KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ni prodaja ni kupnja ne odstupaju, koga će prvo zasvrbiti prst ?

moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju

Ne prvi pogled nije jasno zašto je jučer bilo na prodaji nekoliko naloga po 1000 dionica u rasponu do cca 78 kn a danas nema niti jedan ?

Na drugi pogled čini mi se da su postojali samo zato da natjeraju plašljivce na nerazumnu prodaju !

Neznam da li sam u pravu ali tako mi se čini.

Ne prvi pogled nije jasno zašto je jučer bilo na prodaji nekoliko naloga po 1000 dionica u rasponu do cca 78 kn a danas nema niti jedan ?

Na drugi pogled čini mi se da su postojali samo zato da natjeraju plašljivce na nerazumnu prodaju !

Neznam da li sam u pravu ali tako mi se čini.
[/quote]
onaj koji se odlučuje na kupnju ili prodaju na temelju naloga na kupnji i prodaji, veća je vjerojatnost da će zaraditi u kockarnici nego na TK

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

DOM HOLDING D.D./REDOVNA KORF-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1.
VALAMAR GRUPA D.D.
2.903.776 38,89 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2.
EPIMA D.O.O.
1.131.615 15,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3.
DOM HOLDING D.D. (1/1)
360.172 4,82 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4.
BAKIĆ NENAD
241.709 3,24 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
5.
BILBIJA IGOR
159.609 2,14 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6.
PBZ D.D.
127.698 1,71 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
92.671 1,24 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8.
PBZ D.D.
54.682 0,73 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9.
CREDO BANKA D.D.
51.420 0,69 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10.
ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D.
34.938 0,47 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
Ukupno: 69,08

Broj 4. dokupio 2200 dionica.

Kada bih se bavio market timingom, rekao bih da je sada "pravi trenutak" 😛 Ovo stvarno izgleda kao pravi pullback na koji se treba nakrcati dok nije ponovno krenulo.

Ali pustimo mi kretanja cijena, zapitajmo se koliko ovo vrijedi?? Pa samo je tržišna vrijednost imovine koju drži ovaj "holding" (a kojega više ne treba gledati čisto kao holding, tj. zapravo i nije potreban holding diskont na imovinu!) oko duplo veća od ove cijene. A uvjeren sam da tu imovinu tržište još dobrim dijelom podcjenjuje.
I nema to veze sa turističkom sezonom koja bi mogla biti vrhunska, to ima veze sa cijelom budućnosti koja je ovdje osigurana, ima veze sa promjenama koje su se dogodile… i da u takvoj situaciji cijena može biti tu gdje je… stvarno je ludo.

Kada bih se bavio market timingom, rekao bih da je sada "pravi trenutak" 😛 Ovo stvarno izgleda kao pravi pullback na koji se treba nakrcati dok nije ponovno krenulo.

Ali pustimo mi kretanja cijena, zapitajmo se koliko ovo vrijedi?? Pa samo je tržišna vrijednost imovine koju drži ovaj "holding" (a kojega više ne treba gledati čisto kao holding, tj. zapravo i nije potreban holding diskont na imovinu!) oko duplo veća od ove cijene. A uvjeren sam da tu imovinu tržište još dobrim dijelom podcjenjuje.
I nema to veze sa turističkom sezonom koja bi mogla biti vrhunska, to ima veze sa cijelom budućnosti koja je ovdje osigurana, ima veze sa promjenama koje su se dogodile… i da u takvoj situaciji cijena može biti tu gdje je… stvarno je ludo.

………..ili skračeno,žao ti je što si pridao damo dio a ne sve………budućnost osigurana,ma daj Lynx pretjeruješ s drukanjem…čija budućnost na zemaljskoj kugli je osigurana?

Laži izmišljaju ljubomorni i nesposobni šire ih budale a vjeruju idioti!!!

