KRAS (Kraš d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KRAS (Kraš d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ponovno te pitam, što ti znače ROE i ROIC na ovoj dionici?

Ili još bolje, gledajući ROE, ROIC i ostale povrate, koliko po tebi vrijedi dionica Kraša? Konkretno?

CERP prodaje 2 udjela Karoline, to je Kraševa konsolidacija. 17. KAROLINA d.o.o. Osijek 2 129.100 0,23

http://www.cerp.hr/default.aspx?id=5502

[i]volim dividendu više nego hladnu pivu[/i]

Cijene kakaovca pale skoro 10% YoY, oni smanjili troskove sirovina 4,6%. Legendarni troskovi zaposlenih +1,8%. Vidi se da ekipa upravlja ljudskim i materijalnim resursima na jednom visem nivou. Godisnji prihodi na stranim trzistima +4,6% a na domacem trzistu -2,6%. Kvartalni prihodi od prodaje -3,14% YoY i to uz nikada veci rast osobne potrosnje u zadnjih deset godina. Marginalno rentabilni uz ROE 4%, ROIC 3,1%.

Ja ne znam tko nebi htio ovo u svom portfelju!

da, ali ako PIVCI budu imali bar 25% + 1 dionica, sigurno će utjecati da se profitabilnost Krša poveća, jer se više neće moći provoditi odluke za koje je potrebna 3/4 većina bez njih, a oni su dali mnogo novca i vjerovatno će htjeti to izvući,
premda nisam siguran da mogu postaviti novu upravu, neka me netko ispravi ako nisam u pravu

Cijene kakaovca pale skoro 10% YoY, oni smanjili troskove sirovina 4,6%. Legendarni troskovi zaposlenih +1,8%. Vidi se da ekipa upravlja ljudskim i materijalnim resursima na jednom visem nivou. Godisnji prihodi na stranim trzistima +4,6% a na domacem trzistu -2,6%. Kvartalni prihodi od prodaje -3,14% YoY i to uz nikada veci rast osobne potrosnje u zadnjih deset godina. Marginalno rentabilni uz ROE 4%, ROIC 3,1%.

da, ali ako PIVCI budu imali bar 25% + 1 dionica, sigurno će utjecati da se profitabilnost Krša poveća, jer se više neće moći provoditi odluke za koje je potrebna 3/4 većina bez njih, a oni su dali mnogo novca i vjerovatno će htjeti to izvući,
premda nisam siguran da mogu postaviti novu upravu, neka me netko ispravi ako nisam u pravu
[/quote]

Kolega ja cu prvi uloziti kada u godisnjem izvjescu vidim smanjenje broja zaposlenih za barem 200 (a dugorocno bi ovdje trebalo izletiti 1000+ ljudi).

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

[/quote]

Ako Pivci dođu do 25%+1 dionicu tada slijedi ponuda za preuzimanje, i sigurno će ubosti jos dionica, a onda kreće čišćenje poslovanja i svega lošega što se godinama nakupljalo.

Ova korekcija Pivcima stigla kao narucena. Bit ce vecih kolicina dionica po bagatelnim cjenama!

Рінат Ахметов "тільки небо - це межа!"

Pivcima nedostaje jos 3.383 dionice do objavljivanja ponude.

Zasto se Kraseva dionica “posklizuje”? Imaju oni plasman i bez Agrokora, zar ne? Ili grijesim ili je bojazan od otpisa potrazivanja …

Prema zadnjem stanju na SKDD-u Pivcima fali jos 1814 komada. Ako su oni napravili sav promet jucer i prekjucer, onda im fali jos 1095 komada! Idemo!

Ponavljam, radim u Belju i što novinari pišu je laž. Belje je odlična firma i proizvodi toliko dobrih proizvoda kakve ni Podravka nema.

I onda?

Ponuda po 510-515, prosjek zadnja 3 mjeseca?

Jeli pesimista nakrcan dionicama Optime - Optimista ?

Za objavu ponude nedostaje im još 1.305 dionica, ako objave ponudu u iznosu tromjesečnog prosjeka odaziv će vjerovatno biti malen, ili će osjetno dignuti cijenu pa skupiti više ili će samo nastaviti skupljati ovim tempom. Ako su mogli zadnje 3-4 godine ovako polako skupiti 25%, mogu i sljedece 3-4, njima se nikud ne žuri, to su dokazali dosada nebrojeno puta.

Ne pusim te fore da im se ne zuri. Oportunitetni trosak ovdje je ogroman. I meni se cini da bi bio slab odaziv na ponudu u rasponu 510-520. Navijam za neku slasnu premiju tako da dodju do +50%. A mozda je kolega @zoric u pravu, mozda im se ne zuri. U tom slucaju socijalisticka apatija jos 5 godina!

P.S. Nemam dionice KRAS ali ako Pivci ovo dovedu u red, rado postajem mali dionicar.

New Report

Close