KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kaj ja znam, nije mi to previše uvjerljivo.
Ali nadam se da će biti tako, da će početi ostvarivati dobit, da počne i kakva dividenda kapati.

Inače, pravilno isčitati financijska izvješća holdinga je ipak malo kompliciranije i zahtjeva nešto veće znanje. Vjerojatno zbog manjka istog ja ne mogu vidjeti dublje stvari ovdje koje tvrdite da postoje.

Za sada, u mojim očima Korf je i dalje gubitaš, ali s vrlo vrijednom imovinom. Zbog toga ga vrijedi imati, daje jako veliki diskont. Ali jednom kad prijeđe 100kn onda će diskont ipak biti puno manji i ne bi se previše lagodno osjećao – ako nastavi s ovim iskazivanjem gubitka.

Uglavnom, sretno svima.

Ovo je dio iz objave koji mene osobno muči.Svi akteri ove priče su na istoj adresi.Ovi daju 45 kuna za komad,a većinski su vlasnici.Dionica neka vrijedi 100 nominalna,i ako je bilo kakva muvana dioničari su na neki način zaštićeni.U toku je postupak preuzimanja,i to me je jedan kolega upozorio i hvala,ali jednostavno je previše love otišlo u 2 tjedna i taj broj dionica se ne pojavljuje ponovno na tržištu,uz nešta malo trejdanja,a vidjeli smo u petak ludaru pred kraj.Na kraju nitko mi nije odgovorio dali je moguće na bilo koji način da kupuju dionice po sadašnjim cijenama na tržištu,a čini mi se da su pronašli način i da kupuju sve u 16.

""""Akteri tržišta kapitala nam kažu kako najnovije mišljenje Uprave Dom holdinga, zapravo ne čudi. Kažu da je Hanfa u svojoj odluci od prošlog tjedna, kojom nalažu Upravi da se mora konkretno izjasniti o cijeni u Valamarovoj ponudi, dala još jednu jasnu poruku – Uprava treba voditi računa o odredbi članka 41. stavak 4. Zakona o preuzimanju dioničkih društava. Ta odredba zakona, naime, propisuje da ako mišljenje o ponudi za preuzimanje sadrži lažne informacije ili informacije koje mogu dovesti u zabludu, osobe koje su izradile ili sudjelovale u izradi mišljenja bit će solidarno odgovorne dioničarima za štetu ako su znale ili trebale znati da za takve informacije.""""""

Ovo je službeni odgovor Hanfe.Odnosno cijena bi morala otići višestruko gore,malo upozorenje glavnim akterima ove igre u prijevodu ne zahebavajte se.Mislim da cijena definitivno ide debelo gore.

peyo

Nebudite naivni gospodine Peyo. Valamar već davno ima večinski udio i prema tome je morao izdati javnu ponudu za otkup u kojoj je lukavo ponudio 45 kuna znajuči da nitko neće prodavati po toj cijeni. HANFA im je naložila da objasne zašto je ponuda bila tako niska, oni su napisali da je u međuvremenu porasla vrijednost (što svi cijelo vrijeme znamo i nije nikakva nova informacija). Ova trabunjanja o preuzimanju su nevjerovatna … navlakuša za naivene da daju preko 6x.00 za dionicu kako bi se netko mogao iskrcati. Ovo me podsjeća na nekda davno poznate scenarije.

Nadam se da će ulagači prepoznati klasičnu navlakušu, za nečije iskrcavanje

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Meni se čini da Vi mene niste razumjeli.Ajmo usporediti situaciju INE i MOLA.Po tome to je isto bila navlakuša za naivne.Dionica vozi na 1600 do 1700,pa Mol daje 2800,naši 2830 i na kraju evo nje na 4000,jer je uletio fantomski fond sa cipra.Valamar je u boljoj situaciji od Mola,jer zajedno sa firmom kojoj je 100% vlasnik ima 51 % Korfa.ALI-službeno su dali ponudu koja je 2 i nešta puta manja od nominalnih 100 kuna,a konsolidirana vrijednost 253 kune.Pa zar Vam to izgleda da se neko želi iskrcati ili kupiti dionice šta jeftinije.Da li se ovdje pojavljuje fantomski fond iz ko zna od kuda,pa ga se valamar boji ili je to neprijateljski pokušaj preuzimanja.Zato je Hanfa reagirala samo sa opomenom.A sada kada se masa uključila u kupnju,a čini mi se i neko jači koji kupuje za nekoga,više nema povratka jer ako dođe do bilo kakvog sranja krši se zakon 41,stavak 4,i direktno odgovaraju pravosuđu RH.Mislim da im to nije u cilju.
Da li neko može pronaći najnoviji podatak o vlasništvu Korfa i da li je bilo kakvih promjena.Ovo je po meni definitivno nova INA samo šta se ovdje radi u rukavicama i puno lukavije.Osobno sutra ulazim mada posjedujem lijepu količinu.Ali pričekajmo sutra.Sretno.

peyo

Dionica neka vrijedi 100 nominalna,i ako je bilo kakva muvana dioničari su na neki način zaštićeni.

