KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Korisnik je pitao da li je neupućen ja sam odgovorio neupućen, a u vezi odgovora vezi ugovora opet sam dao odgovor da nije što piše više na snazi jer kao ne zna, ako želi više informacija neka ih plati stručnim osobama, a ne da obamnjuje druge i da pajde i pajdaši imaju isključivu korist od njegovog tzv. neznanja =čitaj obmanjivanja odnosno znanja uzimanja dionica po nižim cijenama!

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kakve pak veze ima Ina s ovim fondom

Kakve veze ima tvoje pisanje s ovom temom!
[/quote]

bigboss (hrv.= gol i bos) je običan trećerazredni navlakač koji spama teme dionica koje ima…sad je na žalost u KORF-u pa spama i trola ovdje!! [angry]

moje pisanje nije poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

Znači negdje oko 35 kuna bi trebalo početi kupovati?

Ponudi usput i 900 Kn za INU jer i nju treba kupovati od dna [sealed]
[/quote]

Kakve pak veze ima Ina s ovim fondom – holdingom koji ima funkciju izvačenje love za upravljače. Da nije bilo jednog ulagača koji je digao cijenu svojim kupnjama i drukom na blogu cijena bi tu negdje i bila cca 35 kn.
[/quote]

Šta pričaš gluposti ti tvojih 35kn bi bilo u najgorem mogućem scenariju koji bi se dogodio u turizmu,nepišeš da je ova dionica vrijedila preko 200kn ne tako davno pa su ju špekulanti vratili na 40kn i sad bi ti ponovo ušao po tim cijenama,ali shvati ovo više neće ispod 75kn..pa ti i dalje fantaziraj..

molim vas,komentirajte poslovanje,sektor,konkurenciju,tehničku analizu,promjene u top 10…..ništa od prepucavanja……
s obzirom na novčani tok,i ako se nastavi ovakvo poslovanje,te priče o rastu prihoda iz turizma budu istinite (što ćemo vidjeti u 3Q izvješću) ja dogodine očekujem dividend(ic)u…koliku-toliku…pa ćemo vidjeti…..ali još puno ima do dogodine 😀

Tijekom 2005. godine Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. sklopilo je sa Rivierom Poreč, Dubrovnik Babin kuk, Rabac i Zlatni otok ugovore o upravljanju hotelsko-turističkim objektima i sadržajima na rok od 15 godina u što spadaju i poslovi organizacije nabave.

Prvo, čini mi se da je ugovor Riviere i Valamara još na snazi jer nigdje javno nije objavljeno da je ukinut, odnosno nitko od forumaša ne izvještava o izvoru takve eventualne informacije.
Drugo, eventualno buduće ukidanje ugovora kojim Valamar upravlja Rivierom u RDGu se ne bi moglo očitovati samo otpisivanjem godišnjeg troška od oko 45 milijuna kuna, već bi rezultiralo nekim drugim novim troškovima za Rivieru: u najmanju ruku barem troškom osoblja koje bi radilo ono što sada radi osoblje zaposleno u Valamar hoteli i ljetovališta d.o.o. Tamo su na 31.12.2010. radila 72 zaposlena, uz godišnji trošak osoblja oko 23 milijuna kuna. Dobit tog poduzeća u 2010. bio je oko 5,5 milijuna. Moguće da je još dio dobiti tog poduzeća izvučen putem fakturiranih usluga savjetovanja i slično, ali meni se čini da to i ako jest to ne može biti mnogo. Povrh spomenutog Valamar Rivieri daje svoje ime koje posebno ne naplaćuje kao brend, van ovog ugovora. Ako se ovaj ugovor ukine, a ne sklopi neki novi, Riviera ne bi mogla koristiti Valamarovu žig. Skidanje oznake Valamar sa Rivierinih hotela i zaglavlja njenih memoranduma vjerujem da bi primijetio barem neki forumaš.

Smatram je mnogo lošija stvar za Rivieru (i korf) ako se nisu zaštitili od promjene tečaja švicarskog franka, nego ako nisu ukinuli ugovor sa Valamarom. Korf konsolidirano ima oko 400 milijuna kuna kredita u francima koji nije bio zaštićen od valutnog rizika tokom 2010. godine i ako tečaj franka prema kuni poraste za 10% tada je gubitak oko 40 milijuna kuna, ako se još nije zaštitio ove godine. Od početka ove godine do danas tečaj franka je porastao prema kuni za 14,6%. Riviera (posredno Korf) od 45 milijuna koje plaća Valamaru primi natrag barem neku vrijednost (dapače možda i više nego što plati), ali od eventualne izloženosti tečajnom riziku nije bilo nikakve primljene vrijednosti.

Ne primam virtualna prijateljstva osoba pod nadimkom

Znao sam da cemo i to jednog dana zivjeti..Iznimno konstruktivan i dobro argumentiran post na PF…

100tka …

...

