Pa kak bi onda marica više ušla kroz portu u firmu?
Glavninu dionica drži ESOP i hrpa radnika i umirovljenika. Poslije Agrokora bi to bilo ravno samoubojstvu.
Nadam se da nije neki prešutni dogovor da ovi udju na mala vrta.
[/quote]
I kako bi onda pravdali što su kupovali dionice za trezor po 500+ kuna?
Kao sad kad Kraš bolje radi, vrijede još manje?
[/quote]
mozemo raspraviti na pm kako i sta
Pa kak bi onda marica više ušla kroz portu u firmu?
Glavninu dionica drži ESOP i hrpa radnika i umirovljenika. Poslije Agrokora bi to bilo ravno samoubojstvu.
nije točno ESOP drži 19,76% Pivci imaju sada 24,45% dionica Kraša
Drugar, postoji formalni i neformalni ESOP. Jer postoje pojedinci koji drže dionice kroz ESOP i direktno na ime. Pored toga, isti ti kontroliraju i trezor i još neke umirovljeničke i radničke dionice.
Treba znati pročitati vlasničku strukturu, a ne čitati je doslovno. Pivci moraju doći do 50% kompanije i to mogu učiniti prijateljski ili neprijateljski. Dokapom ili ponudom. Dokap, obzirom na likvidnost firme nema smisla (osim ako je Marica prodala firmu ispod stola), a koliko su spremni ponuditi ad-hoc, proforma ili premijski, to ćemo tek vidjeti. I hope so.
Drugar, postoji formalni i neformalni ESOP. Jer postoje pojedinci koji drže dionice kroz ESOP i direktno na ime. Pored toga, isti ti kontroliraju i trezor i još neke umirovljeničke i radničke dionice.
Treba znati pročitati vlasničku strukturu, a ne čitati je doslovno. Pivci moraju doći do 50% kompanije i to mogu učiniti prijateljski ili neprijateljski. Dokapom ili ponudom. Dokap, obzirom na likvidnost firme nema smisla (osim ako je Marica prodala firmu ispod stola), a koliko su spremni ponuditi ad-hoc, proforma ili premijski, to ćemo tek vidjeti. I hope so.
dobro koliko je koliko nije ,svako mišljene o nečemu je tek samo relativan stav u odnosu na svoje interese , nego sada nešto praktično , koji broker u Hr ima najmanju proviziju , ja sam u InterCapitalu ali oni imaju 0,7% proviziju ili 50kn min, Agram Brokeri 0.3-04% i nemaju mi naknade , ima li netko još povoljniji
Živo me zanima što će Marica izjaviti… i u kojoj to točno točki Zakona joj se prijeći dati javnu izjavu?
http://www.index.hr/vijesti/clanak/braca-pivac-na-korak-do-preuzimanja-krasa/1043497.aspx
Pa i nisu. Ne sjećam se da im je ikad bilo potrebno 1/2% do praga za preuzimanje, ti se sjecas?
Al ja mislim da će se tu nešto važnije uskoro odigravati sto će jasno prokazati ulogu najpoznatije kavokućanice i servirke u njezinoj ulozi oko Agrokora.