utječe
na strateške odluke o broju radnika, plaćama i ostalom o čemu inače Pivci
ne bi previše vodili brigu da u suprotnom sami idu u otkup dionica i javnu
ponudu, a to je ESOP-u i svrha – da brine o radnicima i njihovoj budućnosti.

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

600+400 pa će biti stvarno jedna fina premija 😉

p.s. Mogao bi ovaj s 10.000 komada na zatvaranju dići nalog na 650 kn pa da vidiš kako metla mete.

Ignore: KressoM, delux

@zorangutan

Ovoliko svježih novaca upucanih u neku dionicu već dugo nije viđeno na ZSE.
Trgovanje ostalim dinicama je uglavnom pretakanje iz šupljeg u prazno

Napomena: Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju dionica. Udijeli koji like, znam da imaš! Vratit ću 100%, majke mi!

da, ovo nije kokošarenje….ovo je igra nekog trećeg, ali baš VELIKOG igrača koji jako dobro zna što i zašto to radi….a sigurno na ovome neće izgubiti nego jako dobro zaraditi jer angažirao je već desetke milijuna kuna za ovo što radi….a čeka sa još 10.000 komada na 590 kn (5,9 mil. kuna)…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

🎂🍪🍰🍫#Nemysli na dort#nebezpečné pro prsty#hodně štěstí#nejzábavnější bit🍫🍰🍪🎂

600+400 pa će biti stvarno jedna fina premija 😉

p.s. Mogao bi ovaj s 10.000 komada na zatvaranju dići nalog na 650 kn pa da vidiš kako metla mete.
[/quote]

jak je kupac, fakat jak
nešto godinama neviđeno na ZSE

Možda bi špekulantski bilo dobro uloviti koju dionicu sada na 600, pa
ako potegne do 650 – 700 na zatvaranju prodati. Čisto za pivu preko vikenda?

Nije nagovor, već razmišljam pišući, ili pišem razmišljajući 🙂

Ne znam jesam li ikad vidio cudnije ponasanje kupca.
1. Drzi branu na 590kn i skuplja na 600kn; zasto jednostavno ne makne potporu i uzme jeftinije
2. Prekjucer je na zatvaranju uzeo sve po 500kn, a moga je pet minute ranije u normalnom modalitetu trgovine proc jeftinije, a i riskirao je da mu netko drugi to pokupit pred nosom
Ako je stvarno treci igrac zasto kupuje na burzi i riskira da ostane zarobljen u dionici bez precladavajuceg vlasnickog utjecaja (ako mu Pivci i ESOP ne prodaju). Al nije normalnije da se prvo dogovori s ESOP-om ili Pivcima i onda kroz ponudu sa sigurnih 30% krene u preuzimanje.
Bas me zanima rasplet…

Rastimo zajedno...

ako ima info po koliko ide ponuda, rizika nema

tko god da je, zna nešto što mu okogućuje ili gura da potoši 15 milja na kras

naslijepo se ne trguje sa 15 milja – to ni najbogatiji ne rade bez obzira sto im taj iznos ne utjele na život

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

@parica

To sto vi opisujete kao čudno ili najcudnije ponašanje meni izgleda kao netko tko će pokusati “neprijateljski” odnosno kao novi akter preuzeti Kraš odnosno sto vise slobodnih dionica do neke cijene koja je njegova procjena vrijednosti.

Ukoliko Pivci i ESOP neće htjeti ponuditi istu cijenu, njihov pokusaj zajedničkog preuzimanja će propasti. Logično je da novi kupac takodjer želi sjesti za stol sa ESOP-om i pokusat će s njima takodjer postići dogovor. Pored toga novi kupac može manjinskim dioničarima ponuditi “izdašnu izlaznu strategiju u vidu visoke cijene” te na taj način osigurati svoju poziciju u pregovorima. Takav scenarij (ako je izgledan i točan) meni sugerira da Kraš želi netko tko se bavi tim istim ili slicnim poslom i tko je procijenio da bi dugorocno ostvario znacajne sinergije sa Krasom. Zato valjda ne gleda na svaku lipu i nalozi su količinski izdašni. To dokazuje ozbiljnost i namjeru koja nije spekulativne prirode.

New Report

Close