KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Oko 50 posto dionica drže mali dioničari, što ide na ruku Braći Pivac. Po svemu sudeći, cijena u javnoj ponudi kretat će se oko 500 kuna po dionici, što znači da Pivci u slučaju samostalne ponude moraju osigurati oko 480 milijuna kuna za otkup preostalih dionica. Ako pak postignu dogovor s ESOP-om, partneri moraju zajednički garantirati s 340 milijuna kuna.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/vrgoracki-mesari-odlucili-zagospodariti-krasom-hoce-li-im-zagrebacka-tvrtka-postati-dragulju-kruni-foto-20190910

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Moguće ona to nije kupila radi zarade vec iz revolta prema preuzimanju. Nije bas profesionalno ali vec viđeno paranjem papira. Radnici imaju dionice i na svoje ime i kroz esop. Možda se među radnicima dogodilo razmimoilaženje, odnosno nisu svi za zajedničko djelovanje s pivcem. Sad najednom dolazi novi gazda a oni godinama dijelili sami sebi dionice kao nagrade i bonuse.

i tata bi sine

kupim po 390 pa za koji dan prodam iz uvjerenja. ili za koji mjessec u ponudi iz revolta

ja bih voliio svaki tjedan tako biti izrevolrtiran

Iskrcao se jedan član za koga ne znamo čiji je član. Za koga igra, kada mu istječe mandat Itd Itd…. navodno nije Pivcev, al u ovakvim velikim spektaklima nikad ne znaš tko za koga igra i tko je koga – kupio!

Zato prije nego sto doneseš konacne zaključke još jednom razmisli. Jer očito je da nisi upućen i da zaključuješ naprečac.

treba javiti no lrh da i oni počnu kupovati svoje dionice

ili valamaru da i njihovi kupe štogod pri sljedećem preuzimanju

Inače, samo za informaciju – ako nije prodala nije stekla nikakvu imovinsku korist, nemojte zaboraviti taj jedan detaljčić. Tako da vam i ova računica o zaradi (još) ne štima. Osim ako sam propustio objavu za njenu prodaju.

aha – kupim po 390 znajući da ide ponuda kroz 3 mj za 500

i prodam u ponudi po 500

i sve čisto

aha

kako se samo u himr, hmst ili lrh nisu sjetili tako elegantnogv aranžmana
[/quote]

Ako ti misliš da će Marica Vidakovic prodati u javnoj ponudi onda nažalost moram konstatirati da ti dosta slabo razumijes situaciju u Krasu i oko Kraša. Al najviše je fascinantna ta tvoja vidovitost jer ti vidiš ili znaš ono sto se još nije dogodilo.

Svaka čast.

Sto se tiče LRH, tu ti je upravitelj uzeo proviziju od nekoliko desetaka milijuna kuna kao nagradu i kao fee (kick-back) od konzultanata koji su se vrlo vjerojatno nakon isplate “navodnim krajnjim korisnicima” u gotovini vratili dijelu vlasnika. Zisku?
[/quote]

ja samo velim – ako ste u no i nesto znate, kupujte. ne buduite zadnji šempjo

Moguće ona to nije kupila radi zarade vec iz revolta prema preuzimanju. Nije bas profesionalno ali vec viđeno paranjem papira. Radnici imaju dionice i na svoje ime i kroz esop. Možda se među radnicima dogodilo razmimoilaženje, odnosno nisu svi za zajedničko djelovanje s pivcem. Sad najednom dolazi novi gazda a oni godinama dijelili sami sebi dionice kao nagrade i bonuse.

i tata bi sine

kupim po 390 pa za koji dan prodam iz uvjerenja. ili za koji mjessec u ponudi iz revolta

[/quote]
Kažem da ne želi prodati.

i tata bi sine

[/quote]
Kažem da ne želi prodati.
[/quote]

u redu, neka bude tako

po meni, ovo ne bi trebalo ovako raditi – da no ili sive eminencije kupuju i prodaju uoči objave

zamislite lrh da sada krene jagma ili valamar pri sljedećem prejzimanjju

Investimir, je sve totalno neprofesionalno ali izgleda mi kao da su se glavni među malim dioničarima i u esopu posvađali i sad se prepucavaju. Marica ne želi pustiti kormilo a drugi možda bi.

http://www.zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/KRAS_stjecanje_otpustanje_2019__1092019141517.pdf
A ovo je još veće čudo. Kako su samo uspjeli prodati na samome vrhu cijene. Pogle ovo gore, prodali 600 kom. po 505 kuna, pa to je bio vrh vrhova cijene.
Kakvi smo mi jadni trejderi kad nas ovi laici šiju u prodaji.

Investimir, je sve totalno neprofesionalno ali izgleda mi kao da su se glavni među malim dioničarima i u esopu posvađali i sad se prepucavaju. Marica ne želi pustiti kormilo a drugi možda bi.

ozbiljni ljudi bi trebali voditi računa da burza nije kafana. birza daje npr dokap, ali i obvezuje

kapa dolje – to se zove osjećaj za filing

Mogla bi to biti prava “sapunica” tj. biti će tu još svega, čini se da Pivci nisu bili kordinirani s Esopom.
Ostalom, mislim da Esop i nema baš mogućnost zaduživanja da pripremi pare za objavu ponude osim da zaduži sam Kraš, mislim da to nije baš moguće.
Pitanje je koliko je ekipa iz Kraša složna i koje igrače ima Pivac u strukturama Kraša.
Ono…idemo kao skupa u preuzimanje ali tko Vam kriv što Vi nemate para pa ja moram ići sam.

Moguće ako Pivac ponudi 600 kn da bi mu mogli prodati i oni što ga ne vole…

New Report

Close