@golubv

Možda sam se krivo izrazio, taj izraz "budućnost je osigurana" je trebao znači više u smislu "stvorena je fantastična osnova za vrlo dobre rezultate u budućnosti". Ja nikad ne gledam budućnost kao da je zadana, i predviđena nekom kristalnom kuglom, nego gledam "sadašnju osnovu" za tu budućnost, kažem to "potencijal", tj. u smislu "onoga što vidimo danas da stvara veliku vjerojatnost takve i takve budućnosti", dakle sve je igra procjene vjerojatnosti i "klađenja na po procjeni viskovjerojatne ishode".

Ovdje držim da je velika vjerojatnost za "vrlo dobre rezultate dugoročno" ili preciznije kada dolazimo do vrednovanja kompanija da je omjer ove cijene i vrijednosti koju impliciraju današnje spoznaje "potencijala" i pripadnih "vjerojatnosti" (u sumi: "očekivanje") nevjerojatno nizak, i dosta niži od nekih drugih slučajeva i meni omiljenih "zaista vrhunsnih kompanija" ali koje su i premda ponekad jako diskontirane ne baš ovoliko jako i čak kada se "u potpunosti" uzima u obzir i njihova neviđena izvrnost.

Ovo niti je danas niti je vjerojatno u budućnosti da će biti "tako izvrsna kao nekih 2-3 koje su mi na pameti", ali obzirom koliko je jeftina nevjerojatna je invesitcija, bolja od velike većine drugih na ZSE, uključivo i onih najboljih kompanija.

Meni je ovo najveća pozicija u portfelju!

Evo došli i rezultati od ISTT vezana branša, prihodi su u 2q veći oko 15 posto nego prošle godine a ukupni gubitak za prvo polugodište je minimalan. Izgleda da su prognoze za korf koje sam dao itekako realne!!

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

@BigBoss

Ove godine što bude-bude (a moglo bi biti vrlo dobro!, operativno naravno, tj. kroz tok novca jasno vidljivo, a što će malo još zezati CHF što se tiče neto, dugoročno nije važno), nego ključno je tu što će biti "svih narednih" godine, a za koje je osnova stvorena tj. stvara se upravo. Kakvo god da je poslovno stanje sada, puno bolje će biti kasnije, i to je ono bitno za vrijednost kompanije.

A što se tiče kratkoročnih rezultata, prvo polugodište samo po sebi naravno nije važno, ono što čekam vidjeti je 3. kvartal, ali 2. će nam dati valjda neku indiciju porasta poslovanja ove godine tj. najaviti dobru sezonu, koja će se vidjeti na prihodima i operativnom rezultatu/novcu. Da nemamo te nesretne financijske rashode RIVP bi nam već i neto lijepo izgledala!

ZAGREB, 14. srpnja 2011. (Hina) – Ova turistička godina u Hrvatskoj bi po svim dosadašnjim pokazateljima, realizaciji i najavama mogla biti bolja od lanjske u fizičkom, ali i financijskom, prihodovnom smislu, ocjena je ovogodišnje dobitnice Hrvatske turističke nagrade za životno djelo Maje Stanić u razgovoru za Hinu.

U zadnjih mjesec dana prošao sam preko 600 km obele, primjer u Dubrovniku nisam ni blizu dojma da je ovo apsolutna turistička godina, dakle ni blizu (izuzev Zrće, Vodice), dok recimo trenutno u Budvi ludnica….
Napominjem da je to moja osobna opservacija….

[undecid]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Što će tek biti u sezoni! 😉
http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/RIVP-fin2011-1H-NotREV-K-HR.pdf

Izašlo izvješće od RIVP dobit za 2q od 2.361 milijuna Kn, prošle godine gubitak bio 40 milijuna ………..
http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/RIVP-fin2011-1H-NotREV-K-HR.pdf
Po ovome sve su kompanije u KORF za 2 kvartal poslovale pozitivno i veći prihod…..
Dakle izvješće za KORF odlično…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close