gledajući ovaj rastući trend koji još traje cijena ode u 2-3 dana dosta visoko pa se onda stabilizira. tako da se ne slažem da će rasti svaki dan malo po malo [thumbsup]
U svakom slučaju trend je jako dobar, tu se slažemo [thumbsup]
Neuspješna ponuda za Dom Holding
http://www.poslovni.hr/vijesti/neuspjesna-ponuda-za-dom-holding-177466.aspx
Neuspješna ponuda za Dom Holding
http://www.poslovni.hr/vijesti/neuspjesna-ponuda-za-dom-holding-177466.aspx
hehe [cool]
Stvarno neuspješna javna ponuda. Kupili su 4%, lijepo prešli 51% i sve to za manje od pola booka po dionici. Da je bar meni tako neuspješno trgovati…
Zanimljivo trgovanje u zadnjoj transakciji, kao da su gladni KORF-a!
IMHO sada sljedi pauza na ovim razinama dok se ne iskrcaju svi koji se boje ponovnog pada, a koji su se ukrcavali na ovim istim razinama prije pada na 54 tako da mislim da ce neko vrjeme cjena stagnirati.
Stvarno neuspješna javna ponuda. Kupili su 4%, lijepo prešli 51% i sve to za manje od pola booka po dionici. Da je bar meni tako neuspješno trgovati…
Dobro rečeno.
Sad bi moglo biti malo stagnacije dok ne dođe neka injekcija.
Netko me pitao zašto strahujem od dokapitalizacija.Evo zašto,dokapitalizirati se može izdanjem novih dionica koje isključuju upis malih dioničara.Dakle,većinski vlasnik upisuje sebi sve nove dionice,a time jača postotak svog udjela u tvrtki.To je već viđano u mnoštvu primjera kod nas.To ne mora nužno obezvrijediti dionicu,ali jest nezgodno kada,preko noći,imate recimo,10% dionica više u temeljnom kapitalu,zar ne?
Netko me pitao zašto strahujem od dokapitalizacija.Evo zašto,dokapitalizirati se može izdanjem novih dionica koje isključuju upis malih dioničara.Dakle,većinski vlasnik upisuje sebi sve nove dionice,a time jača postotak svog udjela u tvrtki.To je već viđano u mnoštvu primjera kod nas.To ne mora nužno obezvrijediti dionicu,ali jest nezgodno kada,preko noći,imate recimo,10% dionica više u temeljnom kapitalu,zar ne?
da ali ovdje nema govora o dokapitalizaciji, jer društvo nema dugova(pa ne može biti dokapitalizacija tipa ingra) i društvo nema problema s likvidnošću, dakle bilo kakva dokapitalizacija ne može proći a da svi dioničari ne sudjeluju, pod br. 1 ima jedan veliki dioničar koji bi u bilo kojem slučaju dobio glasove malih dioničara i da ospori bilo kakvu nepovoljnu dokapitalizaciju, zajedno imamo preko 40 posto glasova, stoga ponavljanje ovakvog pisanja stavljam pod negativno pisanje jer je čista špekulacija negativna i navlačenje na prodaju……. Ideš na ignore…
Ovo nije nagovor na kupnju niti prodaju dionica……
Nezgodan je i smak svijeta…