KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepo.

Uspoređujući slična preuzimanja i multiple za kompanije. Tu bi najmanja cijena trebala biti 12 -15 EV Ebitda. To ti dodje od 830 – 1.060 kn

aha

njih ne zanima otkup dionica, nnjih zanima kontrola

a za to im ne trebaju dionicari, dosta im je dil s mafricom

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Lijepo.

Uspoređujući slična preuzimanja i multiple za kompanije. Tu bi najmanja cijena trebala biti 12 -15 EV Ebitda. To ti dodje od 830 – 1.060 kn

aha

njih ne zanima otkup dionica, nnjih zanima kontrola

a za to im ne trebaju dionicari, dosta im je dil s mafricom
[/quote]

slažem se

Lijepo.

da,približno točno u slučaju klasičnog preuzimanja. ovdje mislim da to nije slučaj već se ide na preuzimanje kontrole nad firmom. u svakom slučaju želim dobru cijenu i sretno svima!

4. Podaci o dionicama i glasovima Ciljnog društva koje drži Ponuditelj
Na dan ove Obavijesti Ponuditelj drži 460.522 dionice Ciljnog društva, oznake KRAS-R-A, koje
predstavljaju 30,73% svih dionica Ciljnog društva. S obzirom da Ciljno društvo drži 75.361 vlastitih
dionica u odnosu na koje pravo glasa miruje, dionice koje Ponuditelj drži trenutno predstavljaju 32,36%
dionica s pravom glasa.
KRAŠ-ESOP, kao osoba koja će moguće djelovati zajednički s Ponuditeljem na dan ove Obavijesti drži
276.441 dionica Ciljnog društva, oznake KRAS-R-A, koje predstavljaju 18,45% svih dionica Ciljnog
društva. S obzirom da Ciljno društvo drži 75.361 vlastitih dionica u odnosu na koje pravo glasa miruje,
dionice koje KRAŠ-ESOP drži trenutno predstavljaju 19,42% dionica s pravom glasa.

S obzirom na navedeno, Ponuditelj i KRAŠ-ESOP zajedno drže 736.963 dionica Ciljnog društva, oznake
KRAS-R-A, koje predstavljaju 49,18% svih dionica Ciljnog društva. S obzirom da Ciljno društvo drži
75.361 vlastitih dionica u odnosu na koje pravo glasa miruje, dionice koje Ponuditelj i KRAŠ-ESOP
zajedno drže trenutno predstavljaju 51,78% dionica s pravom glasa.

51,78 glasova

to znači – kontrolu imam i ja odredujem pošto ću dokupiti

uzmi ili ostavi

to znači – kontrolu imam i ja odredujem pošto ću dokupiti

uzmi ili ostavi

No dobro sad, nje da baš potpuno slobodno može odrediti pošto će dokupiti i ponudi u javnoj, ima tu i nekih zakonskih odredbi koje se tiču cijene ispod koje ne mogu. Ima tu i neka prosječna cijena temeljem članka 16, ZPDD-a

Inače, da, ove gluposti koje ljudi ovdje valjaju sa nekim izračunima od 800 do 1000 HRK su nebuloze i SF, tu si u pravu.

Ako ovdje nije ocito trgovanje prema insiderskim infornacijama onda ne znam sta je, nadam se da ce netko prijavit i trazit odgovore kome se da ?

Naravno, prijava HANFI se već piše!

ignore: one

da ne lupamob – ajmo vidjerti što znamo

1. zane marujući zadnje dane, kras unatrag 1 god je gore dolje isao od 415 do 360. ako su pivci kupovaliv to nama na 500 kn ne vrijedi

2 ako sp pivci sad kupovali najmanje toliko moraju ponuditi. u bnajg slucaju 400 u naj naj 500

ako misle ozbiljno ponudit ce ozbiljno vise od 500

ako zele kontrolu pa cijediti pomalo ponjudit ce čpro forma 500

Vjerojatno glupo pitanje. Tko je vlasnik kras esop?

Radničko dioničarstvo.
Morati će ponuditi premiju na ovih 500 kuna ako žele nešto ozbiljnije skupiti ili se zadovoljiti sa par posto skupljenih na burzi.
Možda je ovo tek prva ponuda.
Moguće je i da ESOP odustane a Pivci ostanu što bi možda bilo i bolje za neku buduću preprodaju Kraša, onda će vjerovatno trenutna cijena od 500 kn biti smiješno niska.

Temeljem zaprimljenog prijedloga Mesne industrije Pivac za davanje zajedničke ponude za preuzimanje dionica KRAŠ d.d., Zagreb, Nadzorni odbor Kraš-ESOP na današnjem je sastanku dao suglasnost direktorici društva Kraš-ESOP za vođenje pregovora s MI Braća Pivac, Vrgorac s ciljem sklapanja sporazuma o zajedničkom djelovanju na daljnjem stjecanju dionica Kraša.Skupština društva Kraš-ESOP očitovat će se o prijedlogu zajedničkog djelovanja u zakonskim rokovima’, priopćili su.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/braca-pivac-krenula-u-konacno-preuzimanje-krasa-20190909

Dobro je da idu u preuzimanje bilo kakvo.
Ipak ce odresiti kesu pa ce doci neka para na burzu.
Ako daju 600 kn puna saka brade, skupit ce dosta.
Ali realno, sve ispod 750-800 je za njih bingo.
Jako slicna situacija kao na Pevecu. S tim da je tamo bilo mnogo vise djonovske igre.

ako pivci i esop idu zajedno u ponudu po 500 kn treba im cca 350mil kn

ako esop odustane pivcima treba cca 525mil kn

odakle im pare? koliko mi je poznato moraju ih osigurati i deponirati za SVE dionice koje su ciljane ponudom za preuzimanje.dakle, sve osim onih koje posjeduju.

New Report

Close