KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

blokada je tu i sad idemo u suprotnom smjeru…baš poput vlakića smrti

Vozi miško,ili si još uvijek samo promatrač??????????

Promatram kako ste mi prvi put prodali iljad i po komada KORF na 51 pa ga onda otkupili na 56, drugi put opet od 51 do 56 i treći put od 51 do današnjih 60, sve dokumentirano na forumu u zadnjih mjesec dana.

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Da sad pukne prvih 20 naloga po asku ode ovo preko 100

peyo

ovo je neka nova matematika??

24. ožujak 2011.| Tin Bašić

Dionica vrijedi duplo više od ponude Valamara

Uprava Dom holdinga kaže da je 45 kuna po dionici, koliko nudi Valamar, bitno niže od knjigovodstvene vrijednosti te dionice

Dionica Dom holdinga vrijedi najmanje dvostruko više od onoga što nudi Valamar grupa u svojoj ponudi za preuzimanje. To se može iščitati iz dopunjenog mišljenja Uprave tog holdinga, objavljenog u srijedu na Zagrebačkoj burzi. “Uprava drži da je cijena (u ponudi, op. a.) primjerena u odnosu na povijesna kretanja, ali nije primjerena u odnosu na tekuće tržišne cijene i zadnju utvrđenu knjigovodstvenu vrijednost”, stoji u tom mišljenju.Objašnjavaju da je, s obzirom na to da je prosječna cijena dionice na burzi u tri mjeseca koja su prethodila objavi namjere ponude za preuzimanje bila 42,12 kuna, Valamarova ponuda od 45 kuna “primjerena”.

Vrijedi više
No ponuđena cijena nije primjerena knjigovodstvenoj vrijednosti. Štoviše, znatno je niža. Posljednjeg dana prošle godine, prema nekonsolidiranom financijskom izvješću, jedna dionica Dom holdinga vrijedila je 101,20 kuna. Konsolidirani izvještaj daje još višu cijenu, odnosno čak 265,10 kuna, što je gotovo šest puta više od ponude Valamar grupe. Valamar grupa bi tako uz ponuđenih 45 kuna po dionici za preostale dionice koje nisu u njihovu vlasništvu morala izdvojiti ukupno 151,8 milijuna kuna. Kad bi se uzimala knjigovodstvena vrijednost od 101,2 kune, Valamar bi morao izdvojiti 341,3 milijuna kuna. A kada bi se u obzir uzela vrijednost dionice od 265,1 kune, Valamar bi preostalim dioničarima platio čak 894,1 milijun kuna.Akteri tržišta kapitala nam kažu kako najnovije mišljenje Uprave Dom holdinga, zapravo ne čudi. Kažu da je Hanfa u svojoj odluci od prošlog tjedna, kojom nalažu Upravi da se mora konkretno izjasniti o cijeni u Valamarovoj ponudi, dala još jednu jasnu poruku – Uprava treba voditi računa o odredbi članka 41. stavak 4. Zakona o preuzimanju dioničkih društava.Ta odredba zakona, naime, propisuje da ako mišljenje o ponudi za preuzimanje sadrži lažne informacije ili informacije koje mogu dovesti u zabludu, osobe koje su izradile ili sudjelovale u izradi mišljenja bit će solidarno odgovorne dioničarima za štetu ako su znale ili trebale znati da za takve informacije.

Nisu imali izbora
Kako kaže jedan od većih dioničara Dom holdinga Nenad Bakić, Uprava je postupila jedino moguće i zapravo nije imala manevarskog prostora s obzirom na zakon iako samu Upravu u biti kontrolira Valamar. “Siguran sam da su toga svjesni i u Valamaru pa ne očekujem nikakve posljedice za Upravu”, smatra Bakić. U Hanfi poručuju kako postupak preuzimanja ide dalje, neovisno o tome je li mišljenje Uprave pozitivno ili ne. “Ono može samo utjecati na odluku dioničara da pohrane ili ne pohrane dionice u ponudi za preuzimanje”, poručuju za Poslovni dnevnik. Negativno mišljenje nije otjeralo ulagače od dionice Dom holdinga na Zagrebačkoj burzi. U srijedu je do kraja trgovanja zabilježila rast vrijednosti od pet posto i zaustavila se na 55,27 kuna.

Ovo bi po meni značilo samo jedno -da mali investitori zabibere dionicu šta više,a mislim da i valdemar to zna i kupuje isto kao i mi.Ali šta big boss veli ovo je druga ina,ili belje.Jer ako bi se pristalo na predloženu cijenu došlo bi do velikog sukoba interesa i vjerojatno do uskoka,tužbi isveg sranja koje bi ih više koštalo.A hanfa si nakon one sprdačine sa IGH više ne smije dopustiti bilo kakav gaf.Evo četvrti put isti scenarij-du po asku čim se malo spustio.

peyo

59,87

peyo

peyo, dobro si ti otkrio ovaj Korf na 6X,XX kn, valjda nisi i INAu na 4000?
a moram reći i da si odlično skužio šta taj "Valdemar" misli i radi!
strašan si igrač!evo 100tka! [thumbsup]

"Bog će ga kazniti koliko druka!!" Rato, 2012

zbog peye i sličnih ja sam danas sve prodao, vraćam se nakon što prođe javna ponuda. možda krivo, ali ja ću malo pričekati s kupnjom u travnju.

Jer ako bi se pristalo na predloženu cijenu došlo bi do velikog sukoba interesa i vjerojatno do uskoka,tužbi i sveg sranja koje bi ih više koštalo.

Ovaj citirani dio mi je najbolji!

@peyo
,
ko tu pristaje na predloženu cijenu, ko bi time bio u sukobu interesa, koga bi ganjao uskok, ko bi bio tužen, koga bi ti još više koštalo??? [shocked]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Zašto se uopće uznemiravate, scenarij koji je upravo u igri je da Valmar pozicionira ove naloge od po 500 kom izmedju 60 i 61kn, sa time stvara privid da ima zainteresiranih za izlaz na toj razini , naivni preskaću te naloge a oni ih kupe ko ribice u mrežu, svima je valjda jasno da tu prije 80 kn nece biti nekog ozbiljnijeg izlaza….

A ako nekom nije jasno zbog ćega ovakav izlet uprave sa izjavom u ovom smjeru nakon kojega se mogao oćekivati rast i time destabilizirati ponudu Valmara koja sada izgleda smiješno, ne bojte se i to je dogovoreno sa Valmarom jer nakon intervencije Hanfe jednostavno drugog izlaza nije ni bilo nego dati izjavu u ovom smjeru , možda ne ovako nespretnu ali kako je tako je sada smo tu i rolamo….

Chill the fuck out, Jules, this shit happens.

Preko 2 000 000 prometa. Toliko nije bilo jako dugo. Sve me strah kad krene iskrcavanje, kakav je bio rast nagli moglo bi se okrenut prema dole. To če jedni druge gazit. Poznat mi je taj scenarij kod takvih uzleta. Ja sam izasal na nesto manje od 60. Ne vjerujem da se moze odrzat na tim razinama.

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

neki su korf kupovali dok je bio 30ak kn, a 100% je sasvim ok zarada…i zato sumnjam da nema zainteresiranih za izlaz…

New Report

Close