ZAVLADAO ENTUZIJAZAM
U Istri duplo bolji Uskrs nego lani
Poreč prvak turističkog prometa
I Porečani su se imali čime pohvaliti jer su imali duplo bolji Uskrs nego lani, i to s 9.172 dolaska i 28.800 noćenja, dok je lani u uskrsnom razdoblju ostvaren 4.231 dolazak i 14.388 noćenja. Time su zapravo po turističkom prometu osvojili prvo mjesto ove godine u Istri za uskrsne blagdane. Nadaju se da će se dobar trend nastaviti i cijeli tjedan jer će Slovenci najvjerojatnije povezati uskrsne blagdane s Danom oslobodile fronte koji pada ovaj tjedan te Praznikom rada.
Eto imamo jako puno dokaza koliko je predsezona jako počela, nitko nije očekivao ovakve rezultate,
Poreč, Rabac, Dubrovnik, kampovi otvoreni sve rekordni rezultati, ovo defitivno utječe na snažne prihode a time i na račun dobiti i gubitka…….
Ovo nije nagovor na kupnju i prodaju dionica……..
Ako se fondovi ne smiluju i počnu kupovati ovo naše skriveno blago,
neće nam pomoći ni svi furešti ovoga svijeta.
Također nije nagovor ni na što.
Tek, bilo bi mi dago da netko to počne žešće kupovati pa da mi se investicija malo oplodi.
Čovjek bi pomislio da se prodaja lagano iscrpila na ovim razinama, ali bome ne još…….
upravo cca 3700 komada po bidu u dva navrata…..
Zar nije malo sumnjivo da se sve ove dane cijena vrzma između 60 i 62, a nikako da probije tih 62. To mi govori da je nekom silno u interesu da zaštopa ovu dionicu, pa je upravo to i razlog prosipanja ovih 3700, koje će vjerojatno opet kupiti tzv. presipavanje iz šupljeg u prazno
Eto imamo jako puno dokaza koliko je predsezona jako počela, nitko nije očekivao ovakve rezultate,
Poreč, Rabac, Dubrovnik, kampovi otvoreni sve rekordni rezultati, ovo defitivno utječe na snažne prihode a time i na račun dobiti i gubitka…….
Ovo nije nagovor na kupnju i prodaju dionica……..
A nego što je onda?
Zar nije malo sumnjivo da se sve ove dane cijena vrzma između 60 i 62, a nikako da probije tih 62. To mi govori da je nekom silno u interesu da zaštopa ovu dionicu, pa je upravo to i razlog prosipanja ovih 3700, koje će vjerojatno opet kupiti tzv. presipavanje iz šupljeg u prazno
Pola mog portfelja je KORF, kupio sam ga malo iznad 62 i jako mi je stalo da to ne bude zaštopano baš na 62. Ajde, neka me netko malo odobrovolji i potvrdi moja dobra očekivanja … 🙂
Ovdje su se bez sumlje počeli nadmudrivati veliki igrači, tako da je teško vjerovati
da neće biti većih pomaka.
S obzirom na podcijenjenost dionice koja je nekoliko puta u zadnje vrijeme potvrđena … [thumbsup],
cijena ne bi trebala krenuti u crveno.
Eto, ako te to može odobrovoljiti.
DOM HOLDING D.D./REDOVNA KORF-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. VALAMAR GRUPA D.D. 2.903.776 38,89 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. EPIMA D.O.O. 1.131.615 15,15 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. DOM HOLDING D.D. (1/1) 360.172 4,82 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. BA KIĆ NENAD 151.950 2,03 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
5. PBZ D.D. 136.457 1,83 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. VOLKSBANK D.D. 109.513 1,47 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. CREDO BANKA D.D. 95.225 1,28 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 92.671 1,24 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. BILBIJA IGOR 50.096 0,67 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 46.271 0,62 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 68,00
+1955
Čestitke dioničaru broj 4. A zašto čestitke sve će biti jasno u sljedećem tekstu.
Ovo nije nagovor na kupnju i prodaju dionica.
Uskršnji rezultati Valamarovih objekata trostruko bolji nego lani
27.4.2011 12:37:00 | Autor/Izvor limun.hr
Prvi podaci o broju dolazaka i noćenja turista u Valamarovim objektima tijekom Uskršnjih blagdana od 22. do 25. travnja pokazuju da su hoteli, turistička naselja i kampovi ostvarili trostruko bolji rezultat nego lani. Tako je, primjerice, tvrtka Riviera Poreč d.d. koja posluje u sklopu Valamar grupe d.d. ostvarila 6,078 dolazaka i 17,726 noćenja turista. Usporedbe radi, prošle je godine Riviera Poreč je sveukupno za Uskrs ostvarila 2,197 dolazaka i 8,425 noćenja gostiju. Najveća razlika ostvarena je u kampovima gdje je broj noćenja porastao s 1,835 na 6,214, navodi se u priopćenju.
"Ovo je izuzetno dobar ulazak u turističku sezonu iako su okolnosti posve drukčije nego lani. Uskrs je "pao" puno kasnije u travnju i još nam se posrećilo s prekrasnim vremenskim uvjetima. Ono što nas posebno veseli je veliki broj dolazaka Talijana koji su ostvarili najviše dolazaka i noćenja u Rivieri. Uskršnji blagdani pokazali su da još uvijek svjedočimo last minute trendu dolazaka turista.", istaknuo je Veljko Ostojić, predsjednik Uprave Riviere Poreč.
