KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lynx ti misliš da će korf na ath, a da će crobex ostati na ovoj razini? Korf je već sada narastao 500% od dna. Drugi turisti su još na dnu.

Da al ko je htio danas ulozit milju u KORF mogao je a druge turiste nije mogao skupit ni sve skupa 100 komada….a da ne spominjem vece cifre….ako tako gledas onda on i nije toliko skup s obzirom na likvidnost…osim toga ima i puno skupljih turista od KORF….Gledaj tako i za izlazak, da imas par tisuca komada danas si mogao izac….

RIVP-R-A

1. VALAMAR ADRIA HOLDING D.D. 76.157.264 71,48 +1.268.107
2. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. /SZIF D.D. 4.539.244 4,26
3. AUCTOR D.O.O. 1.682.533 1,58
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. /RAIFFEISEN OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.479.080 1,39
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. /PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.278.220 1,20
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. /AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND 1.205.240 1,13
7. LIPA-PROMET D.O.O. 871.842 0,82
8. AUDIO /REPUBLIKA HRVATSKA 763.750
9. CARSI D.O.O. 500.000 0,47
10. PBZ D.D. 445.039 0,42

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

http://www.seebiz.eu/hnb-prihodi-od-turizma-prosle-godine-66-milijardi-eura-ili-6-posto-visi/ar-31909/

Haha, eto vidite kako je tržište nepredvidljivo. Okanite se čoravog posla, nitko ne može pogoditi kako će se neka dionica kratkoročno kretati!

Nitko ne može pogoditi? Pa šta nije teže dugoročno pogoditi nego kratkoročno.

SNHO je dosad bio u posebnom režimu trgovanja, zadavanje naloga 11-13h, trgovanje u 13h.

Zašto ?

Kako nitko ne odgovara , već lakim potezom tipkovnice samo upisuje ocjenu , bez imalo umnog napora , odgovaram ja , kao što mi je nekada davno u Zagrebu rekao osobno naš najveći pjessnik Tin Ujević , ispred Kornata u Gajevoj 6 – vas bi na Univerzi trebalo rušiti .

Možete mi poslati cvijeće za poslijednji pozdrav .

Adio , mon amis .

Volim vas .

Kako nitko ne odgovara , već lakim potezom tipkovnice samo upisuje ocjenu , bez imalo umnog napora , odgovaram ja , kao što mi je nekada davno u Zagrebu rekao osobno naš najveći pjessnik Tin Ujević , ispred Kornata u Gajevoj 6 – vas bi na Univerzi trebalo rušiti .

Možete mi poslati cvijeće za poslijednji pozdrav .

Adio , mon amis .

Volim vas .

Kolegice Samby zao mi je sto se osjecate zapostavljeno.

Drugi puta kada budete pisali post navedite usput da tvrtka jako skupo placa plin. U manje od 10 minuta dobit cete odgovor kolege Save. Nadam se da ce ovo pomoci.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

SNHO je dosad bio u posebnom režimu trgovanja, zadavanje naloga 11-13h, trgovanje u 13h.

Zašto ?

Kad nitko neće…

"U posebnom režimu trgovanja trguje se manje likvidnim dionicama, a Burza će svakog prvog petka u tromjesječju objaviti listu dionica koje se trguju u posebnom režimu trgovine, temeljem trgovinskih podataka iz prethodnog tromjesečja."

Ergo, SNHO je postao dovoljno likvidan u prošlom tromjesečju, pa je zato uletio u redovan režim trgovanja.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Bio je uvršten na MTP, i svaka dionica koja se uvrsti na MTP prvo bude neko vrijeme u posebnom režimu te je tek onda prebacuju u redovan režim trgovanja!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Bio je uvršten na MTP, i svaka dionica koja se uvrsti na MTP prvo bude neko vrijeme u posebnom režimu te je tek onda prebacuju u redovan režim trgovanja!

Bio uvršten na MTP i prije, samo je HPB d.d. zatražio ukidanje uvrštenja, s danom 08.02.2012. g., pa je naknadno Hita‐vrijednosnice d.d. zatražio uvrštenje također s danom 08.02.2012. g.

"Članak 203. st. 1. t. 1. Pravila Burze određuje da prijem u trgovinu može prestati na zahtjev osobe koja je zatražila prijam u trgovinu."