?

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ako su financijska izvješća točna, Korf nesumnjivo vrijedi puno više. Već rečeno puno puta, samo zbog njegovih 78% RIVP-a vrijedi više od 80kn po dionici, a di je ostala imovina.

Međutim, jel mi može netko tko dublje poznaje stvari, reći kad će KORF početi pozitivno poslovati? Ovo me podsjeća na PTKM – sama imovina im vrijedi višestruko više nego je to cijena na burzi, ali svake godine ostvaruje neto gubitak! Dosta mi je više gubitaša, stvorio sam averziju prema njima.

Trenutno nemam dionice Korfa (vjerojatno ću ih imati uskoro), ali neću ulaziti s više od 10% portfelja.
Kao što rekoh, dionice trenutno vrijede puno više od ovih 60kn zbog vrijedne imovine (kao i PTKM!), ali ako ne misle prestat svake godine poslovat s gubitkom, onda se ne mislim izlagat s više od 10%. Ne treba mi nešto što svake godine vrijedi sve manje.

Kaj ja znam, nije mi to previše uvjerljivo.
Ali nadam se da će biti tako, da će početi ostvarivati dobit, da počne i kakva dividenda kapati.

Inače, pravilno isčitati financijska izvješća holdinga je ipak malo kompliciranije i zahtjeva nešto veće znanje. Vjerojatno zbog manjka istog ja ne mogu vidjeti dublje stvari ovdje koje tvrdite da postoje.

Za sada, u mojim očima Korf je i dalje gubitaš, ali s vrlo vrijednom imovinom. Zbog toga ga vrijedi imati, daje jako veliki diskont. Ali jednom kad prijeđe 100kn onda će diskont ipak biti puno manji i ne bi se previše lagodno osjećao – ako nastavi s ovim iskazivanjem gubitka.

Uglavnom, sretno svima.

Mislim da za neko vrijeme na dividendu slobodno zaboravite… neki mogući, u kratkom roku, značajan BigBank na KORF i VLHO moguć je jedino u slućaju možebitne skorašnje fuzije između Gustava/Georga &Co. sa Ostojom LRH/SNHO…

Baš je ugodno ovih dana u ovoj dionici.
Ulazio sam tek na 54 kn jer sam morao prodavati neke druge dionice.
Ali niti to nije ispalo tako loše 🙂

@golubv
vrlo dobro pitanje i odličan odgovor
pozdrav autoru bloga i hvala na analizama [thumbsup]

http://trzistakapitala.wordpress.com/

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

ja sam prodao jer imam feeling da će ovo pumpanje cijene loše završiti, već sam viđao ovakve situacije desetak puta i na kraju je uvijek bilo plača zbog pohlepe…..

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

ja sam prodao jer imam feeling da će ovo pumpanje cijene loše završiti, već sam viđao ovakve situacije desetak puta i na kraju je uvijek bilo plača zbog pohlepe…..

Tako rade pravi špekulanti, nakon što si prodao sada samo treba naloge postaviti 5-6 Kn niže i čekati…….

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Tako rade pravi špekulanti, nakon što si prodao sada samo treba naloge postaviti 5-6 Kn niže i čekati…….
[/quote]

neću još otvarati naloge za kupnju, prvo neka prođe javna ponuda i odradi se korekcija na ZSE, pa ću onda vidjeti da li ću uopće opet ulaziti ovamo
KORF ako padne nazad na 40-45 kn može tamo ostati sljedećih godinu-dvije …. [yawn]

moje pisanje je moje osobno mišljenje, nije savjet ili poziv za kupnju ili prodaju dionica!

Npr. za i stvaranje još jačeg rasta cijena dionice mora imati jaku uzlaznu putanju, toliku uzlaznu putanju da špekulanti ne mogu računati na kojoj cijeni će dionica zavšiti jer knjigovodstveno dionica je jako podcijenjena pa stoga i njihove kalkulacije ne mogu doći do izražaja! To mora biti izvedeno na sličan način kao na INI

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close