Talijana je u Rivierinim objektima bilo 32 posto, slijede Nijemci s 23,1 posto, Austrijanci sa 16,2 posto, Slovenci 14,7 posto te domaći gosti sa 5,6 posto. Druga istarska turistička tvrtka koja posluje u sklopu Valamar grupe, Rabac d.d. zabilježila je za Uskrs tri puta veći broj turista (679 u 2010. i 2,102 u 2011.) nego lani i 177 posto više noćenja (4,037 u 2010. i 7,182 u 2011.), a Rabac je posjetilo najviše turista iz Slovenije, Italije i Francuske.
Dubrovačka tvrtka Dubrovnik Babin-kuk zabilježila je u istom razdoblju 2,534 dolazaka i 7,934 noćenja turista dok je ta brojka lani iznosila 1.390 u dolascima i 4.211 u noćenjima. Po strukturi gostiju najviše je bilo Francuza i Španjolaca.
Tvrtka Zlatni otok d.d. iz Krka zabilježila je skoro četiri puta više noćenja za Uskrs nego lani (4,337 u odnosu na 2010. kada je ta brojka iznosila 1,766) i duplo bolje rezultate u broju turista (1,409 naspram 717 lani). Sve tvrtke koje posluju u sklopu Valamar grupe ovim su izvanrednim rezultatima zabilježile dobar početak turističke sezone, ističe se u priopćenju.
http://limun.hr/main.aspx?ID=701542
Ovo nije nagovor na kupnju i na prodaju dionica…
Pola mog portfelja je KORF, kupio sam ga malo iznad 62 i jako mi je stalo da to ne bude zaštopano baš na 62. Ajde, neka me netko malo odobrovolji i potvrdi moja dobra očekivanja … 🙂
Kolega preporucam vam da pogledate sljedeci video (ovo je prvi od 10 djelova, preporucam svih 10)
Ako se ne varam u 5om djelu Bufet objasnjava kako kupovinom dionica vi kupujete dio biznisa i kada ste sigurni da ste kupili dobar posao (a sto je bolje od turizma u HR ??? ) tu dionicu drzite i gledate rast…Buffet daje primjer na vlastitoj investiciji u dionice Coca Colae po 40USD, ta je dionica nakon 2 godine se trzila po 20USD no nije prodavao jer je bio siguran u taj posao, sada ti novci vrjede MNOGO vise…..za vise pogledajte video
Ono sto mnogo ljudi na ovom forumu ne zeli shvatiti je to da je investiranje maraton a ne šprint…Mnogi misle ako dionica ne naraste u roku od mjesec dana ankon kupnje da nevalja, sprda se na forumu s "dugorocnima" itd…Vas ulaz je dosta visok ako se gleda po tome da se do nedavno moglo uci na 45-55, ali je niezak ako se gleda cjena prije 2 godine….ali sto onda, necemo plakazi za propustenom prilikom kao sto ne placemo nad tim sto nismo stavili 100% novaca u INAu prije MOLove ponude..
Osobno mislim da ova dionica moze relazivno dugo stagnirati na ovim cjenama, no na prvu pozitivnu vjest leti gore…postoji opcija i pada no ona je po meni manje vjeorjatna jer imamo akumulaciju od jednog jakog kupca i jos par skrivenih i te se dionice povlace s trzista..Ovdje je trenutno stagniacija jer ima puno investitora poput vas koji su u ovu dionicu usli dosta visoko iznad 60 i dionica nije odletjela odmah na 100 kako su se nadali da ce se ponoviti scenarij BELJEa te sada iskrcavaju malo po malo kako bi izasli s nulom..Pogledajte na temi desetak stranica prije postove kolege "peya" koji je uletio iznad 60 i drukao ovdje na sva zvona a sada ga vise nema za cuti …tko zna koliko takvih ima ovdje
Da se u KORF ukrcava enki mirovinski fond , svi bi trcali unutra ko muhe bez glave unutra, no kako se ovdje radi o fizickoj osobi svi su odjednom jako sumnjicavi..
Moj savjet vam je ako mislite da ste previse izlozeni KORFu da jedan dio prodate (odmah ili malo sacekate da vidite kretanje dionice pa prodate)….ako ste panicar onda prodajte sve…ako ste investitor i ako misliteda je KORFov biznis dobar biznis (a vi kao dionicar ste kupili dio tog biznisa) onda ugasite gledalicu na godinu dana (pa i vise) i uzivajte daleko od burze…..
svakko preporucam svima da pogledaju seriju videa ciji sam prvi dio postao gore, jako jako edukativno pogotovo dio o riskiranju novaca koje trebas za nesto sto netrebas, o ocjenjivanju odluka na temelju svakodnevnog gledanja u gledalicu, o ulaznoj cjeni neke dionice itd itd
P.S
Autor ima puno dionica KORFa i ovo nije nagovor na kupnju niti prodaju
Kolega Haoren lijepo ste to napisali. No, postoji više vrsta ulagača. Npr. jedan od tih drugih sam ja.
Nekako mi se ne čeka godinama da zaslužim novac i da se obogatim kad ću biti star. Ukoliko će biti dobre cijenovne prilike ubrzo za prodaju to ću napraviti. Malo pričekati i vidjeti kuda će ili za to vrijeme drugdje ući u vatru. Neki raspolažu sa određenom svotom na burzi i nemaju novog priliva novaca da "dokupljuju" i da čekaju godinama. Desetak ili nešto više posto izvrsna je zarada. Ne propušta se. A da nema sličnih meni, burza ne bi trebala raditi više od dva dana u mjesecu.