Dobro, a kad se planira izdavanje tih novih dionica? Raspisala se tema, a još se sa sigurnošću uopće ne zna da li će od toga što biti ili neće. Ja samo vidim da se cijena dionice štiti na 62-63 kune. Da li se štiti zato da bi svi oni koji misle ili žele ući platili iznad 62 kune? Da nema tog štičenja u crvenim danima Crobexa DH bi glatko mogao pasti i do 50 kuna što bi bilo i za očekivati ako se priča o dokapitalizaciji po tim ili sličnim cijenama. Uglavnom, dionica se ne ponaša kao da je pred njom razdoblje zbog kojeg bi se trebalo prije povući iz nje. [shocked]
Znam da ovo nije tema, ali tek sada više ne mogu pratiti što se u biti pokušava napraviti…
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/2Q49tMGUW35FJE2Yoh6dJw==.pdf
P.S.Imam dionice KORF i ni sam ne znam da li prodavati,kupovati još ili samo zadržati isti broj takav kakav je.
ovo je postao raj za špekulante, dugoročnih je sve manje unutra….kupe po 63-64, a onda prodaju na 66-68 i tako u krug
DH krenulo iskrcavanje po više stotina komada. Malo ili puno? Uglavnom, znakovito. [shocked]
Evo, nakon KORF i na VLHO poziv za glavnu skupstinu sa najzanimljivijim dijelom:
Clanak 19a Statuta Društva mijenja se u cijelosti i sada glasi:
(1) Ovlašcuje se Uprava Društva da jednokratno ili u više navrata izdavanjem novih dionica
poveca temeljni kapital Društva, ali najviše s iznosa od 62.956.360,00 (slovima: šezdeset i
dva milijuna devetsto pedeset i šest tisuca tristo šezdeset) kuna za iznos od 31.478.180,00
(slovima: trideset jedan milijun cetiristo sedamdeset osam tisuca sto osamdeset) kuna na iznos
od 94.434.540,00 (slovima: devedeset cetiri milijuna cetiristo trideset cetiri tisuce petsto
cetrdeset) kuna. Uprava je ovlaštena izdavati dionice za uloge u stvarima i pravima.
(2) Ovlast Upravi iz prethodnog stavka ovog clanka daje se na razdoblje do pet godina od
dana upisa u sudski registar izmjene Statuta kojom je dana ovlast.
(3) Uprava može izdavati nove dionice uz iskljucenje prava prvenstva upisa novih dionica
dionicarima Društva.
Vaš link http://www.zse.hr/userdoc…9tMGUW35FJE2Yoh6dJw==.pdf%5B/url%5D
DH krenulo iskrcavanje po više stotina komada. Malo ili puno? Uglavnom, znakovito. [shocked]
Ništa strašno. To sam ja izašao do kraja van na +160% jer nemam vremena svaki dan buljiti u monitor i ne mislim novu likvidnost ubacivati za eventualni dokap. Trebo sam sve istovariti onomad na 93 ali jbga čovjek nikad nije dovoljno pametan.
Sretno onima koji ostaju. [thumbsup]
Ovaj što kupuje dva soma komada spustio se na 61 kunu. Taj zna što radi ??? [undecid] Ili samo glumi strašilo ???
Ovlast Upravi daje se na razdoblje do pet godina od dana upisa u sudski registar izmjene Statuta kojom je dana ovlast. To je jakooo daleko! I s time se barem zasad ne treba opterečivati. Cijena će u međuvremenu još tisuću puta porasti i pasti. [thumbsup] A na burzi će se svakako na vrijeme uočiti da se nešto događa. Zasad se ne događa ništa, niti prometom, niti bitnijim promjenama cijene.
Zašto ni seebiz ni business nisu ni riječ napisali o novim nepogodnostima KORF-a ?
Tko tu šutnju plaća ?