KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neki spominju dividendu , tj. keš .

ma ne slušaj drukere…nema tu ni "d" od dividende
[/quote]

Možda i ne bu , ali novaca ima više .

pa gledajući izvješće moglo bi ne malo, nego puno u rikverc.
PTKM je za ovo i dalje avion!

Danas tvoj avion ide malo u rikverc .

Neznam, izvješće nije loše, dapače, veoma dobro, sudeći po stanju na ZSE ovdje su se očito očekivale neke veće znamenke…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Neznam, izvješće nije loše, dapače, veoma dobro, sudeći po stanju na ZSE ovdje su se očito očekivale neke veće znamenke…

Izvješće je odlično.
Ove godine gubitak 25 mil kn,a prošle preko 90.
Kako je KORF u objedinjavanju ZLTO i HRBC i RIVP nešto i poklonio vlasnicima ZLTO i HRBC
to je imalo negativan efekt na bilancu i donijelo neke gubitke.
U slućaju daljnj stagnacije tržišta kapitala i neostvarivanja zarade u trgovanju sa vrijednosnim papirima,povečanju turističkog prometa što se može očekivati jer je bucking za Hrvatsku puno bolji
nego prošle godine,a Grci i mediteranski Arapi se trude da rastjeraju turiste moglo bi se dogoditi
da imamo ponovni značajni rast turističkog prometa pa bi i taj dio napokon treba donijeti dobit u
poslovanju.A 2013 sa smanjenjem PDV sa 23 na 10% bi trebao donijeti veliku profitabilnost i u
turističkom poslovanju pa bi dionica trebala krenuti prema BV koji je sada 192 kn.

U KORFU će za strpljive biti meda i mlijeka u potocima!

pa gledajući izvješće moglo bi ne malo, nego puno u rikverc.
PTKM je za ovo i dalje avion!

pa nije se baš ni ptkm iskazala

http://www.kucilooro.com/forum/11-kutak-za-retardirane-investitore

Očekuje se tsunami engleza , a i ostalih world tourists u valovima . Stižu nam prve informacije iz svijeta.

To si govorio i za ingru…..

No slazem se da KORF ima svijetlu buducnost.

Vezenao uz razno razne makinacije na ZSE (pogotovo glede Rezervacija) uputio sam KORF-u slijedeći mail:

Poštovani,

kao dioničaru KORF-R-A, zanima me razrješenje nekih nejasnoća vezanih uz dostavljena financ. izvješća na ZSE.

1.) Rezerviranja (A079).
Lani ste imali cca. 24 mil. rezerviranja u Bilanci, a ove godine su ista "nestala" ??? No , OK to je normalno. Međutim, sva rezerviranja (za koje firma godinama izdvaja) se moraju uprihodovati kad se izrealiziraju i to je po Bilanci bilo upravo ove godine. Ali s druge strane u Izvanrednim prihodima (RDG) gdje bi ta stavka trebal stajati, toga nema !?!

2.) Amortizacija.
Ista je ove godine 187 mil. Unazad 10 godina skoro svake godine je iznad 100 mil. Kada bi to sve zbrojili trebalo bi ispasti da je već velik dio imovine izamortiziran. Međutim Iznos Dugotrajne materijalne imovine u bilanci se uopće ne mijenja. Cca 2,5 miljardi kuna…
Na ovaj način izvještavanja Vi još možete 100 godina amortizirati dugotrajnu materijalnu imovinu, ali ništa se neće izamortizirati. Kako to ?

Unaprijed hvala na odgovorima

Izvješće je odlično.
Ove godine gubitak 25 mil kn,a prošle preko 90.

gdje Lopina uđe ne raste ni trava, a kamoli med i mlijeko.
25mil minusa kad je najbolja tur. sezona bila baš i nije neki pothvat.

http://www.kucilooro.com/forum/11-kutak-za-retardirane-investitore

Vezenao uz razno razne makinacije na ZSE (pogotovo glede Rezervacija) uputio sam KORF-u slijedeći mail:

Poštovani,

kao dioničaru KORF-R-A, zanima me razrješenje nekih nejasnoća vezanih uz dostavljena financ. izvješća na ZSE.

1.) Rezerviranja (A079).
Lani ste imali cca. 24 mil. rezerviranja u Bilanci, a ove godine su ista "nestala" ??? No , OK to je normalno. Međutim, sva rezerviranja (za koje firma godinama izdvaja) se moraju uprihodovati kad se izrealiziraju i to je po Bilanci bilo upravo ove godine. Ali s druge strane u Izvanrednim prihodima (RDG) gdje bi ta stavka trebal stajati, toga nema !?!

2.) Amortizacija.
Ista je ove godine 187 mil. Unazad 10 godina skoro svake godine je iznad 100 mil. Kada bi to sve zbrojili trebalo bi ispasti da je već velik dio imovine izamortiziran. Međutim Iznos Dugotrajne materijalne imovine u bilanci se uopće ne mijenja. Cca 2,5 miljardi kuna…
Na ovaj način izvještavanja Vi još možete 100 godina amortizirati dugotrajnu materijalnu imovinu, ali ništa se neće izamortizirati. Kako to ?

Unaprijed hvala na odgovorima

Gospodine,
dugotrajna materijalna imovina nije u jednom trenutku određena i nepromjenjiva do kraja vijeka uporabe. Njezin ukupan iznos će se mijenjati (naviše ili manje) izgradnjom novih kapaciteta odnosno amortiziranjem postojećih. Ovdje je to znak da tvrtka ulaže u nove kapacitete.

Izvješće je izvrsno jer je tvrtka pomoću te imovine zaradila te novce, amortizirala objekte i s tim novcima platila skoro sve kratkoročne obveze.

Na amortizaciju niti ne bi obratio pažnju da ovo s Rezervacijama nije, ne nelogično, nego računovodstveno nemoguće.
Presumljivo mi je da su baš toliki iznosi za amortizaciju, nakon ovog gore napisanog. Znam da ima ulaganja. Ali što to znači.. Pa mogli su i stavit 500 miliona i opet ništa ???? Da nije godinama ipak malo previše…

Izgleda da se imateljima jako počela sviđati dionica.

New Report

Close