Stiču ih radom i trudom uloženim u uhljebljivanje cijele porodice u Krašu.
Iako uživam u ovom kvizaškom formatu, možete mi reći kakve to ima veze sa mojim postom?
Evo jedan citat rukovoditeljice Kraš ESOP d o o : “I da zaključimo, najvažnije što se kroz ove oblike radničkog suvlasništva postiže je poboljšavanje poslovnih rezultata mjerenih povećanjem produktivnosti, povećanjem dobiti i povećanjem tržišne vrijednosti dionica. Radnici koji sudjeluju u suvlasništvu svojih društava vide sebe kao njihov sastavni dio”
Nisam rekao da ne isplaćuju dividendu nego da nebi trebali isplaćivati dividendu. Šta sam krivo rekao? Poslovanje firme je smiješno a valuacija na burzi je nakaradna.
Kosooki:)
Niti je tko rekao da je najbolje ni najlošije, al po tvom pisanju se vidi da imaš neki problem, ali netreba to biti podloga za lažno iznošenje stvarnih stvari, usput da je bar svaka firma u RH na ovakav način se sačuvala,ako ništa bar bi imali višestruko proizvodnih firmi i radnih mjesta.
Ma sorry al ti imaš neki problem pa je bezrazložno i komentirat
lp, imam kraš još iz 90-tih na cca 6x,00 kn, kupio nisam ni znao kaj kupujem, te u uzoj familiji radnika kraša još od kraja 70-tih
Svaki komentar je suvišan. Branite neobranjivo!
Ono kad ne znaš šta bi sa lovom pa kupuješ vlastite dionice. Imatelji dionica vrište od sreće, ni sami nebi znali kako bolje potrošiti >1m kn.
http://zse.hr/userdocsimages/stjecanje_otpustanje/KRAS_stjecanje_otpustanje_2017__2012017115634.pdf
vidim da je ovaj rotarijanac radišić prodao 2000 kom trezoru. mogao je to i na burzi. sve mi se čini kao neki krajnje indolentni pokušaj da se odgodi neminovno. ajmeee kad dođu pivci pa radnicima obećaju da će im povećati plaće ako prodaju dionice ili nešto slično, pa da njih neće dirati već samo malo rastjerati ove kilavce iz uprave. čim se obračunaju sa upravom onda umjesto povećanja plaće ide dizanje norme pa da vide kako kapitalizam funkcionira.
Radišić prodao trezoru i time je pomogao pivcima da još jače pojačaju svoj utjecaj.
Pivcima još nedostaje 9.894 dionica do objave ponude.
vidim da je ovaj rotarijanac radišić prodao 2000 kom trezoru. mogao je to i na burzi. sve mi se čini kao neki krajnje indolentni pokušaj da se odgodi neminovno. ajmeee kad dođu pivci pa radnicima obećaju da će im povećati plaće ako prodaju dionice ili nešto slično, pa da njih neće dirati već samo malo rastjerati ove kilavce iz uprave. čim se obračunaju sa upravom onda umjesto povećanja plaće ide dizanje norme pa da vide kako kapitalizam funkcionira.
Prodaju njima a ne na burzi jer ih i mole da se njima proda a prodavaču je lakše jer se svega riješi u komadu po zadnjoj cijeni na burzi predhodnog dan
Radišić prodao trezoru i time je pomogao pivcima da još jače pojačaju svoj utjecaj.
možete mi reći što zanči ovo objava ponude, zahvaljujem unaprijed
ne poprilicno sam siguran da ce paket prodati prije ponude za preuzimanje ocekujem ponudu oko 700 kn po dionici ovdje je sadasnja uprava aut jos malo pa sah-mat
možete mi reći što zanči ovo objava ponude, zahvaljujem unaprijed
[/quote]
ZAKON O PREUZIMANJU DIONIČKIH DRUŠTAVA
OBVEZNA PONUDA ZA PREUZIMANJE
Članak 9.
(1) Fizička ili pravna osoba obvezna je objaviti ponudu za preuzimanje kad neposredno ili posredno, samostalno ili djelujući zajednički, stekne dionice s pravom glasa ciljnog društva, tako da, zajedno s dionicama koje je već stekla, prijeđe prag od 25% dionica s pravom glasa ciljnog društva (kontrolni prag).
Sa današnjim danom im još nedostaje 9.348 komada dionica.
Možda kad dođu tik pred prag prestanu s kupnjom dok ne skupe ostatak novca. Možda čak uđu i u partnerstvo s nekim, Kraš je tvrtka sa nevjerovatnim potencijalom.