KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Mate care, nisam znao da Kaljani imaju u svojim redovima vrsne investitore.
Prečani sigurno nemaju 🙂

Ja osobno KORF ne bih gledao kroz udjele već kroz konsolidirani operativni business, ne znam kako si ovih 741 m kuna udjela dobio

Ali pohvale i očekujemo da odgovore za CHF jer je i meni to bilo čudno.

Pozdrav bodulima gdje god bili.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Ja osobno KORF ne bih gledao kroz udjele već kroz konsolidirani operativni business, ne znam kako si ovih 741 m kuna udjela dobio…

Dobro je početi od nekonsolidiranog izvješća, 741 m je stavka 020 (udjeli kod povezanih poduzetnika) u izvještaju za 1H, dakle okvirno tržišna cijena udjela u budućoj Rivieri Adria na 31.6.2011. Iz mojih sljedećih postova biti će jasnije zašto je dobro gledati ovako segmentirano.
Konsolidirano poslovanje u turizmu izdvojio sam u poseban segment. Ljudi ne gledaju na pravo mjesto, ovdje se piše o određenom povećanju noćenja u hrvatskoj u srpnju, ali promjena tečaja može imati izravne i veće posljedice, a to nitko ne spominje. Odlično ako su se zaštitili o tečajnog rizika, a ako nisu u redu, ali onda dajte grof Eltz platite koliko treba da se već jednom korf zaštiti jer ovdje nitko nije uložio u spekulacije kretanja tečaja, već očekujemo uspješno poslovanje u segmentu turizma.

Ne primam virtualna prijateljstva osoba pod nadimkom

—KORF nekonsolidirano poslovanje.pdf—
Napravio sam rezime očekivanog nekonsolidiranog poslovanja po segmentima na godišnjem nivou nakon ukidanja Epimine naknade.

—KORF procjena operativnog poslovanja turizma.pdf—
Pokušao sam procjeniti poslovanje u turizmu (RIVP) na osnovi brojki iz prošle i prve polovice ove godine. Prihodi od prodaje su u prvoj polovici godine porasli oko 11%, na osnovi toga sam uzeo procjenu da će isti porast prihoda biti za cijelu godinu. Isto tako sam procjenio poslovne rashode. Ne tvrdim da će biti baš ovako, to je samo jedna konzervativna i klasična metoda procjene budućih kretanja.

—KORF poslovanje u turizmu.pdf—
Slijedi dobit iz osnovnog poslovanja od oko 73 mil. kn. Procjenjujem da će KORF u novoj Rivieri Adria imati oko 71% vlasništva pa iz osnovnog poslovanja u turizmu slijedi oko 7 kuna po dionici konsolidirano za KORF. Tome treba pridodati kamatne rashode.

—zahtjev.pdf—
Kao što je vidljivo iz prethodnog priloga, vrlo je važna informacija o zaštiti od tečajnih rizika. Danas sam poslao ovaj dopis pismeno i faksom.

pohvala za angažman i otvorenost!
svaka čast!
[/quote]
Potpisujem, također.

Lijep dopis! Tako i treba, sve što nije jasno treba pitati, da komunikacija kroz izvješća ubuduće bude što preciznija i jasnija. Prava kompanija nastoji imati čim jasnija izvješća, da iz njih svi dioničari neovisno o razini svoje stručnosti i detaljnosti pitanja koja postavljaju precizne i jasne odgovore nađu sa što većom lakoćom. Naravno, to se inače barem kod nas prvenstveno odnosi na godišnja izvješća, kvartalna obično svi imaju u najšturoj formi, osnovnoj propisanoj, ali naravno da ovako važne stvari moraju biti dovoljno jasno opisane i u kvartalnim.

DOM HOLDING D.D./REDOVNA KORF-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. VALAMAR GRUPA D.D. 2.903.776 38,89 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. EPIMA D.O.O. 1.131.615 15,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. DOM HOLDING D.D. (1/1) 360.172 4,82 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. BA KIĆ NENAD 252.520 3,38 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +4200
5. BILBIJA IGOR 159.609 2,14 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 128.138 1,72 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 92.671 1,24 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CREDO BANKA D.D. 52.420 0,70 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 51.802 0,69 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.938 0,47 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
Ukupno: 69,20

Netko kupuje…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

DIREKTOR TZ-a DENIS IVOŠEVIĆ:
Nikad boljeg srpnja u istarskom turizmu
Okončan je i turistički srpanj, a mnogi su strahovali da bi mogao biti nešto lošiji nego lani, prije svega zbog nekoliko manjih rupa odmah na početku mjeseca, ali i nešto lošijeg vremena, posebice u sjeverozapadnoj Istri.

Ali bez obzira na to, pozitivan se trend ove godine nastavlja, što znači da je srpanj, barem što se turističkih statistika županijske Turističke zajednice tiče, završio u plusu – i to s tri posto više dolazaka nego lani te dva posto više noćenja. To znači da je na Poluotoku u sedmom mjesecu boravilo oko 771 tisuća turista koji su ostvarili 5,7 milijuna noćenja.

http://www.glasistre.hr/hrvatska/vijest/340977

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kakve su ovo zajebancije? 1000 kom na kupnji po 1 kn i 3000 kom po 0,65 kn.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Konkretno i primjerice, mislim da je ulaganje u KORF, osim što ima i ogroman potencijal i odličan ‘hedge’ za moguć negativan razvoj u Hrvatskoj. Jer reprezentira vrlo realnu imovinu, koja – štoviše – ima daleko veću vrijednost za neke druge aktere. Utjecaj mogućeg bankrota države na njega je relativno mali, možda i pozitivan.

Slazem se da ova dionica vrijedi vise al’ ove igirce…

Na kupnji 4.800 kom po 1 kn, 3.000 kom po 0,65kn i 2.000 kom po 0,55 kn.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Konkretno i primjerice, mislim da je ulaganje u KORF, osim što ima i ogroman potencijal i odličan ‘hedge’ za moguć negativan razvoj u Hrvatskoj. Jer reprezentira vrlo realnu imovinu, koja – štoviše – ima daleko veću vrijednost za neke druge aktere. Utjecaj mogućeg bankrota države na njega je relativno mali, možda i pozitivan.

čini mi se da veliki strah vlada na blogosferi.ovo ohrabrivanje samog sebe ne sluti na dobro.
bojim se da je to tek početak nevolja, ali nije da nisam na vrijeme upozoravao na to.
a ovi smiješni lažnjaci na bidu od par hiljada na par kuna govore u prilog tome.
vidjet ćemo šta nam vrijeme nosi.

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

Slazem se da ova dionica vrijedi vise al’ ove igirce…

Na kupnji 4.800 kom po 1 kn, 3.000 kom po 0,65kn i 2.000 kom po 0,55 kn.

Od 95,00 kn se svim raspoloživim snagama pokušava iskrcavat a da dionica ne padne, dakako nakon 100 % postotnog rasta!

Zaključak je jednostavan!

[bye]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

bez uzbuđenja…samo umanjite količinu na kupnji za 8.000 [thumbsup]

New Report

Close