smiješno je tvrditi da je KORF podcijenjen nakon što je na brzaka narastao preko 100%, dok se mnoge kvalitetne dionice nisu ni pomakle s mjesta…ovdje treba očekivati jednu korekciju do 83-85 kn
smiješno je tvrditi da je KORF podcijenjen nakon što je na brzaka narastao preko 100%, dok se mnoge kvalitetne dionice nisu ni pomakle s mjesta…ovdje treba očekivati jednu korekciju do 83-85 kn
Smijesno je tvrditi da nece nastaviti s rastom.
Kolega Gekko, možda bi bilo štosno od danas pratiti koja će dionica najprije odraditi 100 %.
Đuro do 100 kuna, Belje 200 ili Korf do 200 kuna ?
S time da po Vašemu KORF više nije podcijenjen.
Jako zanimljiv odabir dionica.
Da korf nema tako nabrijane kupce realno bi bio oko 70 kn, ovako tko je još imao energije ostati u njemu zbraja enormne pluseve…
Ovdje Vam kolega valove ne stignete izbrojati, TA je za KORF apstrakcija, čak se i dijagram štengi poremetio….sve u svemu KUPUJTE SA OSMJEHOM
Koje? 😉 Naime, volio bih znati… tada bih ovdje "realizirao dobitak" i ušao u te bolje prilike. Intenzivno ih tražim. Nažalost, još nisam našao.
Ja zaista nemam nikakav problem (bez obzira što sam "duguoročni. buy-and-hold") prodati jednu podcijenjenu dionica da bih kupio onu još podcjenjeniju. To se na ovako neefikasnom tržištu kao što je naše može činiti. Kada bih našao onu koju smatram bitno podcijenjnijom od KORF, ne bih se ustručavao to napraviti. Ali to je iznimno teško. Ovo je dovoljno jako podcijenjeno da nije moguće na ZSE za sada naći "konkurenciju". (osim možda u jednom slučaju, ali koji mi je već također jako visokog udjela u portfelju tako da radi diverzifkacije njega ne smijem dokupljivati)
[/quote]
Božjakovina!
Slažem se gekkom i tangom, ovdje je izgledna korekcija, cijena je prenaglo napumpana 100% bez realnog razloga.
Ovo je najbolji turistički i (manje)investicijski holding u RH, a tko ne želi da ulaže u ovu dionicu neka ju zaobilazi u velikom luku, kako komentarima tako i dobronamjerim(lošim) savjetima.
Ovo nije nagovor na kupnju i prodaju………
@gismund nije u redu što korisnik steel iznosi neistine na ingri……
dom holding ima ingru u svome portfelju, dakle ovdje je sve jasno da petokolonaš želi napraviti pomutnju na temama.
BigBoss kakve veze ima to sto KORF ima INGR u portfelju kad INGR ne vrjedi (trenutno) kao dionica nista… kao dionicar KORFa stalo mi je da INGRa dobiva nove poslove i da se izvuce, no trenutno bih radije da te dionice KORF uopce nema u portfelju i da ima vise KOEIa ili tako neke dionice
@Gekko i "tehnicari"
Dosta ljudi je tu u buy and hold……BiIo je ljudi koji su i na 60 pricali da je tu gotov rast kad je dosla sa 45, onda su otisli u druge dionice i dok su oni cekali da te druge povuku evo ti KORFa na 80…Evo vam primjer peye koji je usao na 63, pa izasao na tim razinama u potrazi za boljom prilikom, na kraju je bio sretan s ulazom na 80 i sad je pretpostavljam prodao na 9x posto vise nema njegovih hvalospjeva KORFu na temi.
Isto tako da sada netko dodje iz neznam INGR u KORF i KORF ostane na 9x a INGRaa potegne na 20 isto bi glupost napravio ne (necemo sad o vjerojatnostima prvog i drugog scenarija)..Tko voli skakati s dionice na dionicu super i jos super ako mu uspije tako imati maksimalan prinos, ali zamislite samo kako bi se usrecio onaj tko nije sretan s KORF na 90 jer "trazi vise od trzista kapitala" skoci u INGRu na 15, a ona zaroni nazad na 11..alaj ti srece
Investitor != špekulant…..
Maksimalni prinos ostvaruje se i maksimalnim rizikom no česće se istom strategijom ostvaruje i maksimalni gubitak…
O tehnickom padu i tome se tu prica jos od razina 5x kn i ako nastavite tako pricati iducih n mjeseci sigurno cete jednom pogoditi taj pad samo je pitanje s koje razine na koliko…BTW jako me zaniam da konkretno kazete koje su to bolje prilike trenutno na trzistu…KORF je ljudima bio preskup jer je previse narastao na 50, pa na 60, pa na 70 ..nastavi niz
Znaš da si pogodio sa odabirom dionice kada temu počnu zatrpavati "dežurni dušebrižnici". Sad ce svi rasprodati dionicu koja drzi 17% smjestajnih kapaciteta, a trzi se na pola booka kako bi prešili u "kvalitetne dionice koje nisu odradile rast". Ma dajte molim vas. Pa ovdje na asku do 100kn nemožeš kupiti poštenu količinu.
u potpunosti se slažem sa oba posta iznad, a još kad krene bid prema gore i one hiljadarke na 100 kn će dati petama vjetra. ja sam isto krajičkom oka mjerio gdje bi mogla biti neka veća korekcija, pa da izađem i ponovno uđem na nešto nižim razinama ali na moju sreću nisam to napravio, a čemu uopće i razmišljati o tome kad je i ovako dobit ogromna (bit će kad se kapitalizira) čovjek se može samo zaje. s takvim kombinacijama, kao što se neki i jesu. ovdje ljepa priča još uvijek traje i trajat će jer sve ide na naš mlin, i ulazak u EU i dobra sezona ….
Kaj se to cijedi a nemre se iscjedit ništa? Treba lupat po prodaji.
pa zašto ne lupiš nego nagovaraš nas? [bye]