Jedino ako forme radi mora u istu proceduru kao i novo uvrštenje.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Nego da nebudemo bas OT…Zanima me sto mislite o odluci zadnje GS o mogucoj dokapitalizaciji KORFa po 50kn/dionica i koliko je isto izgledno u sljedečih 5godina? Osobno neznam zašto bi to izglasali ako ne misle provesti, no isto tako se ne razumijem u to previše pa ne želim donositi nikakve zaključke več pitam ovdje,

Kao realist, svjestan sam da to nažalost nije jako vjerojatno (ovisi o tome hoće li biti kakvih prilika za akviziciju i sl., a u kombinaciji s time hoće li se prethodno puno isplatiti kroz dividende – jer ovdje se obzirom na razvoj profitabilnosti u narednih par godina očito pliva u kešu, teško je zamisliti scenarij u kojem će biti potrebno dokapitalzirati za nekakvu akviziciju, u smislu kako nema puno potencijalno dostupnih… osim ako ne bi netko veliki došao u prodaju pa da stvaarno treba dokap, netko velik kao Maistra :rotfl:).

Ali nada uvijek umire posljednja, tako da se nadam da ćemo ipak imati priliku za recimo baš po 50 kn dokapitalizirati KORF, tu bismo zaista lijepo dodatno profitirali. Dodatno time jer nažalost puno malih koji niti ne znaju što imaju (svi oni silni Vukovarci i sl.) se ne bi tu snšalo, ne bi sudjelovali… ali zato stalno ponavljam: treba se obrazovati "o dionicama"! Ljudi trebaju shvatiti što je kapital, zašto kapital, kako je važno imati dobre dionice i držati ih trajno, sudjelovati u tome ozbiljno pa baš i time kada kompanija raste i razvija se, treba dodatni kapital, kojega joj treba dati kako bi ga ona lijepo oplodila…

Naši građani bi trebali shvatiti da je turizam dugoročno važna grana domaćeg gospodarstva, a da oni tu ne mogu drugačije sudjelovati nego kroz kapital. Radna mjesta u turizmu će u jednoj daljoj budućnosti biti jednim velikim dijelom rezervirana za stranu radnu snagu. Ako netko želi da njegova djeca imaju "neke koristi" (i to kakve!) od turizma koji će biti i dalje velika i važna grana, taj mora toj svojoj djeci ostaviti u nasljeđe dionice kvalitetnih turističkih kompanija koje će biti zvijezde tog turizma budućnosti.

Ne vidim trenutno kompaniju koja ima bolje predispozicije za (p)ostati glavni igrač u toj grani dugoročno, a obzirom na cijene pri kojima se kupuje stvari postaju skroz trivijalne.

Mnogi planiraju svojoj djeci po "dobrom hrvatskom običaju" ostaviti nekakvu nekretninu (stan, nekakve apartmane na moru u koje ulupavaju silne novce…). To je jako pogrešno. Umjesto stan, umjesto ulupati novce u neke apartmane, puno bolje nasljeđe za naredne genereacije je u tom iznosu nabaviti ovako zanimljivih dionica. To neće biti uvijek tek tako moguće. Cijene ne moraju uvijek biti atraktivne. Ali ljudi koji se ne obrazuju, koji ne razumiju vrednovanje kompanija, koji ne znaju ulagati u dionice, oni bi mogli dvostruko pogriješiti. Prvo time da ne kupe kada je cijena atraktivna, a onda kada vide da je vrag odnio šalu i da je to jako važno za imati, tada pogriješiti tako da možda kupe u nekom budućem balonu po nekoj prevelikoj cijeniti itd.

Mislim da bi već u osnovne škole trebalo uvesti neki predmet iz "elementarne financijske pismenosti", da ljudi mogu ravnopravno sudjelovati u svijetu u kojemu žive.

ovaj post je na tragu Andyja Warhola.
čista umjetnost.
*** brisno ***
ovdje želimo lovu.radi se o biznisu.
možete li skratiti kolega Lynks?

dajte u par riječi, buy, sell, hold?

Ž.E.LJ.K.O K.L.A.U.S.-uno di noi! Nakon Matije Gubeca-novi borac za pravicu malog čovjeka!!!Hvala ti Željko za sve, Bog te poživio i nagradio!

New Report

Close