KORF (Dom Holding d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska KORF (Dom Holding d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Crobex je prvi počeo padati u podne …

Pivac stoji na jednoj nozi…

Vidim da je puno ekipe prodalo… To bi moglo biti dobro za nas koji jos nismo…

Zašto bi to moglo biti dobro za vas kad su se kupci počeli povlačiti jer su shvatili da će u javnoj ne ići iznad 50 koja je ovih dana, ne razumije. Objasnite mi kolega !
[/quote]

Ma time bi onda bilo manje onih koji imaju za prodati… Nije neki post, samo sam malo bio iziritiran mnogima koji drukaju na dolje nakon sto prodaju… Naravno, to je njihovo pravo. Dapace, meni je OK da jednom i napisu da je rast prebrz, ali kad to ponavljaju dva, tri puta dnevno… Kao sto rekoh, to je njihovo pravo, ali i moje je da napisem sto sam napisao. Inace, nemam puno KORF-a (nazalost), a ovo sto imam, ako sve bude OK, namjeravam drzati dugo.

mislim da je trenutno puno bolje imati vlho, nego korf. Ponuda za korf će vjerojatno biti oko 46kn i cijena će mu polako padati do te razine. Slobodnih dionica korfa ima dosta i vlho bi možda mogao dobro zagrabit, što će mu svakako povećati vrijednost.

ANRICOM | profil
korisnik od: 20.10.2006.

Tekst poruke…
Naslov poruke…kolega ,znam da imaš pravo na svoje mišljenje ali ovo je od vas stvarno jadno.Kad ste imali dionicu govorili ste o nekim targetima od 90kn ,čim ste prodali više ništa ne vrijedi.Mislio sam da ste ozbiljan investitor a sad sam se razočarao.
ovaj gornji post mi je posalo kolega na privat,
javni odgovor za kolegu Anricom.
Kolega, ja i dalje mislim da je ova dionica podcijenjena i stojim iza svojeg mišljenja, ali ne u ovom vremenskom periodu, i ovakav rast nije zdrav, ovo je umjetan rast bio , ili istresanje, a ne kvalitetan, jer za mene nije kvalitetan rast kad dionica stagnira cijelo vrijeme između 40-45 kna, a onda u tri dana skoci skoro na 60 kn. Vi kolega morate neke stvari naucit malo bolje, a isto tako vas tu ima jako puno koji nemate nikakvih znanja, što se da išcitati iz vaših postova, narvano jedino što znate je navijat, ja znam da bi vi svi htjeli profit preko noci, ali to tako nejde, i da je to tako lako svi bi trgovali na tržištu kapitala, a mnogi odu sa gacama na štapu, i zato kolega nemojte se rasplakati ako sam vas necim rastužio, moje mišljenje je moje pravo kao i sloboda govora, i vama nitko ne govori da ga morate prihvatiti, stoga bih vas zamolio da odrastete i pocnete se ponašati zrelo, a ne cim netko stvari gleda hladne glave i objektivno da ga napadate.. pozdrav…

mislim da je trenutno puno bolje imati vlho, nego korf. Ponuda za korf će vjerojatno biti oko 46kn i cijena će mu polako padati do te razine. Slobodnih dionica korfa ima dosta i vlho bi možda mogao dobro zagrabit, što će mu svakako povećati vrijednost.

Baš zato što planiraju "dobro zagrabit" je izašla info o dionicama Končara [cool]

Baš zato što planiraju "dobro zagrabit" je izašla info o dionicama Končara [cool]
[/quote]

Jasno mi je da će neuki ljudi prihvatiti ponudu ma kakva god ona bila. No zaista mi nije jasno zašto Slovenci nisu tražili više, bar 50kn. Možda su dobili nešto ispod stola s ciljem da se od malih pokupi solidan paket po diskontu.

Isto tako sad vas je hrpa unutra i svi drukate za rast. Moram vas podsjetit da se dionica prije 3mj mrcvarila na 30kn i skoro nitko ju tada nije kupovao.

Sigurno je da ova dionica vrijedi nego što je trenutna, ali kolika će biti ovisi o raspoloženju investitora, od pluseva je što je jedan mali veliki dioničar koji garantira stabilnost, ali i njegov pristup investiranju je relevatan za ovu dionicu. Istraži, pa ulaži, pa unapređuj poslovanje(jer aktivno sudjeluje), i time dionica dobiva na vrijednosti!
Što je za ovu dionicu bitno, bitno je i raspoloženje ulagatelja ali i turistička sezona koja će po pokazateljima biti još bolja nego 2010., bitan je i izlazak tržišta iz krize, snažan oporavak Njemačkog gospodarstva, te pojava velikih kriza Egipat, Tunis, Alžir, Libija koji znače znatan dolazak turista u RH…… Ali i nagrade tako je od RIVP kamp dobilo nagradu ADAC- Superplatz 2011. u izboru 5500 kampova širom Europe! Hotele koje Korf ima u svojem vlasništvu vrijede daleko više nego što je trenutna cijena, ali sigurno je da će svakim danom vrijediti sve više i više pa će i tako cijena Korf biti sve veća i veća, kako Hrvatska bude bliže ulasku u EU!
Znam ako bude prilike za ući po 45 Kn, da treba ući u ovu dionicu sa svim kapitalom barem kratkoročno jer će se isplatiti!

