Ponovno te pitam, što ti znače ROE i ROIC na ovoj dionici?
Ili još bolje, gledajući ROE, ROIC i ostale povrate, koliko po tebi vrijedi dionica Kraša? Konkretno?
CERP prodaje 2 udjela Karoline, to je Kraševa konsolidacija. 17. KAROLINA d.o.o. Osijek 2 129.100 0,23
Cijene kakaovca pale skoro 10% YoY, oni smanjili troskove sirovina 4,6%. Legendarni troskovi zaposlenih +1,8%. Vidi se da ekipa upravlja ljudskim i materijalnim resursima na jednom visem nivou. Godisnji prihodi na stranim trzistima +4,6% a na domacem trzistu -2,6%. Kvartalni prihodi od prodaje -3,14% YoY i to uz nikada veci rast osobne potrosnje u zadnjih deset godina. Marginalno rentabilni uz ROE 4%, ROIC 3,1%.
Ja ne znam tko nebi htio ovo u svom portfelju!
da, ali ako PIVCI budu imali bar 25% + 1 dionica, sigurno će utjecati da se profitabilnost Krša poveća, jer se više neće moći provoditi odluke za koje je potrebna 3/4 većina bez njih, a oni su dali mnogo novca i vjerovatno će htjeti to izvući,
premda nisam siguran da mogu postaviti novu upravu, neka me netko ispravi ako nisam u pravu
Cijene kakaovca pale skoro 10% YoY, oni smanjili troskove sirovina 4,6%. Legendarni troskovi zaposlenih +1,8%. Vidi se da ekipa upravlja ljudskim i materijalnim resursima na jednom visem nivou. Godisnji prihodi na stranim trzistima +4,6% a na domacem trzistu -2,6%. Kvartalni prihodi od prodaje -3,14% YoY i to uz nikada veci rast osobne potrosnje u zadnjih deset godina. Marginalno rentabilni uz ROE 4%, ROIC 3,1%.
da, ali ako PIVCI budu imali bar 25% + 1 dionica, sigurno će utjecati da se profitabilnost Krša poveća, jer se više neće moći provoditi odluke za koje je potrebna 3/4 većina bez njih, a oni su dali mnogo novca i vjerovatno će htjeti to izvući,
premda nisam siguran da mogu postaviti novu upravu, neka me netko ispravi ako nisam u pravu
[/quote]
Kolega ja cu prvi uloziti kada u godisnjem izvjescu vidim smanjenje broja zaposlenih za barem 200 (a dugorocno bi ovdje trebalo izletiti 1000+ ljudi).
[/quote]
Ako Pivci dođu do 25%+1 dionicu tada slijedi ponuda za preuzimanje, i sigurno će ubosti jos dionica, a onda kreće čišćenje poslovanja i svega lošega što se godinama nakupljalo.
Ova korekcija Pivcima stigla kao narucena. Bit ce vecih kolicina dionica po bagatelnim cjenama!
Pivcima nedostaje jos 3.383 dionice do objavljivanja ponude.
Zasto se Kraseva dionica “posklizuje”? Imaju oni plasman i bez Agrokora, zar ne? Ili grijesim ili je bojazan od otpisa potrazivanja …
Prema zadnjem stanju na SKDD-u Pivcima fali jos 1814 komada. Ako su oni napravili sav promet jucer i prekjucer, onda im fali jos 1095 komada! Idemo!
I onda?
Ponuda po 510-515, prosjek zadnja 3 mjeseca?
Za objavu ponude nedostaje im još 1.305 dionica, ako objave ponudu u iznosu tromjesečnog prosjeka odaziv će vjerovatno biti malen, ili će osjetno dignuti cijenu pa skupiti više ili će samo nastaviti skupljati ovim tempom. Ako su mogli zadnje 3-4 godine ovako polako skupiti 25%, mogu i sljedece 3-4, njima se nikud ne žuri, to su dokazali dosada nebrojeno puta.
Ne pusim te fore da im se ne zuri. Oportunitetni trosak ovdje je ogroman. I meni se cini da bi bio slab odaziv na ponudu u rasponu 510-520. Navijam za neku slasnu premiju tako da dodju do +50%. A mozda je kolega @zoric u pravu, mozda im se ne zuri. U tom slucaju socijalisticka apatija jos 5 godina!
P.S. Nemam dionice KRAS ali ako Pivci ovo dovedu u red, rado postajem mali dionicar.