KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

TUI dovodi 30 % više turista u Hrvatsku .

Hrvatska se uključuje u projekt TUI INSIDE
DUBROVNIK, 11.5.2011.

Promotivno-edukacijska akcija TUI INSIDE prvi se put provodi u Hrvatskoj, a iskustva drugih mediteranskih zemalja, u kojima je već provedena, pokazuju da je pridonijela povećanju turističkog prometa iz Njemačke i do 30 posto te dugoročnim učincima boljeg pozicioniranja pojedinih turističkih odredišta, istaknuto je danas u Dubrovniku na konferenciji za novinare u povodu uključivanja Hrvatske u taj projekt. Projekt dovodi 900 agenata u Dubrovnik i jedan je od dvaju najvećih turističkih događaja ove godine u Hrvatskoj, prvi je dakle TUI INSIDE koji se provodi u Dubrovniku u predsezoni, a drugi je konferencija svjetskih turističkih novinara koji će se organizirati u Zagrebu u posezoni, istaknuo je ministar turizma Damir Bajs.
http://www.mint.hr/default.aspx?id=6944

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

TUI dovodi 30 % više turista u Hrvatsku .

alal mu vera. stagnacija neka ovdje, ja kupio po 74 onih 100 kom, čekam još.
[/quote]

Dobro si kupio . Seminar za 900 agenata TUI Inside u Dubrovniku , isto kao i na Kubi , što jedovelo 30 posto više turista.

Najam apartmana postaje sve skuplji

Velik broj turista koji je tijekom uskršnjih blagdana posjetio Hrvatsku ostavio je trag i na cijenama smještaja, pokazuje istraživanje portala Crozilla.com.

Ako se usporede cijene apartmana veličine 60 metara kvadratnih koji su oglašavani na Crozilli, vidljivo je da su ovogodišnje cijene apartmana u predsezoni 5,4 posto više nego u istom razdoblju 2009.godine, te 1,7 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

http://www.poslovni.hr/vijesti/najam-apartmana-postaje-sve-skuplji-179197.aspx

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

mislim da će se to čak spustit do 68-70, pa onda na tim razinama pričekati daljnji rast..

"Na burzi je sve moguće - čak i ono što je logično." Andre Kostolany

Evo jedan graf.

Nije nagovor na kupnju ili prodaju.

Trenutno posjedujem KORF-R-A.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

mislim da će se to čak spustit do 68-70, pa onda na tim razinama pričekati daljnji rast..

Tko ce prodavati na tim razinama?

Od onih koji su kupovali ispod i oko 60 iskrcala se vecina koja je htjela..Ovi koji su kupovali po 75+ nisu ludi da prodaju u bescjenje i jos s gubitkom, a malo je onih koji su kupovali oko 70….

Da je ovdje "normalna" situacija puna spekulanata kao mnoge druge dionice na trzistu onda bi ovo vase stajalo i cjena bi nakons to je odletjela na 75 stabilizirala se na 70 neko vrjeme, no osim sto je odletjela do 77 i sad je logicno malo stajanaj na 73-74, ova dionica je vecinom u cvrstim rukama ljudi koji ju ne misle prodavati po ovim cjenama i tko god novi zeli uci mora povecati cjenu

...

slažem se, tko normalan bi sada prodavao… realno je očekivati tri znamenke

Tko ce prodavati na tim razinama?

Od onih koji su kupovali ispod i oko 60 iskrcala se vecina koja je htjela..Ovi koji su kupovali po 75+ nisu ludi da prodaju u bescjenje i jos s gubitkom, a malo je onih koji su kupovali oko 70….

Da je ovdje "normalna" situacija puna spekulanata kao mnoge druge dionice na trzistu onda bi ovo vase stajalo i cjena bi nakons to je odletjela na 75 stabilizirala se na 70 neko vrjeme, no osim sto je odletjela do 77 i sad je logicno malo stajanaj na 73-74, ova dionica je vecinom u cvrstim rukama ljudi koji ju ne misle prodavati po ovim cjenama i tko god novi zeli uci mora povecati cjenu
[/quote]

slažem se da je to logično.. ali nekako nikad se nije odigralo onako kako je bilo logično, a i imam neki osjećaj da će tu bit dosta trzavih ruku koje ce htjet izać..

"Na burzi je sve moguće - čak i ono što je logično." Andre Kostolany

slažem se da je to logično.. ali nekako nikad se nije odigralo onako kako je bilo logično, a i imam neki osjećaj da će tu bit dosta trzavih ruku koje ce htjet izać..

Za trzave ruke se nikad nezna istina no otkada pratim dionicu ovo su bili scenariji

-Rast 45 na 55 (22%), stagnacija na 52, kratki pad na 47 s brzim rastom na 52..kada je bio pad na 47 rjetko tko je htio prodati bila je slicna situacija kao sada

-Nakon toga nagli rast 52-63 (21,15%) , 2 puta jednodnevni pad na 55 s jakom potporom na 54 kn te odmah drugi dan skok naza na 62…zatim se par dana drzala dionica na relaciji 59-61, te par dana na 60-63 s tim da sam i ovdje na forumu pisao kako se neko nesmiljeno krca na tim razinama jer je usput drzao velike anloge na prodaji na oko 62.5-62.5kn..Prometi su bili veliki a spread jako mali

-Sada je usljedio rast 62-77 (24.1%), i stabilizacija na 75 (ponovno 22% vise naspram 62)…Ako cemo sljediti prijasnja iskustva cjena bi se trebala tu drzati, mozda jedan dan rokne do 71-72 (kao sto je danas neki biser iskipao ujutro 2000dionica na bid bez da je pitao za cjenu) i onda ponovno rast na 75, stagnacija , a sto ce biti dalje vdijet cemo (ja mislim rast na cca 90kn)….

Jaci iskrcaj ocekujem tek na 90 ili 100kn kada ce dosta ovih koji su kupili na niskim razinama uzeti svojih 80-100% zarade i ostaviti novim generacijama (i nama koji ne mislimo prodavati ni na 100) dio zarade u daljnjem rastu iznad 100…

Pogotovo ako dode bolje izvjesce za 2kvartal od prosljogodisnejg sto je direktan pokazatelj za ocekivanja izuzetnog 3Q koji je najvazniji bit ce tu svasta…

my 2 cents

Imam KORFa ko bundeva koštica i ovo nije nagovor za kupnju/prodaju dionica

...

hm nekako ga oštrije ruše (ili je slabija kupnja) nego s pika na 59 kuna, a ovaj što je bio na oko 65 je puno sporije rušen od oba barem na satnom vremenskom okviru (čisto vizualni doživljaj).

Slabija je kupnja, a i zasto bi se tuklo sad visoko po ASKu kada je zagarantirano da ce se nac onih koji ce prodavati i po 72..zasto kupit skuplje kad mozes malo jeftinije…Pogledaj da je prosjecni volumen po transakciji oko 230 dionica pa ces vidjet da uglavnom izlaze sitni spekulanti

Znas one fore oko kupnje

-previse je to naraslo sad ce to past
-Ma to je XY napuhao, ide to nazad na __ (upisi cjenu koju prizeljkujes)
-Ova dionica je prekupljena, TA kaze pad na __ ( upisi cjenu koju prizeljkujes)…
-Kaze covjek na forumu da ce to past, mora onda da ce i pasti
–itd itd

...

Ovdje smo do sada na svim kritičnim razinama imali jakog kupca koji je davao potporu + dosta malih koji ga prate i imaju namjeru kao i on držati dionice dulje vrijeme. Tu se na svakoj razini broj dionica u rukama špekulanata smanji i prelazi u ruke dugoročnih investitora. Pitanje je do koje će razine kupac nadokupljivati, to je važno i zbog smanjenja ff, ali ponajviše zbog sigurnosti koju takva potpora daje malim investitorima. Taj kupac je do sada bio iznimno dosljedan u svojoj strategiji , sve je objavio javno i njegova pozicija je svima vidljiva. On je svijestan da je u cijenu dionice tu sada uračunata i njegova snažna potpora i da bi i na najmanji signal njegova izlaska ovdje usljedio potres rijetko viđenih razmjera. Njemu je više nemoguće izaći iz pozicije na račun malih ulagača i on će za svoj udio ako ga uopće ikada misli prodavati morati potražiti nekog drugog velikog ulagača.
Tako da je moje osobno mišljenje kako je ova dionica s te strane osigurana od većeg klizanja u nazad.

Tu je daljnji rast po meni i više nego izvjestan, ali rokove i razine ne volim pogađati. Na rast će utjecati daljnja akumulacija od strane dugoročnih ulagača, rezultati 2q i 3q i eventualno uključivanje još kojeg velikog ulagača. Ovo posljednje je po meni i najzanimljivije i tu se uključivanjem još jednog kupca puno dobrog može dogoditi.

Premda u posljednje vrijeme mnogi po forumu viču kako je cijela priča oko KORFA napuhana, i kako book tu i nije nekakav bitan pokazatelj, ja mislim kako je ovo i dalje poprilično podcijenjeno. To ne mislim isključivo zbog booka (koji na 0,4 ima još prostora za veliki rast) već i zbog pozitivnih promjena unutar strukture KORFA koje će donjeti pozitivne pomake u poslovanju i u kombinaciji sa po očekivanjima dobrom sezonom ove godine mogu izvući poslovanje sa dobiti ili bar napraviti veliki korak ka tom cilju. I tu bi dugoročni investitori kroz godinu-dvije mogli profitirati.

Imam nešto sitno korfa i nije nagovor ni na kupnju niti na prodaju 😀

New Report

Close