Svakako ako bude isao Pivac ” sam ” da ce morati dati vise novca i po dionici.vise novca.
Investimir, je sve totalno neprofesionalno ali izgleda mi kao da su se glavni među malim dioničarima i u esopu posvađali i sad se prepucavaju. Marica ne želi pustiti kormilo a drugi možda bi.
Mogla bi to biti prava "sapunica" tj. biti će tu još svega, čini se da Pivci nisu bili kordinirani s Esopom.
Ostalom, mislim da Esop i nema baš mogućnost zaduživanja da pripremi pare za objavu ponude osim da zaduži sam Kraš, mislim da to nije baš moguće.
Pitanje je koliko je ekipa iz Kraša složna i koje igrače ima Pivac u strukturama Kraša.
Ono…idemo kao skupa u preuzimanje ali tko Vam kriv što Vi nemate para pa ja moram ići sam.
[/quote]
Lijepo ste vi to sročili, no bez ESOP-a Pivci ne mogu preuzeti Kraš. To je bar jasno. Iako mogu napraviti još jedan korak “naprijed” u tom procesu. No taj korak ne garantira konačan uspjeh dokle god uz njih nije ESOP.
cijena nije beznačajna,
jednom se Jedan Gazda nabidavao u kupnji, još su mu i mirovinci pomagali, a onda
https://www.vecernji.hr/biznis/mercator-prodan-agrokoru-za-pola-milijarde-eura-946877
kratki i najbitniji isječak za one koji ne žele ponovno čitati stari članak:
U petom i konačnom pokušaju preuzimanja Todorić je znatno srušio cijenu slovenskog lanca. Umjesto 120 eura, koliko je dogovoreno kupoprodajnim ugovorom s konzorcijem u lipnju prošle godine (2011. nudio je čak 221 euro!), platit će oko 86 eura po dionici.”
Moguće ako Pivac ponudi 600 kn da bi mu mogli prodati i oni što ga ne vole…
Možda. Ja osobno mislim da Pivci nisu loši kao mogući konsolidatori Kraša koji bi mu mogli u duljem roku povećati vrijednost. Kras treba racionalizaciju poslovanja, veći fokus na odabrane grupe proizvoda i razvoj snažne distribucije. Medjutim, najbolji kupac bi bila strana firma iz branše koja bi već sada platila mnogo ozbiljniju premiju. Trenutna cijena dionice nije fer cijena jer nosi duboki diskont na nju. Fer vrijednost je iznad 100 EUR po dionici, a bojim se da je to van planova i domašaja Pivaca.
Firma koja ima cca 120 milijuna kuna ebitda-e, vrijedne brendove koji nisu uopće vrednovani u bilanci, koja i inače ima znatno podicijenjenu materijalnu imovinu i neto dug manji od 160 milijuna kuna vrijedi po svakom modelu znatno vise od 100 milijuna eura.
Jutrošnja transakcija na otvaranju sugerira da je cijena već poznata?
http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/KRAS_stjecanje_otpustanje_2019__1092019141517.pdf
A ovo je još veće čudo. Kako su samo uspjeli prodati na samome vrhu cijene. Pogle ovo gore, prodali 600 kom. po 505 kuna, pa to je bio vrh vrhova cijene.
Kakvi smo mi jadni trejderi kad nas ovi laici šiju u prodaji.
Nije čudo. Točka 5.4. burzovnih pravila
http://www.zse.hr/userdocsimages/legal//2018/Pravila%20Burze%202018.%20procisc.HR.pdf
Eh da je takvih transakcija barem 10-tak dnevno i na drugim dionicama.
A zašto ti misliš da je tu u pitanju samo cijena?
Ja vidim mogućnost da netko treći kupuje jer zna da će se uz Pivce možda pojaviti neki novi interesent.
Zamisli mogućnost da netko drugi pored Pivaca napravi dogovor s ESOP-om i kaj onda? Ili jednostavno priđe ESOP-u i posalje punđu tipa mi želimo deal s vama ili hipotetski dajemo 700 kuna po dionici za vase dionice.
Ja mislim da to uopće nije očito i da bi sljedeći period mnogo biti zanimljiv. Barem se nadam da hoće.
A zašto ti misliš da je tu u pitanju samo cijena?
Ja vidim mogućnost da netko treći kupuje jer zna da će se uz Pivce možda pojaviti neki novi interesent.
Zamisli mogućnost da netko drugi pored Pivaca napravi dogovor s ESOP-om i kaj onda? Ili jednostavno priđe ESOP-u i posalje punđu tipa mi želimo deal s vama ili hipotetski dajemo 700 kuna po dionici za vase dionice.
[/quote]
Pa sad, to baš tako ne funkcionira. Ne pojavljuju se investitori sa pola milijarde nečega samo tako, bok, bok, evo mi bismo vas kupili, nije to kupnja kave u kafiću. Da postoji netko treći, kontakti bi već odavno bili uspostavljeni na ovaj ili onaj način. Isto tako, Pivac već sada drže nemali postotak u firmi, pa ulazak na taj način nema baš nikakvog smisla, onda bi on trebao i njima pristupiti.