KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jel to Valamar oće još po jeftinoj cijeni.Tako sam se i ja zahebavao na IGH pa me macan pokupio ,a bio sam osmi na asku……………..Dok se veliki kolju mo mali bi mogli dobro zaraditi,jer u konačnici sve ide njima,ali po većim cijenama i to puno puno većim.

peyo

Odlične vijesti za kampove i apartmane

MILIJUN ČEHA STIŽE NA JADRAN Umjesto Tunisa i Egipta, izabrali Hrvatsku
Prema službenim podacima, Hrvatsku je prošle sezone posjetilo oko 630 tisuća čeških turista, a brojka se penje ako se uzme u obzir onih dvadesetak posto neprijavljenih. Sudeći po prognozama čeških medija i agencija, ove sezone bi broj čeških turista mogao biti veći od milijun! Ispada da će se najmanje 10 posto Čeha, od njih ukupno 10 milijuna, privremeno preseliti na Jadran ovog ljeta
Stojnić: Hrvatska je broj 1!

Klaudio Stojnić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Pragu:

– Ova godina je povoljna i za samo češko tržište jer je njihova ekonomska situacija relativno stabilna, a platežna moć zadovoljavajuća – kaže nam Stojnić dodajući kako je Hrvatska broj jedan destinacija za Čehe, a onda dolaze Italija, Grčka …

http://www.slobodnadalmacija.hr/Biznis/tabid/69/articleType/ArticleView/articleId/138200/Default.aspx

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Nešta jako jako zanimljivo

NaslovnaHTP Korčula d.d. – Prodaja hotela "Korčula" i zgrade "Golubović" ispiši

HTP Korčula d.d. – Prodaja hotela "Korčula" i zgrade "Golubović"

20.5.2011 9:20:37

Dana 19.05.2011. godine u Jutarnjem listu objavljen je javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju hotela "Korčula" i zgrade "Golubović"
Vezani dokumenti:
HTP Korčula d.d. – Prodaja hotela "Korčula" i zgrade "Golubović"

peyo

DOM HOLDING D.D./REDOVNA KORF-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. VALAMAR GRUPA D.D. 2.903.776 38,89 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. EPIMA D.O.O. 1.131.615 15,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. DOM HOLDING D.D. (1/1) 360.172 4,82 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. BA KIĆ NENAD 197.419 2,64 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +1000
5. PBZ D.D. 132.029 1,77 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. VOLKSBANK D.D. 109.513 1,47 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 92.671 1,24 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CREDO BANKA D.D. 70.625 0,95 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. BILBIJA IGOR 50.096 0,67 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 46.271 0,62 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 68,22

Taj dan protrgovano 8.436 dionica

Po mom mišljenju do objave datuma u EU,Valamar će krenuti u akciju,jer će mu kolač otići ispred nosa bez obzira šta već je većinski vlasnik.A to je vjerojatno u ovih par tjedana.Zašto to govorim-zato šta bi se mogao dogoditi scenarij INE,ali bez države,nego sa treće strane.Turizam je u debelom rastu,a siguran sam da valamar kupuje i sa burze ,uz javnu ponudu.Ovo bi mogla biti gadna eksplozija,rijetko viđena na našoj burzi.Veliki nalozi se prečesto pojavljuju i na asku i na bidu,i po ovim cijenama se otkupljuje trenutno sve šta se može.Sretno.

peyo

Evo još jedno moje razmišljanje.Velikih 10 trenutno drže 68,22% dionica.Na tržištu ostaje 31,78% koje su u našem vlasništvu,sad ko koliko.Na asku je oko 27000 komada do cijene 350 kuna ako sam dobro vidio,šta čini 0,3% ukupne svote.Koliko netko mora ponuditi da bi otkupio cca 2500000 komada sa slobodnog tržišta.Ulazak u EU je neupitan,neki zakoni su promijenjeni u korist stranih investitora,a Hrvatska je proglašena jedna od 5 najpoželjnijih destinacija u svijetu.Ova turistička sezona će biti po najavama ako je to istina a saznat ćemo jako brzo 30 Posto jača od prethodne ,koja je bila najbolja od samastalnosti lijepe naše.Nije naša dionica slučajno odletjela 100 i kusur % gore.Moja pretpostavka je da će skok biti 3 do 4 puta veći od prvog uzadnjih par mjeseci.Da li sam upravu vidjet ćemo uskoro,jer vremena je još jako malo,već u ponedjeljak će se znati datum potpisivanja pristupnih pregovora.Da li će se pojaviti još netko ko bi mogao pobrkati Valamaru račune……………vrlo lako moguće a za nas jako jako poželjno.Šta mislite da li sam u pravu??????

