Korf je jeftin ne zato jer se tako cini nego zbog fundamenata… i sad na 214 je jeftin bez obzira koliko je rastao do sad… vec 100 puta objasnjeno pa necu prepjevavati blog i forum…
parametre od korfa vise ne morate gledati. Gledajte parametre od rivijere, jer su to parameti nove dionice
Jos bolje zbog isto objasnjenih sinergijskih ucinaka i transpatentnosti…
Poštovani kolege,
mislim da se u našem slućaju piše jedna od najljepših priča za vlasnike dionica uopće u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. Stvara se mega tvrtka u državi u kojoj jedino turizam nešto vrijedi…
Svi smo punoljetni tako da nema govora o nekakvom nagovaranju. Svatko sam za sebe odlučuje želi li biti vlasnik ili želi sve to promatrati sa sigurne udaljenosti.
Ja sam svoju odluku donio…
Srdačan pozdrav !
RIVP se trenutno trži na EV/EBITDA 10,2, a svjetski hotelski lanci na EV/EBITDA 13-14, samo što ti svjetski lanci imaju hotele po cijelom svijetu a Valamar u HR čije gospodarstvo je na jako klimavim nogama, tako da po meni je ovih 30% diskonta u odnosu na svjetske hotelske lance minimalno i taj diskont bi trebao biti veći, što će reći da je Valamar po mom mišljenju na ovoj cijeni precijenjen…
Plava Laguna je trenutno na EV/EBITDA 7,96…
RIVP se trenutno trži na EV/EBITDA 10,2,
Jel to sa mojedionice.com od prošle godine? A koji je sadašnji EV/EBITDA? A koliki će biti od ujedinjenog RIVP-a?
RIVP se trenutno trži na EV/EBITDA 10,2…
Znate vjerojatno i sami da se EBITDA, kao rezultat kreativnog računovodstva, može prikazati i ovako i onako… više ili manje… kako vlasnicima u datom trenutku više odgovara.
Meni je puno zanimljivije gledati prihode. To je prilično konkretna brojka iz koje se puno toga može zaključiti 😉
A zašto bi se šta promjenilo ujedinjenjem, pa RIVP sada ima 106 milijuna dionica i to če se povečati za dodatnih 20 milijuna, KORF nema dodatnih smještajnih kapaciteta osim udjela u RIVP a VLHO ima jedan kamp kod Pule tako da se nema tu šta poboljšati…
a Plava Laguna se trži na EV/EBITDA 8 a tek treba ubrojiti cijeli Istraturist sa 480 mil. kn prihoda….
meni je sada ovo lakše pratiti jer uz Valamar sada imamo još jednu turističku firmu sa milijardu kuna prihoda i sličnih kapaciteta, u biti dosta slične firme pa su stvari usporedive…
Opet iznosite lažne tvrdnje, nadam se iz neznanja, a ne iz zlobe…
KORF unosi više od 100M kuna keša i vrijednosnica i nekretnina. VLHO unosi kamp Brioni koji je novim prostornim planom prenamijenjen (25 hektara) u T zonu s 2400 postelja, a nalazi se preko puta Brijuna + keš i još neku imovinu.
Ne znam koji je vaš razlog zašto ste ovdje, konstantno trkeljate i trolate i stoga Vas molim da zaobiđete ovu temu više. Mi nesretnici, vlasnici budućih dionica RIVP Vam zahvaljujemo na Vašem “doprinosu” te se nadamo da ćete nas ubuduće zaobilaziti.
Ugodan život.
A zašto bi se šta promjenilo ujedinjenjem, pa RIVP sada ima 106 milijuna dionica i to če se povečati za dodatnih 20 milijuna, KORF nema dodatnih smještajnih kapaciteta osim udjela u RIVP a VLHO ima jedan kamp kod Pule tako da se nema tu šta poboljšati…
a Plava Laguna se trži na EV/EBITDA 8 a tek treba ubrojiti cijeli Istraturist sa 480 mil. kn prihoda….
meni je sada ovo lakše pratiti jer uz Valamar sada imamo još jednu turističku firmu sa milijardu kuna prihoda i sličnih kapaciteta, u biti dosta slične firme pa su stvari usporedive…