KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

He,he,gotovo je,sad sigurno ide gore,ima snage za daljnji rast,riješili smo se drhtavaca,rast na velikom prometu.
Drugi tjedan nastavak.

"Only dead fish swim with the stream"

ne kolega ja sam prodao jedan dio i sad čekam rasplet

rekao sam ide polako prema dolje dok ne počne panika, a onda ode voz…

nakon što se makne ovaj sa ove dvije tisućice na 51 smo za čas

o kolega prodavat će se i ispod 55…panika je zanimljiva stvar…očito je da netko manipulira sa ovih nekoliko tisuća…bit će zanimljiv paad

[lol] koji lik,druker 22 stoljeća

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

kolega ja se i dalje držim svog…ako mislite da je ovo normalno dizanje cijene vaš problem

Ima milion ali sunčanih zraka…..

peyo

http://www.rast.hr/hr/trziste/grafikoni.html?f%5Bticker%5D=KORF-R-A%3AZSE&f%5Btip%5D=3

mislim da će potegnuti do 100-110 kn.

I think it will pull up to EUR 100-110

(original google prevoditelj)

Jedna neprovjerena informacija,o kojoj svi razmišljamo-Valamar kupuje dionice sa tržišta.Kako to provjeriti?Recimo Viro kad je kupovao svoje dionice odmah se morao očitovati na zse,a kako to ovi rade i da li bi to morali objaviti.U zadnjih tjedan dana je bilo cca 13 milja kuna prometa.Big boss,i dečki koji se više kuže u ovu dionicu,dajte probajte nešta iskopati.Jer ako je to istina onda bi se stvarno mogao ponoviti scenarij INE.Ako sad sa firmom pod sobom imaju 51% i hoće ostatak znači da je gadna muvana.I da li uopće mogu kupovati sa tržišta kao firma, a da se nigdje ne očituju?Molim nemojte se sad javljat milion i ko zna ko,ovo pitanje je upućeno ljudima koji su dugo unutra i znaju puno o dotičnoj dionici i njezinom kretanju.

peyo

Samo me jedno strah,a to je da se ne dogodi ono što i Validusu.Jednako smo znali za vrijednu i podcijenjenu imovinu,a onda ,najednom,ogromni dugovi,blokade računa.I tamo je bio Bakić.I ono što svaki investitor mora paziti jest ,je li pošten menadžment,jesu li izvješća točna,je li poslovanje transparentno itd.Puno toga je,kad je KORF u pitanju,u zoni magle.
Kada pogledate ozbiljne tvrtke i njihova izvješća,KORF izgleda smiješno,ali to sve ne umanjuje adrenalin,zar ne?

Jedna neprovjerena informacija,o kojoj svi razmišljamo-Valamar kupuje dionice sa tržišta.Kako to provjeriti?Recimo Viro kad je kupovao svoje dionice odmah se morao očitovati na zse,a kako to ovi rade i da li bi to morali objaviti.U zadnjih tjedan dana je bilo cca 13 milja kuna prometa.Big boss,i dečki koji se više kuže u ovu dionicu,dajte probajte nešta iskopati.Jer ako je to istina onda bi se stvarno mogao ponoviti scenarij INE.Ako sad sa firmom pod sobom imaju 51% i hoće ostatak znači da je gadna muvana.I da li uopće mogu kupovati sa tržišta kao firma, a da se nigdje ne očituju?Molim nemojte se sad javljat milion i ko zna ko,ovo pitanje je upućeno ljudima koji su dugo unutra i znaju puno o dotičnoj dionici i njezinom kretanju.

Pa zar vam nisam već neki dan odgovorio… dionica se drži na trenutnim razinama radi "miniranja" ponude… ako špekulanti odustanu od daljnjeg dizanja, VLHO će cijenu držat na max +10% iznad ponude… Sretno…

Ako su financijska izvješća točna, Korf nesumnjivo vrijedi puno više. Već rečeno puno puta, samo zbog njegovih 78% RIVP-a vrijedi više od 80kn po dionici, a di je ostala imovina.

Međutim, jel mi može netko tko dublje poznaje stvari, reći kad će KORF početi pozitivno poslovati? Ovo me podsjeća na PTKM – sama imovina im vrijedi višestruko više nego je to cijena na burzi, ali svake godine ostvaruje neto gubitak! Dosta mi je više gubitaša, stvorio sam averziju prema njima.

Trenutno nemam dionice Korfa (vjerojatno ću ih imati uskoro), ali neću ulaziti s više od 10% portfelja.
Kao što rekoh, dionice trenutno vrijede puno više od ovih 60kn zbog vrijedne imovine (kao i PTKM!), ali ako ne misle prestat svake godine poslovat s gubitkom, onda se ne mislim izlagat s više od 10%. Ne treba mi nešto što svake godine vrijedi sve manje.

@House

Pogledaj red ispod ovoga koji si zaokružio. Trenutno bi taj red trebao biti najviše u fokusu. I to ne toliko zbog iznosa koje tu vidiš, nego one koje bi vidio da stvari malo bolje pogledaš ("normaliziraš") kroz gledanja svih nekosnolidiranih.
Osim toga to i što bi vidio da bolje pogledaš, trenutna/povijesna je stvar – budućnost je još bolja. Iz više razloga, npr. posljedicama završetka određenih investicijskih ciklusa, optimiranja mnogih poslovnih procesa i posebice i samog povećanja fizičkog obujma poslovanja produženjem turisitčke sezone koje bi se moglo postepeno ostvariti ali i povećenja nekih cijena posljedicom više razine objekata/usluge što ima nesagledive posljedice na profitabilnost obzirom na značaj fiksnih troškova u ovoj djelatnosti.

Vjerojatno neće proći puno vremena do toga kada će (dosta veći od povijesno viđenoga) tadašnji operativni novčani tok biti tek nešto veći od "slobodnog" a kojemu će knjigovodstvena neto dobit postati sličnih iznosa. Samoj neto dobiti će pridonijeti i očito nužna promjena ugovora KORF-a i Epime koji izgledaju neodrživo (utuživo od strane malih dioničara ako se hitno ne promjene/ukinu, vjerojatno na način da KORF dobije vlastitu upravu a što je većinskom vlasniku više manje isto, umjesto izvlaćenja novca kroz Epimu dobije povećanje vrijednosti KORF-a).

Što se tiče imovine, i ona je u knjigama pojedinih članica (RIVP?) vrlo vjerojatno podcijenjena također 😉

New Report

Close