Koronavirus i hrvatski turizam i gospodarstvo

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Koronavirus i hrvatski turizam i gospodarstvo

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Beroš: ‘Hrvatska je ostala u narančastom‘

Iako se službena objava još čeka, ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare objavio je neslužbene informacije

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

I sluzbeno je cijela Hrvatska ECDC narancasta, bez crvenih regija. Ako je to, uz vec ostvarene prihode blizu rekordnih iz 2019., krcate hotele i sjajne najave za rujan i listopad, najnoviju RKI kartu i njemacko odbacivanje pracenja incidencija (novozarazenih), jos uopce nekom vazno…

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

sonda, 25.08.2021. u 21:04

Gledajući ukupne brojke, računica kaže da smo od sutra u crvenom. A ako se ovaj rast nastavi, od idućeg tjedna u tamno crvenom.

Možda bude sreće pa ne bude baš tako brzo, jer mi se ne da raščlanjivati na Jadransku i kopnenu regiju. Al da imamo eksponencijalni rast, imamo.

Kako smo krenuli, sutra i prekosutra imamo između 800 do 1000 novozaraženih.

a dobro, bar smo ovaj tjedan izvukli…za idući nema šanse…

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

zorangutan, 26.08.2021. u 19:55
…a ako ne iduci, onda onaj za Bozic sigurno…🤣🤣🤣

Špica je dobro prošla, turistička jesen bit će kao prije pandemije

https://porestina.info/spica-je-dobro-prosla-turisticka-jesen-bit-ce-kao-prije-pandemije/

zorangutan, 26.08.2021. u 19:55

Gledajući ukupne brojke, računica kaže da smo od sutra u crvenom. A ako se ovaj rast nastavi, od idućeg tjedna u tamno crvenom.

Možda bude sreće pa ne bude baš tako brzo, jer mi se ne da raščlanjivati na Jadransku i kopnenu regiju. Al da imamo eksponencijalni rast, imamo.

A čuj, više mi ništa nije jasno. Ovim tempom, prije će kontinentalni dio u crveno nego priobalni.

Mislim da je negdje pisalo da je u Jadranskoj regiji zaraženo 55 na 100.000. Jel to moguće? Znači da je u 2 tjedna na moru novozaraženih cca 770 ljudi. Ajd dobro.

Takvim izračunima, nema crvenog barem još mjesec dana.

Oni koji se ne sjećaju prošlosti, osuđeni su da je ponavljaju.

Nema tu nikakvog manipuliranja niti muljanja s brojkama. Evo zasto je kontinentalna Hrvatska postala narancasta, a jadranska ostala narancasta (fotka u privitku). Jednostavno, nasi povratnici s mora na kontinent se sa simptomima javljaju na testiranje i povecavaju kontinentalnu incidenciju, ali daleko brojniji turisti koji se u jadranskoj regiji testiraju ne zbog simptoma nego zbog zahtjeva za predocenjem negativnog testa na povratku u maticne zemlje smanjuju postotak pozitivnih uz zanemarivi broj incidencija. Sve je korektno i cisto kao suza. Osobito u usporedbi sa drugim zemljama koje unazad cijelo vrijeme (do danas) imaju jos daleko veci broj testiranih nego mi. Ovakav prirodni ep. razvoj i scenario ostat ce takav i cijelu posezonu, tako da nema zime za turizam. Iako postaje nebitan, jer je odbacivanje incidencija (novozarazenih) kao model pracenja ep. situacije upravo u tijeku.

Ova turisticka sezona odnosno posezona stoga prakticno vise nije pod prijetnjom ugroze od pandemije, tako da cemo pouzdano imati rekordnu ili gotovo rekordnu posezonu.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Dakle, slijedi porast uskoro.

Sa svaki dan po 600 novih slučajeva idući četvrtak smo u crvenome, ne znam koja muljaža bi trebala biti da ostanemo narančasti.

na ignoriranju: ljudska bijeda "nabiduasku" (dno dna)

Slazem se, moguce da idemo u crveno iduci cetvrtak…ali to je vec 02.09., a Jadran je jos uvijek krcat turistima koji nemilice trose…oni turisti koji su cijepljeni i imaju Covid potvrdu nemaju nikakvih posljedica, bez obzira na narancastu ili crvenu boju, pa vjerujem da ce se dobra sezona nastaviti i dalje…vise me od crvene boje trenutno zabrinjava promjenjivo vrijeme…neka zasja sunce jos par tjedana i bit ce turista jos do zime, jer je na moru ugodno na jesen, pogotovo za umirovljenike..

Mislim da kolega @bisakovi ne trguje na ZSE, vec vani sa futuresima.

Koliko ga pratim on na svim dionicama crnjaci, i cesto je bio u pravu. Pogodio je za Viro, Dlkv i Opte. Hoce li biti u pravu za Rivp to ne znam.

Ali mi kolega ostavlja dojam da ima puno znanja, a zasto samo pise na dionicama o kojima ima lose misljenje, ne znam.

SEZONA IDE DALJE

Ma kakav kraj sezone, u splitskoj pomorskoj i zračnoj luci je kao u mravinjaku, mali iznajmljivači se hvale da je rujan već popunjen

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ma-kakav-kraj-sezone-u-splitskoj-pomorskoj-i-zracnoj-luci-je-kao-u-mravinjaku-mali-iznajmljivaci-se-hvale-da-je-rujan-vec-popunjen-foto-20210828

New Report

Close