Kakve veze sve ovo ima sa KORF? Bolje da ste nam linkali vremensku prognozu, to ima neke male kratkoročne veze, ali ovo sasvim zanemarive. To što će gdje koji američki i azijski turist potaknut ovim pesimizmom otkazati svoju rezervaciju ili manje trošiti u našim objektima, to je stvarno zanemarivo 🙂
P.S. Pardon, vidm da linkate i Europu, da, pesimizam u Europi nije dobar, turisti su skloni suzdržanije trošiti, ali to ipak nije ovdje spomena vrijedno, u ovom kontekstu jedno-dnevnih promjena. Malo crvenila na burzama ljudima koji su trenutno na odmoru će u vrh glave značiti kuglicu sladoleda manje. A neki su čak odlučili i ne gledati vijesti dok su na odmoru, neki se stvarno žele odmoriti od svega.
jednim djelom se slažem svama, ali je korf pao 30tak posto u nekoliko dana zahvaljujući crvenilu na vanjskim burzama( kao i cijela burza). pa u jednu ruku i ima veze…
P.S. Pardon, vidm da linkate i Europu, da, pesimizam u Europi nije dobar, turisti su skloni suzdržanije trošiti, ali to ipak nije ovdje spomena vrijedno, u ovom kontekstu jedno-dnevnih promjena. Malo crvenila na burzama ljudima koji su trenutno na odmoru će u vrh glave značiti kuglicu sladoleda manje. A neki su čak odlučili i ne gledati vijesti dok su na odmoru, neki se stvarno žele odmoriti od svega.
Ovaj pad je stvarno isceniran na svim dionicama, onaj tko ima novaca stvarno je mogao birati po sniženim cijenama………
Najviša 64, a najniža 54 i to sve u nekoliko sati. Najeuforičnija nacija na svijetu i u padu i u rastu. Ljudi stvarno nisu normalni! A ja sam mislio za sebe da sam hazarder. Spram drugih sam "mala beba"!
Sada kupuju svi oni koji su jutros prodavali. Cijelo vrijeme sam samo posmatrač i dalje se ne mogu načuditi ovoj panici koja je nastala. Inače ne posjedujem ovu dionicu, ali osobno mislim da vrijedi daleko više od ove cijene! Sretno!
@lynx
nažalost, sve je povezano,pa tako kad SAD trepne,kod nas je potres…ja sam pristaša tvoje teze:"kakav utjecaj će pad rejtinga SAD-a imati na turizam u RH? vjerojatno nikakav!" ovakve situacije su dobre za kupnju ako se u neku dionicu stvarno vjeruje…ja sam danas podebljao KORF (ništa spektakularno,smanjio ulaznu cijenu za 4 kune) ali nisam baš zadovoljan jer sam mogao i bolje kupiti… naime,spavao sam do 11 sati…godišnji čini čuda 😀
jednim djelom se slažem svama, ali je korf pao 30tak posto u nekoliko dana zahvaljujući crvenilu na vanjskim burzama( kao i cijela burza). pa u jednu ruku i ima veze…
A zašto te zanimaju nekoliko dana?? Pa neka padne i 95 %, ako će se ubrzo ponovno vratiti, kakve veze ima što je na kratko bio pao? [undecid]
Ovo će uskoro ponovno narasti i to na malom prometu.
tko kaže da će se brzo vratiti ili imate nekakvu kuglu u kojoj se to vidi ;))??
na temelju čega toliko sigurno to tvrdite…sjetite se nedavnog sloma burze i koliko je godina trebalo da se samo poćne burza oporavljati ( ako se dobro sječam bilo je to 2007-2008, a danas je 2011 pa vrijednosti nisu ni približne onima u 2007-2008, korf je bio oko 200 i kusur kuna, a na koliko je danas?)…toliko od mene u o brzini i drukanju da bi se što bolje prodalo…
tko kaže da će se brzo vratiti ili imate nekakvu kuglu u kojoj se to vidi ;))??
na temelju čega toliko sigurno to tvrdite…sjetite se nedavnog sloma burze i koliko je godina trebalo da se samo poćne burza oporavljati ( ako se dobro sječam bilo je to 2007-2008, a danas je 2011 pa vrijednosti nisu ni približne onima u 2007-2008, korf je bio oko 200 i kusur kuna, a na koliko je danas?)…toliko od mene u o brzini i drukanju da bi se što bolje prodalo…
Kolega, lijepo sam ti sinoć napisao da će ovo narasti na malom prometu a ti ne slušaš iskusnije. Eto sada [cry]
potpuno očekivan razvoj događaja
– uzlet na otvaranju, potaknut rastom američkih indexa
– zatim pad, prodaju oni koji su jučer kupovali na razini ispod 60 kn
očekujem stabilizaciju na 64-65, jer iako je jučer protrgovano 33512 komada vjerujem da je većinu pokupio g. mag jer je i na svom blogu objavio da je bio veoma aktivan u kupnji 08,08,
http://trzistakapitala.wordpress.com/2011/08/09/
ako je kupovao na razinama 64-66, na razinama ispod 60 više od 2/3 je završilo u njgovim sigurnim rukama.
znači ako od ove preostale količine samo polovica završi u sigurnim rukama ostaje cca 5000 komada koje se prodaju na ovim razinama, s još nešto naloga koji su ostali na ovim cijenama jer ih prodavači nisu sklonili, mislim da na ovim razinama će biti protrgovano cca 10000 kom.
ovo je samo moje razmišljanje i nije nagovor na kupnju ili prodaju.
autor posjeduje xxxx dionica KORF