KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bravo i cestitke Krasoljupci! 🍫🍪📈📊

svi pametuju,a jel ima netko računicu ili usporedbu s peer grupom pa da vidimo kolika bi bila fer vrijednost kraša kod preuzimanja da se vidi što se realno ovdje može očekivati?

PS upravo je odrađeno novo čišćenje aska—u 12,00 vjerojatno ide terminiranje prodaje na 600 kn

PPS zato sad i ova dražba uravnoteženja na 575 kn—da se očisti put za 600 kn u jednom potezu

Peer grupu je tesko sastaviti jer su manje kompanije ili privatne (pa nema mnogo javnih podataka o njima) ili su preuzete, ali najveći svjetski konditori se trenutno trguju na burzi (dakle bez ikakvih premija) na 20 EV Ebitda ili vise. To su konditori tipa Lindt, Mondelez, Hershey, Ferrero (privat) i sl.

Kras je trenutno na cca 8,40. Bambi je nedavno preuzet sa Ebitda maržom od oko 20% i 80 milijuna eura prohoda za 260 milijuna eura uključujući dug koji nije bio veći od 30 milijuna eura.

Ako se uključila 3. strana a na istoj strani su Pivci i Esop, onda će ta 3. strana izvisiti tako da mi to izgleda dosta riskantno.
Pivci ako imaju Esop imaju sve, ali moraju dati ponudu po ZPDD.

a imaju li ESOP?…ne bih rekao da imaju….zato ovakav rat za svaku dionicu na burzi…
p.s.kad se počisti ovo na 600 kn nastaje propuh na prodaji…
[/quote]

To i hoću reći. Mislim da nemaju. Jer ako imaju, formalno moraju dati ponudu zbog zajedničog djelovanja i u tom slučaju ovo događanje na burzi ih ne dira.
Vjerojatno nisu postigli dogovor, u esopu djeluju dvije struje. A možda je problem i oko cijene, Esop traži veću cijenu da mogu svoje dionice na ime predati. U njihovom odnosu nije sve posloženo i sad esop preko burze izaziva. I ovo moje je šbbkbb.

Ako se uključila 3. strana a na istoj strani su Pivci i Esop, onda će ta 3. strana izvisiti tako da mi to izgleda dosta riskantno.
Pivci ako imaju Esop imaju sve, ali moraju dati ponudu po ZPDD.

a imaju li ESOP?…ne bih rekao da imaju….zato ovakav rat za svaku dionicu na burzi…
p.s.kad se počisti ovo na 600 kn nastaje propuh na prodaji…
[/quote]

To i hoću reći. Mislim da nemaju. Jer ako imaju, formalno moraju dati ponudu zbog zajedničog djelovanja i u tom slučaju ovo događanje na burzi ih ne dira.
Vjerojatno nisu postigli dogovor, u esopu djeluju dvije struje. A možda je problem i oko cijene, Esop traži veću cijenu da mogu svoje dionice na ime predati. U njihovom odnosu nije sve posloženo i sad esop preko burze izaziva. I ovo moje je šbbkbb.
[/quote]

možda stvarno dignu cijenu na burzi na 700-800 kn pa tek tada daju izjavu da prihvaćaju ponudu i tako prisile pivce na ponudu po znatno viši cijenama nego su planirali….bit će zanimljivo u svakom slučaju…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

u pondjeljak je raiffeisen banka je kupila 3720 dionica Kraša od večih dioničara , prema “moje dionoce”, pivici i esop imaju isto kao i prošli tjedan

Novih 1000 dionica počišćeno je malo prije s prodaje (zadnja 580 kn).

Ignore: KressoM, delux

Nalog od 6.000 komada na 580 kn!!! Kota 600 pred padom?

Ignore: KressoM, delux

Hajde da je negdje krenulo, mozda bude impuls i za ostatak trzista. Sretno svima koji su unutra i cestitke svima koji su zadovoljni zaradom.

Na braniku trgovine izgleda ko’ da su u pitanju Julije König👨‍🍳 🍫🍪🍰🎂& Slavoljub Deutsch 🤵🎩💸💰📑

Nalog od 6.000 komada na 580 kn!!! Kota 600 pred padom?

ništa od toga,ekipa se iskrcava po nalogu i još malo pa ga više neće biti

moguli li pivci odustat od ponude zbog promjene tj rasta cjene??

...from Doboj!

trgovanje stjerano u uzak raspon!?
3800 kom kupnje na 580 koji se stalno obnavlja kako bude pojeden
5200 kom prodaje na 600 u 37 naloga
znakovito?

New Report

Close