peyo

Evo još jedno moje razmišljanje.Velikih 10 trenutno drže 68,22% dionica.Na tržištu ostaje 31,78% koje su u našem vlasništvu,sad ko koliko.Na asku je oko 27000 komada do cijene 350 kuna ako sam dobro vidio,šta čini 0,3% ukupne svote.Koliko netko mora ponuditi da bi otkupio cca 2500000 komada sa slobodnog tržišta.Ulazak u EU je neupitan,neki zakoni su promijenjeni u korist stranih investitora,a Hrvatska je proglašena jedna od 5 najpoželjnijih destinacija u svijetu.Ova turistička sezona će biti po najavama ako je to istina a saznat ćemo jako brzo 30 Posto jača od prethodne ,koja je bila najbolja od samastalnosti lijepe naše.Nije naša dionica slučajno odletjela 100 i kusur % gore.Moja pretpostavka je da će skok biti 3 do 4 puta veći od prvog uzadnjih par mjeseci.Da li sam upravu vidjet ćemo uskoro,jer vremena je još jako malo,već u ponedjeljak će se znati datum potpisivanja pristupnih pregovora.Da li će se pojaviti još netko ko bi mogao pobrkati Valamaru račune……………vrlo lako moguće a za nas jako jako poželjno.Šta mislite da li sam u pravu??????

nisi

Kao što sam i prije napisao da je booking po Hrvatskoj prebooking, evo novog naslova

ODLIČNE VIJESTI

Damir Bajs: Imamo jedan od najboljih bukinga u povijesti
U svibnju ipak ne očekujemo neke iznimno dobre rezultate, ali za lipanj je situacija potpuno drukčija. Najavljeni su pojačani dolasci i ako taj mjesec bude dobar, to će bit odličan uvod u punu sezonu, rekao je ministar turizma Damir Bajs

Kakva je popunjenost u svibnju s obzirom na to da se očekivala predsezonska rupa, odnosno kakve su najave za lipanj i potom špicu sezone?

– Počnimo od Uskrsa, početka sezone koji je bio dobar, pa čak i više od toga, bio je dvostruko uspješniji nego 2010. Došlo nam je 120.000 turista i ostvareno je 360.000 noćenja. Samim su time prva četiri mjeseca rezultatski dovedena u dvoznamenkasti plus. Međutim, to je samo dobar znak i dobar uvod u sezonu. Naravno da je sve još uvijek daleko od završetka. Prava sezona još nije ni počela.

U tijeku je svibanj, bitan predsezonski mjesec, no i mjesec kada nam standardno prijeti predsezonska rupa. Stoga smo baš za predsezonu napravili dopunske mjere, dali dopunsku ponudu putničkim agencijama i zrakoplovnim kompanijama, jer smo htjeli dovesti turiste onda kada su oni najpotrebniji – baš sada. Trenutačno za pred i posezonu imamo 500.000 dopunskih dolazaka, ponajprije zrakoplovnim linijama. Na nebu smo stvorili gužvu, a nadamo se da će se ona preslikati i na tlo. Bitno nam je bilo to da imamo što više otvorenih hotela u predsezoni, dakle i u svibnju, i čini nam se da smo u tome uspjeli.

Kakve su, dakle, najave za lipanj i ostatak ljeta?

– U svibnju ipak ne očekujemo neke iznimno dobre rezultate, ali za lipanj je situacija potpuno drukčija. Najavljeni su pojačani dolasci i ako taj mjesec bude dobar, to će bit odličan uvod u punu sezonu.

Zašto dolazi do okrupnjavanja i spajanja hotelskih kuća?

– Logika privatnoga kapitala je takva da se ide prema okrupnjavanju i to je nešto što ne obilježava i prati samo turizam nego i gotovo sve druge djelatnosti.
I druge informacije u vezi turizma za više na link
http://www.vjesnik.hr/Article.aspx?ID=C032414A-3D81-49DD-8EAD-74992673B8B1

Pa ja sam obrazložio,ajde ti objasni zašto nisam,ako nije problem?

peyo

23. svibanj 2011.| Tin Bašić

Na ZSE moći će kotirati i kompanije sa stranih burzi

Ovo je samo dodatak mom postu odozgora.

peyo

Prodaja se dobro pojačala, zadržavanje cijene ili rušenje da bi se kupilo jeftinije ???
Dobro dok nema velikog lupanja po bidu…

ma kakav cash-r-a, 100% in

DOM HOLDING D.D./REDOVNA KORF-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. VALAMAR GRUPA D.D. 2.903.776 38,89 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. EPIMA D.O.O. 1.131.615 15,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. DOM HOLDING D.D. (1/1) 360.172 4,82 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. BA KIĆ NENAD 197.969 2,65 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 132.029 1,77 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. VOLKSBANK D.D. 109.513 1,47 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 92.671 1,24 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CREDO BANKA D.D. 70.625 0,95 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA