KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Moj savjet vam je ako mislite da ste previse izlozeni KORFu da jedan dio prodate (odmah ili malo sacekate da vidite kretanje dionice pa prodate)….ako ste panicar onda prodajte sve…ako ste investitor i ako misliteda je KORFov biznis dobar biznis (a vi kao dionicar ste kupili dio tog biznisa) onda ugasite gledalicu na godinu dana (pa i vise) i uzivajte daleko od burze…..

Hvala, potvrdili ste moja razmišljanja, a u ovom dijelu kao da mi čitate misli. Mislio sam prodati dio KORF-a jučer kad se na dvadesetak lipa približio mojoj cijeni, ali još se nisam odlučio. Mislim da je to dobar biznis, nisam paničar, ali
teško se skinuti s gledalice 🙂

po dosadašnjem trendu, vrijeme je da kroz nekoliko dana napravimo malo veći pomak….

ma kakav cash-r-a, 100% in

DOM HOLDING D.D./REDOVNA KORF-R-A

4. BA KIĆ NENAD 152.150 2,04 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
+200
Tada protrgovano 1.738 dionica

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Danas kolega BigBoss nesto kasni s postom…jeli to i vi kolega imate problema s HTovim internetom..

Nego

Trgovanje 26.04.2011

4. BAKIĆ NENAD 152.675 2,04 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA +525

Protrgovano 3155

Iz promjena u TOP10 vidimo da 4ti dionicar kupuje mali dio ukupnog prometa tako da ostajju 3 zakljucka..

1:Sve kupuje 4ti dionicar, ali na neki skrbnicki racun kako bi se "sakrio"
2:Pojavios e drugi kupac koji lagano akumulira KORF
3:To sve kupuju mali dionicari..

Ova opcija 3 mi je nekako najmanje vjerojatna jer se kroz promet vidi da tko god kupuje inteligentno kupuje….Skuplja polako oko 60, pa kada ponestane prodaje digne malo cjenu taman da se ovi koji su zaglibili an 62+ razinama malo ponadaju u rast, a onda opet spusti i skuplja od tih istih kojima popuste zivci i tako u krug….Uz to postavi malo veci nalog na prodaju oko 61-62 kako bi jos malo preplasio plasljivce da se spustaju ispod….Osobno mislim da je danas onaj nalog od cca2500komada bio lažnjak , dok ovaj koji stoji od 1500 mi se cini da ipak nije nego je nalog od nekog tko ceka da ga se "pokupi" pa da izadje iz KORFa bez gubitka..

Da ja akumuliram KORF (pogotovo uz to sto postoji samo 1 ili 2 velika kupca trenutno) i da se pojavi neki takav nalog za koji znam da nije laznjak povukao bi se s kupnje potpuno i postavio tamo negdje na 57-58 i cekao da ovom puknu zivci i da "prospe" po bidu kao sto je neki dan to netko napravio an ADPL….

Sto vi mislite koja od ove 3 opcije je izgledna (ili postoji neka 4at?)

...

Kolega Haoren lijepo ste to napisali. No, postoji više vrsta ulagača. Npr. jedan od tih drugih sam ja.
Nekako mi se ne čeka godinama da zaslužim novac i da se obogatim kad ću biti star. Ukoliko će biti dobre cijenovne prilike ubrzo za

prodaju to ću napraviti. Malo pričekati i vidjeti kuda će ili za to vrijeme drugdje ući u vatru. Neki raspolažu sa određenom svotom

na burzi i nemaju novog priliva novaca da "dokupljuju" i da čekaju godinama. Desetak ili nešto više posto izvrsna je

zarada. Ne propušta se. A da nema sličnih meni, burza ne bi trebala raditi više od dva dana u mjesecu.

Zaboravio sam odgovoriti na ovaj vas post…

Svatko ima svoju strategiju i samo vrjeme može pokazati koja je bolja..VI ste pretpostavljam jedna od onih ulagaca koji "traze vise

od ovog trzista kapitala" kako to definira jedna korisnica ovog foruma…Medjutim kao sto ste i sami napisali vi volite skakati s

"cvijeta na cvijet" loveci zarade od 10tak posto i to je potpuno ok..Takoder potpuno slazem se s vama da kada bi svi bili dugorocni

investitori da bi promet na burzi itekako pao..

Ja sam kolegi dao savjet sukladno sa mojim nacinom investiranja a to je vecinom dugorocni (znam i ja tu i tamo zatrejdat

naravno).Ja sam prije skakao kao i vi s jedne dionice na drugu i lovio 10tak posto zarade , no s vremenom shvatite da takav nacin

investiranja vodi k tome da 2-3 puta pogodite dobijete po 10%, a onda kada izgubite izgubite 30-50%…s druge strane onaj tko

dugorocno ulaze taj sigurno ne gleda da kroz par godina zaradi 10% nego barem 50+% zar ne…

Evo primjera s ove burze mnogi su usli u INU u super zaradili pa u BELJE i super zaradili, pa su skocili na ADPL kada je poceo

rasti i zaradili a onda su skocili u DLKV,INGR ili LKRI i izgubili i vise nego su zaradili (cast onima koji nisu)….

*Dopustite mi malo da argumentiram svoj stav dugorocno vs sprekulacija:

Pogledajmo koja je sansa za vas koji lovite dobitke od 10% da kod svakog ulaza pogodite rast od 10%..Vjerojatnost za to je (0.5)^n da cete pogoditi n investicija za redom..vec kod n=3 ta sansa je tek 12.5%,a za vece n postaje prakticki zanemariva !!!! Evo na koleginom primjeru kojem je ulaz u KORF oko 62kn , on je pretpostavljam ulazio u KORF isto kao i gospodin peya "zato sto je to brzo raslo i to s 53 na 63" a dok je on ulazio van su mu se kipali oni koji su KORF kupili po 45 do 53 i bili strpljivi par mjeseci (a neki i vise) te su pobrali svojih 30-50% zarade….Treba biti strpljiv i kada KORF naraste na 70,80 ili kolko vec kuna onda ce se kolega kipati van onima koji ce ulaziti "jer je KORF jako skocio" a oni ce se onda zaliti po formu kak imaju velik ulaz i zasto taj KORF vise ne skoci naglo

Za razliku od spekulanta netko tko jako dobro prouci fundemente i ude u neku kvalitetnu a jeftinu dionicu , i jos ako ta dionica isplacuje dividendu (sto zasada kod KORFa nije slucaj) njegova sansa da ce zaraditi 33% je puno veca nego da cete vi uci u 3 dobre investicije zaredom (10%*10%*10%) i imati isti prinos..KOd n>3 vjerojatnost da pogodite sve pocinje bit znanstvena fantastika….Takoder za sve iteracije osim 1e vrjedi da cete ukoliko na njoj izgubite 10% izgubiti vise nego ste dobili u prosloj iteraciji…

Recimo ako krenete sa 100kn i fulate u drugoj iteraciji i izgubite 10%, ostat ce vam 99kn (100+10-11), ako fulate u trecoj imate 108,9 (100+10+11-12.1) u 4toj, 119,79 itd itd…AKo izgubite vise gubite i puno vise naravno….

Ovime ne zelim reci da je za dugorocnog investitora vjeorjatnost 1 da ce zaraditi vise od spekulanta no pokusao pojasniti svoj nacin gledanja na dionice te dokazati za dugorocnog investitora da mu je puno veca sansa uopce zaraditi , a nakon toga i zaraditi vise nego spekulant (naravno da je moguce i da izgubi,ali opet manja vjerojatnost nego spekulant)

I za kraj bih se osvrnuo na vasu recenicu o nedostatku novog p

...

I za kraj bih se osvrnuo na vasu recenicu o nedostatku novog priliva novca za dokup…Preporucam vam da pogledate video koji sam gore postao i pogotvo dio gdje Buffet kaze "dont risk what you need for those you dont need"…Ako su vam ti novci jedino sto imate i ako njihov gubitak bi znacio tezak udarac na vase financije tada ne samo da je po mom misljenju potpuno kriv pristup investiranju koje imate nego mozda se trebate pitati dali su ti novci uopce ok da budu na burzi…Ako su pak ti novci bili neki novci s kojima niste znali gdje ce te pa ste imali dvojbu dali odigrati hendikep na barcelonu ili ih staviti na burzu onda nema veze zanemarite Buffetovu recenicu :), jer ste jedan oblik kockanja zamjenili drugim…

Fakat sam oduzio s ovim al napisao sam ovaj post jer sam po forumu primjetio da jako puno ljudi ovdje ovu burzu shvaca ko neku kladionicu i neko mejsto gdje cjene moraju jako brzo rasti (ali nedaj boze da brzo i padaju onda su krivi fondovi i masoni) pa sam htio dati barem mali doprinos forumu napisavsi drugi pogled na investiranje….Investirajuci spkeulativno moze se brzo zaraditi, ali i jako brzo izgubiti sve…Na burzi se jako tesko obogatiti pogotovo brzo, ali je jako lagano izgubiti novce i zato burza nije sprint nego maraton u kojem gledate da ste uspjesni ako godisnje pobjedujete kamate u banci..

Nazalost i ja sam bio vaseg razmisljanja kad sam krenuo investiranje prije godinu i pol dana, i strasno sam puno zaradio na IGH, pa sam ponovno zaradio u 2gom ulazu u IGH (spekulacije oko autoputa), pa sam onda u 3cem krugu popusio..onda sam usao u ATPL i zaradio, pa sam opet usao kad je palo ali onda je jos jace palo pa sam i tu izgubio i na kraju sam zavrsio u minusu…Tada sam se primio knjige i ucenja i promjenio strategiju investiranja te sam uspio vratiti sav minus koji sam imao i ove godine sam u plusu vecem nego dosta nasih fondova no i sretan sam s tim iako sam napravio neke greske bez kojih sam mogao imati 10% veci prinos nego sada imam…(ove godine imam 11.4%)…

Zao mi je ak sam oduzio i ak sam dosadan no rado bi cuo i vas pogled na stvari ako imate za napisati kakav protuargument (zasto je spekulacija bolja od dugorocnog)

lp

p.s

Isprika na lose formatiranom gornjem postu…pisao sam ga u notepadu pa kopirao na forum, ali sam vidio kako izgleda tek kad je odmoderiran no nazalost nemogu ga onda vise promjeniti

...

Nacelno, kolega Hao je u pravu. Argumenti su na mestu, no ne mogu se do kraja sloziti s navedenim tvrdnjama. Naime, izbor kratkorocnog ulaganja nije slucajna varijabla. Zelim reci, postoje vrlo rasionalni i empirijski signifikantni uveti za kratkorocna ulaganja koji trebaju biti ispunjeni da bi se smanjio riziko i ostvario ocekivani profit. Dugorocno vs. kratkorocno je po meni mnogo slozenija materija i tesko je ovako ad-hoc bilo sta tvrditi i prozvati boljim nacinom. No, u svakom slucaju pohvala za pristup i konstruktivne, dovoljno suvisle i matematicki dokazive analiticke stavove. Lep pozdrav i svako dobro zelim…

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Evo na koleginom primjeru kojem je ulaz u KORF oko 62kn , on je pretpostavljam ulazio u KORF isto kao i gospodin peya "zato sto je to brzo raslo i to s 53 na 63" a dok je on ulazio van su mu se kipali oni koji su KORF kupili po 45 do 53 i bili strpljivi par mjeseci (a neki i vise) te su pobrali svojih 30-50% zarade….Treba biti strpljiv i kada KORF naraste na 70,80 ili kolko vec kuna onda ce se kolega kipati van onima koji ce ulaziti jer je KORF jako skocio, a oni ce se onda zaliti po formu kak imaju velik ulaz i zasto taj KORF vise ne skoci naglo

Kolega HaoRen, možda ću prodavati na 70 ili 80, ali sigurno ne sve. Ili uopće neću prodavati na toj razini 🙂

Kolega HaoRen, možda ću prodavati na 70 ili 80, ali sigurno ne sve. Ili uopće neću prodavati na toj razini 🙂

Ma jasna stvar nego ono sam dao samo kao primjer…..

Evo danas se opet moglo vidjeti "šišanje" na djelu …čini se cjelo vrjeme kao da je slaba potpora , kako samo što dionica ne padne nazad na 55kn,kako nema zainteresiranih kupaca, a onda na kraju dana pogledate statistiku i vidite da je protrgovano sa 5790 dionica u spreadu cjene od 70lipa (iako relano se trgovalo na 60-60.3 i spreadu od 30lipa jer onih par transakcija ispod 60 je zanemarivo)…

Kupaca ima ali se jako ljepo skrivaju i cekaju da im se prospu dionice po sto nizoj cjeni…

...

Kupaca ima ali se jako ljepo skrivaju i cekaju da im se prospu dionice po sto nizoj cjeni…

Da, jasno.

DOM HOLDING D.D./REDOVNA KORF-R-A

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. VALAMAR GRUPA D.D. 2.903.776 38,89 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. EPIMA D.O.O. 1.131.615 15,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. DOM HOLDING D.D. (1/1) 360.172 4,82 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. BA KIĆ NENAD 155.470 2,08 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 136.457 1,83 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. VOLKSBANK D.D. 109.513 1,47 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. CREDO BANKA D.D. 95.225 1,28 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 92.671 1,24 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. BILBIJA IGOR 50.096 0,67 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 46.271 0,62 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 68,05

+2795

Tada protrgovano 6.003 dionice

Odlična vijest za dioničare KORF
http://zse.hr/default.aspx?id=35321

više informacija na

http://trzistakapitala.wordpress.com/

Citat s bloga

– sada će valjda svima biti jasno da su se kontrolni dioničari odlučili na unaprijeđenje vrijednosti (i njeno demonstriranje) kao cjeline (idu na veliku ‘nagradu’), a ne ‘ćapanje’ sitnih utješnih nagrada.

New Report

Close