A zamisli scenarija da VLHO unese svu svoju imovinu u KORF i tako ga dokapitalizira!? Ljudi s kojima sam ja razgovarao složili su se da ako će i biti neka dokapitalizacija, da je to najvjerojatniji način dokapitalizacije…
Pa zar si ti spavao na prošloj skupštini? 😀 Pa i ja se slažem da je mala šansa za bilo kakvu dokap, ali ako bude jasno je kakva jedino može biti, pa se možemo joj bar nadati bude-bude! 😉
A što se tiče VLHO/KORF, tu se svakako slažem da dugoročno treba očekivati nekakvo spajanje, slično kao što su se tvrtke kćeri spojile u RIVP, tako ćemo jednog dana imati spajanje i VLHO-KORF. I to jedva čekam. Svima nam je u interesu da to bude što jednostavnija i što efikasnija struktura, bez suviših slojeva.
ovaj post je na tragu Andyja Warhola.
čista umjetnost.
*** brisno ***
ovdje želimo lovu.radi se o biznisu.
možete li skratiti kolega Lynks?
dajte u par riječi, buy, sell, hold?
Nikad ne dajem preporuku za kupnju, prodaju ili držanje. Pišem umjetnost – da!! Kao i filozofiju i sl. Ponekad i malo zabave.
Evo vam još umjetnosti! Radi se o konkurentskoj destinaciji, definitivno najboljoj destinaciji jadranske obale. Međutim, najbolje turitisčke kompanije se nalaze u 2. i 3. destinacije po izvrsnosti "prirodnih predispozicija za razvoj turizma".
Dakle vidimo da nije uvijek sve u tome što je nekome palo s neba (ili iz zemlje), što je Bog/Alah dao, nego da nekada i ljudi svojim radom mogu "od manjega" napraviti "veće".
I to treba biti inspiracija za napraviti još više. Iako Poreč nikada ne može "biti Rovinj", to ne znači da ne može svoju ponudu tako razvijati da bude bolja, to ne znači da ne može bolje zaraditi od turizma (nije sve u "izgledu", nešto je i u "pameti", ponekad ne pobjeđuje onaj tko je prvak na izboru ljepote nego onaj tko ima najjače vijuge).
Osim toga, nije zabranjeno maštati… zašto ne bismo se potiho nadali da jednog doživimo nekakvo "spajanje" ove turističke grupacije sa recimo Maistrom, što bi vjerojatno bila win-win situacija. Adrisu treba ova "ekspertiza" koju nosi ovaj dio, ovoj turističkoj grupaciji dobro dođe širiti svoju ponudu, povećati i "ekonomiju obujma" itd.
Dakle, ovo je konkurentska destinacija, Rovinj, zgodni promo spot, jako lijepo: http://youtu.be/DjDKOFPBvUo (ali ovdje je zato: jako pametno! ;))
@Ivan1902
Pa zar si ti spavao na prošloj skupštini? 😀 Pa i ja se slažem da je mala šansa za bilo kakvu dokap, ali ako bude jasno je kakva jedino može biti, pa se možemo joj bar nadati bude-bude! 😉
A što se tiče VLHO/KORF, tu se svakako slažem da dugoročno treba očekivati nekakvo spajanje, slično kao što su se tvrtke kćeri spojile u RIVP, tako ćemo jednog dana imati spajanje i VLHO-KORF. I to jedva čekam. Svima nam je u interesu da to bude što jednostavnija i što efikasnija struktura, bez suviših slojeva.
Ma ne, nisam ni bio, ali gledam kako je to učinjeno sa RIVP… A zasto nebi mogla dokapitalizacija na ovaj način?
Ma ne, nisam ni bio, ali gledam kako je to učinjeno sa RIVP… A zasto nebi mogla dokapitalizacija na ovaj način?
Zato što su pokazali razumijevanje za odluku malih dioničara da žele sudjelovati su dokap pa ne može VLHO sam dokapitalizirati KORF! 😉 A ovo što govoriš o RIVP, ne razumijem kakvu si paralelu tu htio povući, pa to je obratno, to bi dakle bilo u nekom hipotetskom slučaju u daljoj budućnosti (ako bi se išlo tako analogno) da KORF unosi svoju imovinu u VLHO a dioničari KORF u zamijenu dobivaju dionice VLHO.
Što se tiče RIVP, to je sjajno napravljeno. I osobno se nadam nastavku "konsolidacije" ove grupacije, da se ukinu nepotrebne razine, tj. nadam se da ćemo jednog dana baš poput ovoga sa RIVP ići u spajanje KORF-VLHO, da na kraju mi dioničari KORF postanemo dioničari VLHO, na lijepi fer način obavljene te zamijene dionica itd. Pa da na kraju imamo jednu vrhunski upravljanu jednostavnu i efikasnu kompaniju na korist svih dioničara u bilo kojem scenariju. Ako ćemo ovo vječno buy-and-hold držati da to bude tako čim bolja kompanija, ili ako ćemo slučajno iskoristiti neku dobru priliku za prodajom da se tako okrupljen/konsolidiran i razvijeni portfelj najboljeg od domaćeg turizma može prodati za maksimanu cijenu.
U svakom slučaju, "vrijednost" kompanije je najveća onda kada je kompanija čim jednostavnije strukture, čim efikasnijeg upravljanja, čim bolja operativno (gdje je važna i širina palete ponude, ekonomija obujma u nabav, marketinu i sl. funkcijama, pa zato tu priželjkujem i stvarno nekakvu akviziciju tipa ARNT i sl., ili čak jednog dana neko spajanje sa nečim tipa MAIS što bi sigurno bila jedna divna win-win situacija, a stvarno trebamo uvijek težiti takvim win-win mogućnostima, tako se stvara vrijednost!)
Kolega mene bi više zabrinulo to što iz prvih 10 trojica iskrcavaju a ne ovakve banalnosti. Izgleda da bu se malo morala ohladiti.
Ti to meni? Kakve banalnosti i kakvo zabrinjavanje? Ja ne govorim o ničemu zabrinjavajućem (dapače govorio sam o vrlo zanimljivim/”euforičnim” temama) ali niti o banalnostima ako se dobro razumijemo…
A to o iskrcavanju ne bih komentirao. Ako glede top10 na takav način… jao vama kolega.
kolika je ovdje nominala?
kolika je ovdje nominala?
Realno 20 Kuna, knjigovodstveno 50, ali točno znaju u Intrekapitalu pa ih pitaj. Kaži da sam te ja poslao !
Kako je knjigovodstvena 50?
[shocked] [huh] ja sam mislio da je 200. Jeste sigurni u to što pišete? Uostalom zanima me nominala
…Uostalom zanima me nominala
nemoj biti lijen: http://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=KORF-R-A