Cijena može oscilirati u gornjem i donjem cjenovnom rangu! Ovo nije nagovor na kupnju i na prodaju

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

A zašta bi bilo bolje imati VLHO nego KORF? Argumenti…moliću lepo.

Ja mislim da oni neće skoro pa ništa sakupiti u javnoj ponudi ako cena bude 45.

[/quote]

Jasno mi je da će neuki ljudi prihvatiti ponudu ma kakva god ona bila. No zaista mi nije jasno zašto Slovenci nisu tražili više, bar 50kn. Možda su dobili nešto ispod stola s ciljem da se od malih pokupi solidan paket po diskontu.

Isto tako sad vas je hrpa unutra i svi drukate za rast. Moram vas podsjetit da se dionica prije 3mj mrcvarila na 30kn i skoro nitko ju tada nije kupovao.
[/quote]

Ovo je tolko deplasirano da ne treba uopšte trošiti reči… no reći ću samo ovo, niti Inu skoro niko nije kupovo pre tri meseca, pa ni Viro, Belje i još mnogo akcija…

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

1. IGML-R-A 1. DOM HOLDING D.D. 87.473 250,00 21,87
2. INGR-R-A 6. DOM HOLDING D.D. 516.658 14,71 7,60
3. JNAF-R-A 8. DOM HOLDING D.D. 2.527 3.026,01 7,65
4. KOEI-R-A 4. DOM HOLDING D.D. 190.004 567,57 107,84
5. RIVP-R-A 1. DOM HOLDING D.D. 2.851.557 234,00 667,26
Ove dionice u vlasništvu Doma u ovom trenutku vrijede 812 M tj 109.kunića po dionici.
Netko dobro šiša burekmajstore.

Fotije ja sam se tada krcao korfa i nije mi bilo jasno zašto su svi drukali na pad. Svakako mislim da korf vrijedi puno više i dugoročnima će se svakako isplatiti.

Neki mali dioničari ni ne znaju da imaju dionice, te će ih svakako prodati. Neki će morati prodati silom prilika, a oni malo iskusniji će se začudit rastu od 50% te će vjerojatno prihvatiti ponudu. Mislim da korf vrijedi, iako se dionica kontrolira i brani joj se rast. Vjerojatno ću i sam kupiti korf mimo burze od malih, ako mi cijena preuzimanja bude odgovarala. Zašto mislim da je vlho bolji…..pa to sve ovisi o tome koliko će još uspijeti zgrabiti korfa

Mislim da to šta si napisao da ne stoji. Ovo nije prva javna ponuda za akcije KORF-a, jedna je već bila pre nekoliko godina i mali jako dobro znaju šta imaju, ako još imaju. Mali neće bitno uticati na cenu za vreme i nakon javne ponude.

Ne mislim ni da ova priča oko kontrole stoji, mnogo je više kontrolisan VLHO imajući u vidu momentalnu akcionarsku strukturu, kupovinu akcija u tresor i neke spekulacije koje su svojedobno postojale oko mogućeg delistinga. Iako mi to trenutno nije realna opsija, no samo je navodim kao moguću, no malo verovatnu.

VLHO ima vrednost, tu nema spora, sa mnogo KORF-a, on i mnogo više vredi, no vredi i sa trenutnom količnom. Ipak, po meni je KORF trenutno bolji play, kako kratkoročno, tako i na dulji rok jer je mnogo jednostavnije proceniti diskont na vrednost neto imovine kod KORFa, a čini mi se i da je isti mnogo veći kod KORF nego kod VLHO.

Videćemo šta će nakon ponude da urade upravljači sa VLHO, KORF i Epimom, mislim da nas očekuje neko integrisanje vlasništva ili preko VLHO ili medjusobnim spajanjem ili preko nekog trećeg krovnog, upravljačkog društva. To more značajno da utiče na vrednost svake akcije posebno, kao i cele priče.

Ne posedujem akcije ni VLHO, ni KORF, a nisam ih ni posedovao u poslednje tri godine.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

Kolega Fotije drago mi je da bar o nekoj dionici govorite pozitivno. Vlasnik sam vlho-a i on za mene ima sentimentalnu vrijednost jer mi je to prva dionica na zse. Korf sam dosta trejdo i sad pri zadnjem rastu potpuno izašao. Trenutno mi nije cilj pad dionice radi dokupa, jer to ne mislim raditi preko burze. I iskreno bi volio da dionica raste,. Ali sam oprezan pošto sam korf kupovao po 42kn i nadokupljivao ga sve do 30kn….prosijek 35, ali mi je tada već 30% portfelja bilo u njemu. Najviše sam zaradio na snho-u i korfu, no opet to nisu dionice za svakog i treba znati nešto o njima. Što se tiće cijene korfa na burzi, ne vjerujem da je tako bezrazložno visoka. Mislim da će vlho ipak ponuditi malo više

New Report

Close