T
Smatram je mnogo lošija stvar za Rivieru (i korf) ako se nisu zaštitili od promjene tečaja švicarskog franka, nego ako nisu ukinuli ugovor sa Valamarom. Korf konsolidirano ima oko 400 milijuna kuna kredita u francima koji nije bio zaštićen od valutnog rizika tokom 2010. godine i ako tečaj franka prema kuni poraste za 10% tada je gubitak oko 40 milijuna kuna, ako se još nije zaštitio ove godine. Od početka ove godine do danas tečaj franka je porastao prema kuni za 14,6%. Riviera (posredno Korf) od 45 milijuna koje plaća Valamaru primi natrag barem neku vrijednost (dapače možda i više nego što plati), ali od eventualne izloženosti tečajnom riziku nije bilo nikakve primljene vrijednosti.

Inače to bi se vidjelo u bilanci od 2q pod obveze prema bankama kratkoročne i dugoročne,
Te su obveze manje, posebno pod kratkoročne obveze prema bankama

a tečaj u odnosu na prošlu godinu je veći 16 posto, kako se obveze prema bankama smanjuju izgleda da ta priča u vezi tečajnih razlika je najobičniji loš druk, a ovo u vezi Valamara 45 milijuna kn, jer temeljem ugovora s DOM holdingom valmar je zaključio takav sporazum, ali pošto taj sporazum između DOM holdinga i Valmara nije na snazi ovakav način pisanja pokazuje kako je loše drukanje, iako cijena ide dole prema planu…….

S obzirom da su financijski rashodi (uklj tecaj) 11 mil kuna konsolidirano na polugodistu onda bih rekao da su se zastitili.
Osim ako to na pola godine ne obracunavaju ili prebacuju negdje drugdje iako u kapitalu to ne vidim.

comment?

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

Hehe, kao što smo još jučer znali prema RIVP izvješću, izvrsno!! 😉 Stvarno sada možemo očekivati 3. kvartal sa jednim lijepim optimizom!

uračunato…….. [yawn]
odradilo 260% od dna
[/quote]

…I da je Korf skočio 260% od dna a to je,mora sepriznati, super skok.
Otključavanje[lol] …koji izraz [rolleyes]….se već dogodilo,ide zaklučavanje….

Nije mi jasno gdje se ti uklapaš u tu priču, ti si ovdje uletio na preko 90 kn? [sealed]

Nemam ignoriranih, želim sve znati! :-)

Smatram da je oko 70 Kn dno za ovu dionicu, sve ispod omogućiti će jako brz povrat uloženog kapitala plus iznos petogodišnje kamate po 5 posto godišnje……… [lol]

matekosor, 04.08.2011. u 13:58
ovo u vezi Valamara 45 milijuna kn, jer temeljem ugovora s DOM holdingom valmar je zaključio takav sporazum, ali pošto taj sporazum između DOM holdinga i Valmara nije na snazi ovakav način pisanja pokazuje kako je loše drukanje

Ako taj sporazum više nije na snazi zašto Riviera još koristi Valamarov žig u imenu svojih hotela i zašto se Rivierini hoteli bookiraju preko valamarove web stranice? To bi moralo upućivati da je neki ugovor između Riviere i Valamara na snazi. Ako nije spomenuti ugovor iz 2005. tada neki sasvim novi.

matekosor, 04.08.2011. u 13:58
a tečaj u odnosu na prošlu godinu je veći 16 posto, kako se obveze prema bankama smanjuju izgleda da ta priča u vezi tečajnih razlika je najobičniji loš druk

Ja doista nagađam da se od tečajnih razlika ni ove godine nisu zaštitili. Prema prva dva kvartalna izvještaja ove godine slijedi da griješim, ali:
– u postu na ovoj temi od 28.07.11. u 16:32 dao sam podatke o kvartalnim kretanjima tečaja prošle godine i o knjiženju tečajnih razlika u izvještajima. Recimo u Q1 i Q3 prošle godine u izvještaju nije bilo tečajnih razlika iako se tečaj značajno promijenio u tim kvartalima
– u komentaru poslovodstva uz kvartalne izvještaje stoji već dugo uvijek jedna te ista izjava u kojoj stoji da se društvo štiti od rizika tečaja, ali godišnje revidirano izvješće svake godine ustvdi suprotno
– RIVP je napravio neke očite pogreške u izvještajima za prvi i drugi kvartal ove godine. Pozicija AOP 086 (dugoročne obveze) u kunu je jednaka kao na početku razdoblja u izvještaju za 1H, ali ne odgovara istoj poziciji u izvještaju za 1Q. U najmanju ruku, iznos u stupcu prethodno razdoblje na istoj poziciji treba biti jednak u ova dva izvještaja. Razlika je oko 30 milijuna kuna.
– da li zbilja griješim glede tečajnih ili ne vidjet će se sa revidiranim izvješćem krajem travnja iduće godine.

Iz onoga što sam analizom uspio saznati vjerujem da će se cijena dionice korf toku idućih godinu dana vratiti na barem oko 100 kn po dionici, ali ta cijena neće se dogoditi zbog izvrsnih Rivierinih sadašnjih ili budućih rezultata, već iz nekih drugih razloga…

Ne primam virtualna prijateljstva osoba pod nadimkom

Smatram da je oko 70 Kn dno za ovu dionicu,…[lol]

smatrao si ti nedavno da je dno za KORF 80 kn…tako da te tvoje prognoze objesi mačku o rep [lol]

moje poruke nisu poziv na kupnju ili prodaju dionica niti savjet za ulaganje

New Report

Close